واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نظام مهندسی یک نظام به گوشه رانده شده بود
به دلیل اینکه موفقیت نظام مهندسی منوط به همکاری تمام سازمان های ذیربط اعم از حوزه مدیریت شهری، حوزه شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، خود نظام مهندسی و مردم است و همگی باید یک هدف که آن هم در قانون ذکر شده را دنبال کنند.
کد خبر: ۴۵۰۰۸۴
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۹ - 17 November 2014
سعید غفرانی،رییس نظام مهندسی ساختمان تهران در گفتگو با "تابناک" با بیان اینکه از بدو ورودمان به برنامه پنجم نظام مهندسی تحرکاتی را برای برگرداندن جایگاه قانونی به نظام مهندسی شروع کردیم، گفت: طبیعی است که وضعیتی که در هنگام ورود به برنامه پنجم داشتیم وضعیت خوبی نبود و نظام مهندسی یک نظام به گوشه رانده شده بود و عملا نقشی را در ساخت و ساز به نحوی که قانون مشخص کرده ایفا نمی کرد.
وی با اشاره به اینکه دو راه برای موفقیت داشتیم افزود: به دلیل اینکه موفقیت نظام مهندسی منوط به همکاری تمام سازمان های ذیربط اعم از حوزه مدیریت شهری، حوزه شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، خود نظام مهندسی و مردم است و همگی باید یک هدف که آن هم در قانون ذکر شده را دنبال کنند.
غفرانی در ادامه تصریح کرد: هدفی که در قانون ذکر شده عبارت است از دستیابی به ساخت و ساز مهندسی یعنی در واقع چه کنیم که سرمایه ای که تحت عنوان ساختمان در کشور ساخته میشود عمر بهینه داشته باشد و کیفیت بالا تری داشته باشد.
رییس سازمان نظام مهندسی در ادامه اظهار داشت: به این نتیجه رسیدیم که با تعامل و ایجاد رغبت بین تمامی حوزه ها به این اهداف تعیین شده برسیم که برای رسیدن به این تعامل جلسات زیادی با مسئولان ارشد شهرداری تهران، اعضای شورای شهر و وزارت خانه گذاشتیم و با استدلال ها و توجیه های منطقی آنها را قانع کردیم.
وی در ادامه توضیح داد: در یک پروسه دو ساله در برنامه ششم این کار به بار نشست و در اولین گام با معرفی ناظرین که قانون برای ما تکلیف کرده این کار را آغاز کردیم و سعی کردیم با معیارها و ضوابطی که تدوین شد و در طول کار هم کامل شد سامانه نظارت را راه اندازی کنیم و طی هماهنگی های انجام شده با شهرداری این سامانه نرم افزاری را به وجود آوردیم.
غفرانی در ادامه خاطر نشان کرد: قانونی قرار دادیم که برای ساختمان هایی که بالای 1500 متر هستند 4 مهندس ناظر در رشته های مختلف قرار داده شود و برای اینکه دست سازنده های غیر حرفه ای را قطع کنیم تا متراژ 2000 متر را از سازنده های ذیصلاح استفاده میکنیم.
سعید غفرانی با بیان اینکه صنعتی سازی زمینه ساز افزایش عمر ساختمان و بالا رفتن سرعت ساخت می شود گفت: صنعتی سازی زمینه ساز کاهش آلودگی های ناشی از ساخت ساختمان می شود.
وی در ادامه افزود: صنعتی سازی یک گامی است که در دنیا تجربه شده و در واقع یک گامی است در جهت اقتصادی کردن و کوتاه کردن زمان و تسهیل در ساخت و همچنین کاهش آلودگی های ناشی از ساخت که البته این کار نیازمند فرهنگ سازی است تا مردم این مسیر را انتخاب کرده و ساختمان ها را با شیوه های صنعتی بسازند.
غفرانی با اشاره به اینکه موفقیت ما در گرو این است که در ابتدا امکان عرضه صنعتی را در کشور فراهم کنیم افزود: یعنی به اندازه کافی تجهیزات صنعتی در کشور تولید شود و ثانیاً این باور برای مردم به وجود بیاید که بهتراست به صورت صنعتی ساخت و ساز نمایند.
وی درادامه خاطر نشان کرد: ما طی یک زمان بندی مشخص مردم را با کمک صداوسیما، جراید و مجلات ترغیب کنیم که به سمت صنعتی سازی بیایند تا بتوانیم نتایج خوبی بگیریم .
رییس سازمان ناظم مهندسی ساختمان تهران با بیان اینکه معتقدم که شهر یک سیستم هست و تمام عناصر شهر علی القاعده در آن حل شده اند، افزود: اگر به این دید به شهر بنگریم یک نگاه پیوند خورده بین تمام عناصر تشکیل دهنده آن اعم از جنبه های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و مردم شهر ایجاد میکنیم و در این نگاه سیستمی است که تمام عوامل در آن به منظور ارتقاء شهر در تمام عرصه ها اعم از اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ایفای نقش میکنند تا شهر به یک مکان با هویت با تمام عناصر مورد نیاز شهری تبدیل شود که این امر ، به نظر من تنها با نگاه سیستمی قابل دستیابی است. غفرانی خاطر نشان کرد: به عنوان مثال اگر خانه ها در شهر هرکدام خوب و طبق قاعده ساخته شوند ما چهره و پیکر خوبی در شهر خواهیم داشت که به تبع آن یک روح خوب و یک زندگی خوب در شهر جریان خواهد داشت.
غفرانی با بیان اینکه نظام مهندسی را به یک معنا معادل با نظام شهری قرار بدهیم، گفت: این حرف را از این منظر میگویم که در حال حاضر طبق قانون 7 رشته تخصصی شهرسازی، نقشه برداری، عمران، معماری، برق، مکانیک و ترافیک وجود دارد که افراد تحصیل کرده در این 7 رشته پس از عضویت به نهادهای نظام مهندسی و نهایتاً اخذ پروانه اشتغال در جرگه مهندسینی قرار میگیرند که میتوانند در این زمینه به شهر خدمت کنند.
وی در ادامه افزود: نقش برخی از این تخصص ها فراعنصری است؛ یعنی از اجزای شهر خارج میشود و جزءنگر نیست، و بخشی نیز جزءنگر هستند و برخی نیز هر دو را دارند.
به عنوان مثال اگر یک معمار نقشه یک ساختمانی را میدهد هم باید به فضای داخلی ساختمان توجه کند و هم به منظر بیرونی و در دید مردم توجه کند که به نوعی حقوق شهروندی است.
رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران با بیان اینکه در حال حاضر شهرهای ما از دیدگاه تخصصی مشکلات عدیده ای دارند که این مشکلات نیازمند حضور متخصصان است، گفت: مشکلات شهرها میتوانند با بکارگیری متخصصین نظام مهندسی حل شوند.
غفرانی در ادامه تصریح کرد: پتانسیل نظام مهندسی یک امکان تخصصی و سرمایه کشور است و اگر از آن استفاده نشود، نوعی جفا در حق مردم و شهر است.
وی در ادامه اظهارداشت: باید کیفیت فضاهای شهری ما ارتقا پیدا کند و این در صورتی است که به شهر هویت بدهیم، در حال حاضر کاراکترهایی که ما در شهر بتوانیم به آنها افتخار کنیم و به شهر ما هویت بدهند خیلی کم است چراکه از یک متخصص استفاده نشده است.
رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران توضیح داد: من معتقدم که ما نظام مهندسی را باید در نظام شهری به کار بگیریم نه فقط در ساختن خانهها و در این صورت است که نظام شهری ما ارتقا و کیفیت زندگی مردم بالا خواهد رفت.
غفرانی در ادامه یاد آور شد: با حضور مهندسان خیلی از معضلات شهری کاهش پیدا میکند که این خدمت بسیار بزرگ به مردم شهر و سرمایه های ملی ما است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]