تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بازگشت كننده به خدا، آمرزش خواه و توبه كننده است و منافق نيرنگباز، زيانبار و ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819023045




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغوش امن مهربانی در آسایشگاه حضرت ابوالفضل(ع) همدان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغوش امن مهربانی در آسایشگاه حضرت ابوالفضل(ع) همدان خبرگزاری مهر استان همدان روز شنبه 15 آذرماه در گزارشی با عنوان "آغوش امن مهربانی درآسایشگاه حضرت ابوالفضل (ع)همدان" به قلم "بهنام نادری فصبح" آورده است:آسایشگاه معلولین حضرت ابوالفضل(ع) در همدان مرکز نگهداری 480 معلول مرد و زن است که آغوش پر مهرش را برای افراد ناتوان گشوده است.


برای آحاد جامعه که از بدو تولد، زندگی برای آنان روالی عادی داشته و در حال گذر است، شاید ملموس نباشد که 15 درصد از هموطنانمان و 31 هزار نفر از مردم استان همدان را معلولین جسمی، ذهنی و حرکتی تشکیل می دهند.
زندگی شهری که هیاهویش ما را در خود مشغول کرده شاید نمی تواند گذر عمر را در قالب قاب یک پنجره به دور دست تصور کند بدون آن که خانواده ای داشته باشی که به سراغت بیایند و جویای حالت باشند و این همان دنیایی است که هم غم دارد و هم شادی و هم سکوت.
در منتهی الیه شمال غربی شهر همدان و پس از عبور از کنار دودکش های کوره های آجرپزی که سالهاست خاموشند، چند ساختمان محصور شده بین دیوارها توجهم را به خود جلب می کند.
از مرز دیوارهایش که به آسایشگاه معلولین ذهنی و نام حضرت ابوالفضل مزین است عبور می کنی تازه درمی یابی که شهریست زنده با 480 نفر ساکن که تعدادی را خانواده ها و تعدادی را چون سرپرستی نداشته اند از دورترین نقاط کشور به این مکان آورده اند تا در غم، شادی و سکوت با یکدیگر شریک باشند.
اولین قسمت آسایشگاه به محل نگهداری پسران و مردانی با معلولیت ذهنی و جسمی تعلق دارد که به علت عدم هوشیاری مغزی توان اجرای کوچکترین کارهای شخصی خود را نیز ندارند.
در بین چهره هایی که روی صندلی و یا تخت دراز کشیده و یا ایستاده خندان و گریان نظاره گر من هستند، تعدادی از پیرمردهای قدیمی آسایشگاه را می بینم که به گفته مربیان روزه و نماز خود را هرگز ترک نمی کنند.
در بخش دوم این آسایشگاه زنان و مردان معلول ذهنی و جسمی و اعصاب روان نگهداری می شوند.
در یکی از اتاق ها که وارد میشوم چند فرد که ظاهری خردسال دارند نظرم را جلب می کند اما در زیر این چهره های کم سن و سال انسانهایی با عمری تا 40 سال را می یابم و در حالی که یکی از آنان با محبت دستانم را می فشارد پرستارش از حل شدن مشکلاتش سخن می راند.
در فضای دیگری که بانوان با لباس های نارنجی رنگ آرام و خندان به بازدید کنندگان سلامی و خوش آمدی پر محبت عرض می کنند کارگاهی دیده می شود که در آن این زنان به مهارت آموزی مشغولند.
طبقه دوم ساختمان نیز مخصوص نگهداری زنان با مشکلات اعصاب و روان است و در میان آنها چهره ای خندان بنام فاطمه که 14 سال بیشتر سن ندارد با ذوق و شوقی مشتاق بازدیدکنندگان است و آنان را راهنمایی می کند.
در هر اتاق با صحنه های متفاوتی روبرو میشوم، یکی از بانوان رو به پنجره به دور دست ها خیره شده و حتی متوجه حضور میهمانان نیست، دیگری عروسکش را در بغل گرفته و خجالت می کشد و بانویی نیز برایم شعری از شیراز و باغ هایش می خواند و دیگری نیز از بیکاری خودش نالان است.
***مسئولین همدانی با این مکان بیگانه اند
آخرین بخش این آسایشگاه مامن مردانی است که دچار افسردگی هستند و گر چه دور هم در یک سالن به شادی مشغول بودند اما در عین حال می توانستم غم و بی تفاوتی را در چهره برخی دیگر ببینم.
پرستاران مرا به بخش باشگاه ورزشی آسایشگاه نیز هدایت می کنند که گزارش لحظاتی از میدان نبرد در فوتبال توسط یکی از مددجویان که کارگر ساختمانی بوده و اکنون در این مکان محصور شده است بار دیگر ذهنم را به واقعیت هایی که در کنار ما می گذرد و اما از آن بی اطلاعیم می برد.
بانی ساخت این مکان که پزشکی عمومی است و هدفش را خیر دنیا و آخرت عنوان می کند به مهر گفت: حضور بازدیدکنندگان بر روی چهره بیماران تاثیر گذار و لبخند زدن بر چهره این افراد ارزشمند است.
"عباس قره گوزلو" بیان داشت: انتظار بسیاری از اصحاب رسانه دارم چراکه این مجموعه در استان باید معرفی شود و مسئولین با این مکان بیگانه اند.
وی که این آسایشگاه را افتخار استان و یکی از 10 آسایشگاه پیشرفته کشور در این گستره می داند، عنوان کرد: مجموعه آسایشگاه حضرت ابوالفضل از 15 سال پیش مراقبت از بیماران را به عهده دارد و به صورت خیریه اداره شده و به معلولین جسمی حرکتی، ذهنی و روانی خدمات ارائه می دهد.
وی با بیان اینکه برخی از معلولین این مجموعه مادرزادی هستند، ظرفیت تخت های پذیرش را 480 نفر عنوان کرد و ادامه داد: این تعداد 205 بیمار روانی و 255 عقب مانده ذهنی را شامل شده که خدمات شبانه روزی مراقبتی و پزشکی برای آنان انجام میشود.
رئیس هیئت مدیریه آسایشگاه خیره ابوالفضل العباس همدان با اشاره به اینکه هزینه بستری هر بیمار 700 هزار تومان در ماه است و هزینه بستری دولتی که از سوی بهزیستی به بیمار تعلق می گیرد ماهیانه 310 هزار تومان است، افزود: این مراکز تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی نیست و این مسئله یکی از مشکلات اساسی خانواده ها است اما در تمام دنیا اینگونه خدمات تحت پوشش بیمه است و این درحالیست که 99 درصد بیماران این مجموعه از خانواده ضعیف جامعه هستند.
قره گوزلو با بیان اینکه این موضوع مشکلی است که باید در مجلس مطرح شود، گفت: از هر خانواده بی بضاعت بین رایگان تا 400 هزار تومان هزینه می گیریم بطوریکه برای 480 بیمار در سال گذشته 200 میلیون تومان هزینه دریافت کردیم در حالی که باید یک میلیارد و 200 میلیون دریافت می کردیم.
وی با اشاره به اینکه این مجموعه سه سال پیش افتتاح شده و هفت هکتار زمین و 9 هزار متر زیربنا دارد، اذعان داشت: دولت نقشی در ساخت این مجموعه ندارد و این درحالیست که آنانی که چنین مجموعه ای را بنا می کنند در راستای حل مشکل جامعه و کمک به دولت قدم بر میدارند.
وی با بیان اینکه شهرداری برای مجموعه فرهنگی تسهیلاتی ارائه می دهد و حمایت می کند ولی در بهزیستی چنین حمایتی نیست و باید پاسخگوی آورده های خود باشیم، افزود: در همه استانها اینگونه نیست و در بسیاری از استانها این مشکلات وجود ندارد و ایجاد انگیزه می کنند.
***برخی مدیران استاد انگیزه کشی هستند
قره گوزلو با بیان اینکه برخی مدیران استاد انگیزه کشی و سنگ انداختن در مقابل کار هستند، اظهار داشت: این گونه مراکز باید تقدیر شوند و پس از حضور استاندار در این مکان تحرکاتی در فرایند کارها دیدیم.
قره گوزلو که روند استانهای دیگر در حوزه بهزیبستی را بهتر از همدان ارزیابی می کرد، اظهار داشت: نقش بهزیستی در اقتصاد مقاومتی به چه معنی است؟ یک بیمار در سیستم دولتی دو میلیون برای هر تخت هزینه دارد ولی در واگذاری به مراکز غیر دولتی به 300 هزار تومان میرسد و چهار میخ آن نیز کشیده می شود.
وی که خواهان واگذاری خدمات بهزیستی به مراکز غیر دولتی بود، افزود: باید این کار به اهلش واگذار شود تا مقدار بودجه کمی که وجود دارد به هدف لازم برسد.
قره گوزلو با اشاره به اینکه امیدواریم بتوانیم بخش جدیدی برای بیماران ام اس طراحی کنیم، بیان داشت: در کشور تنها در کهریزک چنین مکانی وجود دارد و نقشه های آن امسال برای همدان در حال طراحی است و برای سال آینده مشغول ساخت می شویم.
وی با بیان اینکه اکنون ظرفیت این مرکز پر است و خارج از ظرفیت در حال پذیرش هستیم، گفت: در استان مجموعه های دیگری نیز هست که البته درجه سه هستند اما امسال پنج سوئیت وی آی پی برای بیماران ساخته شده که امیدواریم در ماه آینده به بهره برداری برسد.
رئیس هیئت مدیره آسایشگاه خیره ابوالفضل العباس همدان با اشاره به اینکه پذیرای کمک های نقدی و غیر نقدی هستیم، اذعان داشت: با مراقبت مناسب عمری که پیش بینی 20 سال برای این گونه افراد می شود به 40 تا 48 سال رسیده و در پنج ماهه گذشته پنج مورد فوتی داشته ایم.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری همدان نیز با اعلام حمایت از مجموعه های غیردولتی نگهداری معلولین در استان، عزم استاندار در توجه به معلولین را جدی عنوان کرد و از اعلام آمادگی استانداری برای حضور این مجموعه برای معرفی خدماتش در شورای اداری خبر داد.
حال که در کشور مراکزی معدود برای نگهداری معلولین ذهنی وجود دارد، ساخت چنین مجموعه هایی در استان می تواند گامی به سوی ایجاد جامعه عدالت محور برای همه ساکنانش باشد، پس از این رو انتظار میرود حمایت از مجموعه های غیر دولتی نگهداری معلولین بیش از پیش شود.
576/2624


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن