واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار کردستان:پژوهشگران موانع توسعه استان را شناسایی کنند سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت: پژوهشگران باید با تحقیقات و یافته های پژوهشی خود موانع موجود بر سر راه توسعه و پیشرفت استان را شناسایی کرده و برای آن راهکار ارائه دهند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمحمد زاهدی روز شنبه در آیین افتتاحیه هفته پژوهش در سنندج با اشاره شعار هفته پژوهش افزود: استان کردستان با وجود مواهب خدادادی غنی از لحاظ نیروی انسانی و طبیعی یک استان کمتر توسعه یافته است و اختصاص بخشی از پژوهش به این مهم تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه پژوهشگران می توانند با شناسایی این موانع، مدیران دستگاه های اجرایی استان را در تصمیم گیری ها یاری دهند گفت: پژوهشگران در این راستا باید به صورت موردی و کاربردی موانع را بررسی کرده و راهکار اساسی ارائه دهند.
استاندار کردستان در ادامه با بیان اینکه پژوهشگران باید بر یافته های پژوهشی خود پافشاری کنند اظهار کرد: پژوهشگر فقط زمانی می تواند از یافته های خود عقب نشینی کند که دلیلی علمی وجود داشته باشد.
وی افزود: مدیران باید در برابر یافته های پژوهشی متقن، قانع باشند و پژوهشگران نیز از یافته های خود در برابر مدیران و کارفرمایان مربوطه دفاع کنند.
به گفته وی یافته های پژوهشی در کشور اگر منوط به اجرای سلیقه مدیران باشد به بیراهه می رود و تاثیری نیز در توسعه و پیشرفت نخواهد داشت.
او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شعار امسال هفته پژوهش "پژوهش، فناوری، پیشران اقتصاد دانش بینان" است گفت: این شعار باید سرلوحه کار پژوهشگران در دانشگاه ها، موسسات آموزش عالی و دستگاه های اجرایی باشد و تلاش شود با پژوهش های کاربردی به هدف تعیین شده رسید.
زاهدی اظهار کرد: پژوهش از آغاز خلقت انسان وجود داشته و همه فعالیت های بشری دانش بنیان بوده و با پژوهش آغاز شده است و انسان با تکیه بر حواس پنجگانه به پژوهش پرداخته است.
وی اظهار کرد: امروز آنچه که به عنوان پژوهش مورد توجه قرار می گیرد بسیار پیشرفته تر از این است که ما صرفا با حواس پنجگانه به آن بپردازیم بلکه بشر از ذهن، توان و تحلیل داده های خود در این راستا بهره می گیرد.
استاندار کردستان افزود: علی رغم این ریشه یابی تاریخی هنوز به این باور جدی نرسیده ایم که پژوهش در تصمیم گیری ها، بهبود روش ها و کیفیت زندگی بهتر چه اندازه نقش تاثیرگذار است.
وی گفت: پژوهش پیشران همه فعالیت ها در زندگی عمومی افراد و همچنین موسسات، دانشگاها و دستگاه های ذولتی است و بر همین اساس بسیاری از پژوهش هایی که در محیط دانشگاهی صورت می گیرد و به مرحله اجرا در می آید در کتابخانه ها حبس می شود.
زاهدی با بیان اینکه بسیاری از پژوهش های ما کاربردی نیست و این مساله یکی از موانع پژوهشی است افزود: با توجه به ارزش و اعتباری که برای پژوهش قائلیم از مجموعه دانشگاه ها و موسسات و دستگاه ها انتظار می رود که به کاربردی بودن پژوهش ها توجه شود.
وی با بیان اینکه قوانین برنامه و بودجه ما در زمینه پژوهش مشکل جدی دارد که قرار است برای سال آینده حل شود اظهار کرد: اعتبارات باید به عنوان یک تکلیف برای دستگاه های اجرایی در قانون بیاید.ک/2
7348/533
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]