تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كسى كه كارهاى خود را به خدا بسپارد همواره از آسايش و خير و بركت در زندگى برخوردار اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842970847




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا از پيمان پولي دوجانبه استفاده نمي‌شود؟ |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا از پيمان پولي دوجانبه استفاده نمي‌شود؟
بانک مرکزي از دو روش مي تواند براي کنترل نوسانات ارز (بخوانيد دلار!) استفاده نمايد: 1. افزايش عرضه؛ کاري که در گذشته و با درآمد سرشار نفت انجام مي شد و 2. کاهش تقاضا؛ با استفاده از پيمان پولي دوجانبه.
کد خبر: ۴۵۴۳۹۷
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۲ - 02 December 2014


عبدالعظيم ملايي در یادداشت روز خراسان نوشت:


به گفته آقاي دکتر سيف "پيمان مشترک پولي همان حساب مشترک پولي است و براي جايي است که واردات و صادرات وجود داشته باشد، اگر اين تعادل وجود نداشته باشد، حساب را باز مي کنيد و شروع به فعاليت مي کنيد و دريک جا متوقف مي شود و نمي تواند تسويه حساب شود".


در مورد مطلب فوق، توجه خوانندگان را به نکات ذيل معطوف مي داريم:


1.کشور چين تاکنون با 31 کشور، پيمان پولي دوجانبه (Bilateral Currency Swap Agreement) امضا کرده است. آيا چين با همه اين کشورها تعادل تجاري داشته است؟! آخرين موارد، پيمان پولي دوجانبه چين با قطر و کانادا بود که به ترتيب با سقف مقدار 30 ميليارد يوآن (4.9 ميليارد دلار آمريکا) و 200 ميليارد يوآن يا 30 ميليارد دلار کانادا (32.67 ميليارد دلار آمريکا) و تا سقف زماني سه ساله امضا شد و پوشش خبري وسيعي هم در رسانه هاي جهان داشت. اين کشور تاکنون با طيف وسيعي از کشورها – از کشورهاي پيشرفته مانند کانادا، سوئيس، ژاپن و کره جنوبي گرفته تا کشورهاي کمتر توسعه يافته و با تورم بالا مانند آرژانتين و بلاروس – اين پيمان را امضا کرده است که نشان دهنده کاربردي و عملياتي بودن اين پيمانها براي ايران نيز هست. از لحاظ آماري، تاکنون 48 پيمان پولي دوجانبه بين 34 کشور امضاء شده است که ليست تمامي اين پيمانها و جزئيات آنها در سايت جامع پيمان پولي دوجانبه به آدرس http://cs.itan.ir در دسترس خوانندگان محترم قرار دارد.


2. هر کاري در زندگي روزمره انسان داراي ملاحظاتي است که اگر رعايت نشود، شکست آن حتمي است؛ اگر در رانندگي تنها با چند ثانيه تاخير ترمز بزنيد، با خودروي جلويي برخورد خواهيد کرد. لذا هيچ انسان عاقلي نمي تواند بروز چنين تصادفي را به مشکل دار بودن خودرو ربط دهد. رانندگي بايد با قواعد خاص خود صورت پذيرد. پيمان پولي دوجانبه نيز چنين است؛ در پيمان پولي دوجانبه 4 محور اصلي بايد مورد مذاکره با شرکت تجاري قرار گيرد: 1. سقف مقداري، 2. سقف زماني، 3. مدل پوشش ريسک و 4. بستر ارتباطي. در اينجا، تنها "سقف مقداري" پيمان پولي دوجانبه توضيح داده مي شود. فرض کنيد واردات ايران از ترکيه 70 واحد پولي و صادرات ايران به ترکيه 100 واحد پولي است؛ لذا سقف پيمان پولي دوجانبه معادل 70 واحد پولي خواهد بود (عدد کمتر در تجارت دوجانبه) و براي 30 واحد باقيمانده بايد از ديگر روشهاي مرسوم استفاده شود. پيمان پولي دوجانبه يک روش مکمل براي روشهاي موجود انتقال ارز (استفاده از دلار و يورو) است و نه جايگزين آنها. اگر قرار بود که کل تجارت ايران با ترکيه بر اساس دلار انجام شود، جمع تقاضا براي دلار، در دو کشور 170 واحد بود (100+70)؛ اما اگر بين ايران و ترکيه پيمان پولي دوجانبه امضا شود، تا سقف 140 واحد پولي (70+70)، از پولهاي ملي استفاده مي شود و تقاضا براي دلار از 170 واحد به 30 واحد کاهش خواهد يافت.


3. بانک مرکزي از دو روش مي تواند براي کنترل نوسانات ارز (بخوانيد دلار!) استفاده نمايد: 1. افزايش عرضه؛ کاري که در گذشته و با درآمد سرشار نفت انجام مي شد و 2. کاهش تقاضا؛ با استفاده از پيمان پولي دوجانبه. بانک مرکزي بايد تحليل نمايد که با هر کشور تا چه سقفي مي تواند پيمان پولي امضا نمايد، نه اينکه به خاطر عدم وجود تعادل تجاري، به کلي اين روش را کنار گذارد. بر اساس آمار گمرک از تجارت خارجي ايران، اگر ايران با 8 کشور پيمان پولي دوجانبه امضا نمايد، اين امکان وجود خواهد داشت که تا سقف 55 درصد از واردات بر اساس پيمان پولي دوجانبه انجام شود و نيازي به دلار و يورو نباشد.


4. پيمان پولي دوجانبه با هر کشور بايد تا سقف مقداري معيني امضا شود و به هيچ وجه به تعادل تجاري نيازي نيست؛ چرا که در هيچکدام از پيمانهاي پولي که تاکنون انجام شده، تعادل تجاري وجود نداشته است.


5. اين روش در يک فضاي کاملا اقتصادي، بدون جهت گيري سياسي، توسط کشورهايي که متحد آمريکا بوده (ژاپن، کره جنوبي، امارات و ...) و تحت شرايط تحريمي نيستند شکل گرفته و توسعه يافته است. چرا ايران که در شرايط تحريمي قرار دارد، تاکنون با کشوري پيمان پولي امضا نکرده است؟! قطعا ايران مي تواند اولين پيمان پولي دوجانبه خود را با روسيه عملياتي نمايد. مهلت 3 آذر براي توافق جامع هم به نتيجه اي نرسيد! آيا بازهم بايد صبر کرد و منتظر ماند؟!












این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن