تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن از اندك خدا خشنود مى شود و بسيارش او را ناراحت نمى كند و منافق از اندك خدا نا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803035489




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جای خالی فوتبال در فعالیت های روزانه بانوان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جای خالی فوتبال در فعالیت های روزانه بانوان نشریه اندیشه اردبیل در شماره جدید خود مقاله ای به قلم "علی عبدی گده کهریز" با عنوان جای خالی فوتبال در فعالیت های روزانه بانوان منتشر کرده و بی تحرکی بانوان را مورد بحث و بررسی قرار داده است.


"بی توجهی به ورزش و تفریح بانوان به عنوان یکی از ارکان مهم اجتماع، یکی از مشکلات و معضلاتی است که امروز پیامدهای آن را به خوبی در جامعه شاهد هستیم.
مادران رکن اصلی نشاط و شادابی را در جامعه به خود اختصاص داده اند اما متاسفانه بسیاری از آنان به دلیل گرفتار شدن در انواع مختلف مسئولیت های داخل و خارج از خانواده فرصتی برای مشغول شدن به خود را به دست نیاورده و به مرور زمان دچار افسردگی و نگرانی های ذهنی مزمن و عمدتا بیهوده ای می شوند که علاوه بر وارد شدن فشارهای عصبی فراوان، آنان را نسبت به انجام فعالیت های ورزشی و تفریحی هر چند کوتاه نیز بی انگیزه و تبعات افسردگی و خستگی آنان به خوبی در چهره خانواده نمود می یابد.
تربیت بدنی و ورزش پدیده ای است اجتماعی که اهمیت و ضرورت آن در رشد و ارتقای جامعه مورد تائید و اتفاق نظر صاحب نظران بوده و ارتباط پویای آن با سایر پدیده های اجتماعی، روز به روز گسترده تر و وسیع تر می شود. امروزه به ورزش به عنوان ابزاری عمده در تربیت می نگرند. به همین دلیل رواج ورزش همگانی، توسعه ورزش پرورشی و ارتقای ورزش قهرمانی و حرفه ای هر یک تاثیر فراوانی در رونق اقتصادی و شکوفایی اجتماعی حضور تمام اقشار جامعه را به خوبی پذیرا است.
سال 1360 را می توان سرآغاز تشکیلات ورزشی بانوان در دستگاه ورزش کشور به شمار آورد. در این سال هدایت فعالیت های ورزشی بانوان به عهده کمیته ای تحت عنوان کمیته ورزش بانوان واگذار شد. این کمیته فعالیت خود را به عنوان یکی از زیر مجموعه های دفتر امور مشترک فدراسیون های ورزشی آغاز کرد.
طی سال های بعد فعالیت ورزشی بانوان با تغییرات متنوع و متعدد رشد یافت و جایگاه خود را در حوزه ورزش کشور به دست آورد ولی علیرغم پیشرفتهای مهمی که در حوزه ورزش بانوان کشب شده، شاهد وجود خلاء بسیار مهمی در خصوص فعالیت های ورزشی بانوان شاغل هستیم.
بانوان شاغل که عمدتا متاهل بوده و بار اداره زندگی را نیز در کنار فعالیت شغلی بر دوش دارند، عموما فرصتی برای تفریح و ورزش به دست نیاورده یا به حدی از انجام کار روزانه خسته می شوند که انگیزه یا فرصتی برای عضویت در یک باشگاه ورزشی یا رفتن به اماکن تفریحی به همراه دوستان، فارغ از دغدغه های روزانه برای آنها دست نمی دهد.
بانوان شاغل به دلیل عهده دار بودن مسئولیت نظارت بر فعالیتهای خانه و محل کار، زمان کافی برای پرداختن به تفریح و ورزش ندارند و با این اوصاف متاسفانه رسیدگی به امر خطیر سلامت جسم و روح را جزو اولویت های کار خود قرار نداده و در واقع سلامت خود را فدای سایر فعالیت ها و وظایف می کنند. اختصاص زمانی هرچند کوتاه به ورزش در برنامه روزانه بانوان ضروری است. حتی پیاده روی با زمان کوتاه می تواند تا حد زیادی نیازهای روحی و جسمی انسان را تامین کند.
یکی دیگر از مشکلات و محدودیت های بانوان شاغل برای پرداختن به ورزش و تفریح، عدم هماهنگی ساعات فعالیت باشگاههای ورزشی با ساعات فراغت این افراد است و متاسفانه در محل کار نیز برنامه های ورزشی عموما ویژه مردان شاغل در نظر گرفته می شود. این در حالی است که در حوزه مسئولیت های کاری هیچ تفاوتی بین بانوان و آقایان وجود ندارد.
نبود مکانی متناسب با رفع نیازهای تفریحی و ورزشی بانوان از دیگر عوامل بی انگیزگی بانوان برای پرداختن به تفریح است که متاسفانه در نظر گرفته شدن چنین اماکنی کمتر تحقق یافته و این مهم سبب بی انگیزگی بسیاری از بانوان برای گذران ساعاتی جهت تفریح و ورزش شده است.
بانوان شاغل با ورود به منزل در زمان محدودی که پس از انجام فعالیت شغلی در محل کار در اختیار دارند، به کارهای منزل و فرزندان می پردازند و این یکی از دلایل اصلی کمبود زمان جهت گذراندن اوقات فراغت آن هاست.
بانوان یکی از ارکان مهم هر خانواده هستند؛ در صورتی که این قشر از جامعه در ابعاد مختلف جسمی، روحی و روانی مورد توجه قرار گیرند، علاوه بر بالا رفتن سطح شادابی در خانواده، بازدهی آنان در محیط کار نیز افزایش یافته و نهایتا منجر به شاداب ترین جامعه می شود.
با مدیریت زمان و انجام به موقع فعالیت های روزانه منزل و رسیدگی به فرزندان ، زمان مشخصی را می توان به ورزش و تفریح اختصاص داد.
اختصاص بخشی از ساعت کاری به ورزش ممکن نیست
بانوان شاغل خواستار وقت مشخصی در زمان کار ادارات برای ورزش هستند، اما به دلایل مختلف همچون بارداری و غیره، طی سال از زمان فعالیت در ادارات کاسته می شود، برهمین اساس آنان می توانند زمانی از اوقات بیکاری خود را به تفریح اختصاص دهند.
آنچه در این میان بسیار حائز اهمیت است ارزش و نقش سلامتی بانوان در داشتن یک زندگی سالم است و در این راه باید بستر و شرایطی ایده آل برای آنان فراهم شود تا به این مهم دست یابند.
امروزه بانوان بسیاری را می بینیم که در کوچه و خیابان به قصد پیاده روی مشغول فعالیت هستند. کوچه ها و پیاده روهایی که اغلب غیراستاندارد بوده و با سطوح ناهمواری که دارند شرایط را برای انواع آسیب ها از ناحیه زانو، کمر و غیره فراهم می کنند.
صرف نظر از این مورد، اغلب افرادی که به پیاده رو می روند در نهایت، مقصدشان رسیدن به پارک ها یا اماکنی است که وسایل ورزشی در آن تعبیه شده که البته از این قبیل وسایل به سه دلیل عمده نمی تواند چندان مفید وقابل استفاده باشد. عدم آگاهی افراد از نحوه استفاده از این وسایل ورزشی که خود می تواند مضر و موجب بروز آسیب های جدی باشد و قرار گرفتن این وسایل در پارک ها که محل رفت و آمد افراد و خانواده هاست و مجموعه ای از تماشاگران را تشکیل داده، به دلیل برخی شرایط و محدودیتهای اجتماعی برای بانوان، امکان ورزش به نحو مطلوب را از آنان سلب می کند. سومین دلیل آن است که مسئولیت های فراوان بانوان در خانواده و محدودیتهای اجتماعی که پیشتر بدان اشاره شد، امکان پیاده روی و ورزش بانوان را معمولا به ساعاتی خاص از شبانه روز مانند صبح زود یا شب محدود می کند، که البته بسیاری از بانوان به ویژه بانوان جوان معمولا به دلیل ترس از بروز برخی مزاحمت های خیابانی که گاه و بیگاه اتفاق می افتد، از استفاده از این فرصت اجتناب می کنند.
به نظر می رسد علاوه بر آن که ترویج فرهنگ ورزش در میان بانوان اعم از شاغل یا خانه دار نیازمند فرهنگ سازی در جامعه است و علاوه بر این که اختصاص اوقاتی تحت عنوان فراغت برای بانوان نیازمند همکاری همسران یا فرزندان برای آزاد گذاشتن همسران و مادران حتی برای ساعاتی محدود در طول روز است، نمی توان از این نکته مهم غافل شد که در جامعه ما با وجود محدودیتهای عرفی و مذهبی که عموما بانوان را دز معذوریت هایی قرار می دهد، در نظر گرفتن فضاهایی ویژه تفریح و ورزش برای آنان و. همچنین تامین حمایت های مالی در حوزه ورزش این قشر ضروری است".
8124/530


16/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن