تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سه چیز از نشانه های یقین هستند: کوتاهی آرزو، اخلاص در عمل، بی رغبتی به دنیا
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829914975




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نگاهي به شرايط ايجاد پيمان دوجانبه پولي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ آذر ۱۳۹۳ (۷:۴۰ق.ظ)
نگاهي به شرايط ايجاد پيمان دوجانبه پولي گروه اقتصاد سياسي
به گزارش خبرگزاري موج، پس از بحران مالي 2007 و بروز مشکلاتي که نوسانات ارزش دلار را به دنبال داشت، بسياري از اقتصادهاي نوظهور نيز دست به اقداماتي در جهت تحول در نظام پولي بين المللي زدند و با تنظيم قراردادهاي پولي دو يا چندجانبه، سعي در کنار زدن نقش دلار در مراودات بين المللي خود داشته‌اند.
تنظيم 47 پيمان دوجانبه پولي ميان بسياري از کشورها، گواه اين موضوع است و منافع آن به حدي بوده که بانکهاي مرکزي کشورهاي آسه‌آن که در حال حاضر قراردادهاي دوجانبه با يکديگر دارند، توافق نموده‌اند در آينده به صورت اتحاديه‌اي عمل نمايند و از مزاياي بيشتري منتفع گردند. البته عليرغم مزاياي بسياري که براي انعقاد اين قراردادها براي طرفين پيمان‌ به ‌دنبال دارد، برقراري آن ‌مستلزم پيش ‌شرطهايي است که مهمترين آنها عبارتند از:

• اراده ملي کشورها و بانکهاي مرکزي آنها جهت تحقق اين امر
• وجود رابطه سياسي مناسب ميان دو کشور
• هم ‌ترازي کلان اقتصادي دو کشور به ويژه متعادل بودن تراز تجاري به منظور حداقل شدن ميزان پرداختهاي تسويه نشده. عدم رعايت اين امر موجب مي‌شود در پايان سال مالي مقادير قابل توجهي از ارز هر کشور در حساب کشور مقابل بلااستفاده بماند.
• پذيرش محدوديتهاي ناشي از تحريم کشورمان توسط کشور مقابل، به گونه‌اي که آن کشور با اطلاع از آن که به واسطه تحريمها، با محدوديتهاي زيادي در روابط مالي و بانکي در سطح بين المللي مواجه خواهد شد، انگيزه کافي براي رويارويي با امريکا و اروپا را داشته باشد.
• کشورهاي طرف قرارداد داراي قدرت و پشتوانه اقتصادي مناسب باشند تا بتوانند نسبت به تعهدات خود پايبند بمانند.
• طراحي مکانيزم اجرايي، تدوين مقررات مربوطه و تدوين زيرساختهاي فني.
• نرخ ارز، مکانيزم تبديل آن و نرخهاي متقاطع ارز به روشني مشخص باشد.
• در خصوص دارايي يا ارز واسط جهت تسويه ارزهاي محلي توافقات لازم انجام پذيرد.

استفاده از پول محلي از انجايي اهميت يافته است که اخيرا نيز با توجه به تحولات منطقه اي و جهاني بسياري از کارشناسان و مقامات مختلف تاکيد بر استفاده از پيمانهاي پولي دوجانبه را دارند و معتقدند پيمان هاي دوجانبه پولي جداي از اين که ابزار مناسبي براي حذف دلار از روابط بانکي و معاملات پولي ميان کشورها مي باشد و از سلطه دلار و تحريم هاي بانک مرکزي آمريکا بر ارتباطات بانکي ميان کشورها جلوگيري مي کند، راهکار خوبي براي توسعه روابط اقتصادي ميان کشورها به ويژه کشورهاي همسايه و کشورهاي مستقر دريک منطقه جغرافياي سياسي و اقتصادي است.
شايد در نگاه نخست اين مساله ساده و موجه جلوه کند اما بايد اين نکته را نيز متذکر شد که با توجه به شرايط خاص سياسي و اقتصادي و فشارهاي همه جانبه ناشي از تحريم‌ها که در حال حاضر ايران با آن مواجه است،‌ اهم مواردي که به عنوان پيش‌نياز اجرايي شدن طرح استفاده از ارزهاي محلي در تجارت منطقه‌اي و فرا‌منطقه‌اي و انعقاد پيمانهاي دو جانبه با شرکاي تجاري به آنها اشاره شد،‌ وجود ندارد. به عبارتي، کليه پيمانهاي پولي منعقده، ميان کشورهايي تنظيم و اجرايي شده است که مشکلات و موانع فوق‌الذکر را نداشته‌اند و اساساً در شرايط بحراني و تحت فشار تحريم‌ها، پيماني منعقد نمي‌شود. لذا در شرايط فعلي، حتي پيش از ورود به موضوع همترازي در شاخصهاي اقتصادي،‌ وجود روابط سياسي قوي و پايدار ميان کشورها و ميزان مقاومت آنها در برابر فشارهاي بين‌المللي از اهميت بيشتري برخوردار است.
در عين‌ حال،‌ علي‌رغم تمامي محدوديتها و به دنبال تلاشهاي صورت گرفته توسط مقامات بانک مرکزي، اگرچه نه به صورت پيمان پولي دوجانبه بلکه در زمينه فعاليتهايي که مورد توافق طرفين بوده است توافق‌نامه‌هاي دو جانبه با ‌کشورهاي روسيه، چين، ترکيه و هند منعقد شده است.
درخصوص کاربرد ارزهاي محلي در تجارت دوجانبه تاکنون اقدامات موثري صورت گرفته؛ استفاده قابل ملاحظه از ارزهايي به غير از يورو و دلار در اتاق مبادلات ارزي نيز بيانگر اقدامات بانک مرکزي در اين راستا مي‌باشد. همان گونه که پيشتر ذکر گرديد اراده سياسي کشورها از پيش‌نيازهاي پيشرفت اين موضوع مي‌باشد، لذا به نظر مي‌رسد روند رو به بهبود شرايط سياسي کشور بتواند در اين رابطه مفيد واقع شده و شرايط و بسترهاي لازم را جهت همکاريهاي دوجانبه ايران با ساير شرکاي تجاري، فراهم نمايد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن