واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ آذر ۱۳۹۳ (۱۶:۲۶ب.ظ)
رئيس مجلس در نشست خبري: موضوع انتقال گاز ايران به پاکستان ربطي به تحريم ها ندارد رئيس مجلس گفت: اينکه موضوع انتقال گاز به پاکستان را به موضوع تحريم ارتباط ميدهند، من چنين برداشت و اعتقادي ندارم زيرا در همه شرايط گاز ما به ترکيه و ديگر کشورها فروخته ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج، علي لاريجاني رئيس مجلس شوراي اسلامي که به منظور انجام ديدارهاي دو جانبه از صبح ديروز پنجشنبه به پاکستان سفر کرده، امروز (جمعه 14 آذر ماه) در نشست خبري حضور يافت.
لاريجاني گفت: نگاه ايران و پاکستان در زمينه ها ي مختلف مشترک است و زمينه همکاري مشترک دارد من در ملاقات هاي اخير برداشتم اين است که ايران و پاکستان به عنوان دو کشور مهم در منطقه مسئوليت هاي مهمي براي ايجاد ثبات و امنيت در منطقه و همگرايي و وحدت مسلمانان و استفاده از وحدت بين کشورها بر دوش دارند و مي توانند گام هاي مثبتي بردارند و بنده با نگاه خوبي به کشورم بازمي گردم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ادامه در پاسخ به سوالي مبني بر اخرين وضعيت خط لوله گاز گفت:در ابتدا بايد گفت پروژه انتقال گاز ايران به پاکستان بسيار مهم است که نفع بيشتر آن مربوط به پاکستان است تا ايران، چرا که مردم پاکستان يک آينده تضمين شده اي از نظرانرژي پيدا ميکنند در کنار اين موضوع براي ايران امکان فروش گاز به کشورهايي ديگروجود دارد کما اينکه به ترکيه گاز صادر مي کند لذا من فکر ميکنم اين پروژه براي دو کشورمهم باشد چرا که امنيت پايداري را درکنار منافع اقتصادي درمنطقه ايجاد مي کند.
لاريجاني در پاسخ به اين سوال که با توجه به اينکه جنابعالي پيش از رياست مجلس فردي شناخته شدهاي بوديد و در مقطعي به عنوان مذاکره کننده اصلي هستهاي در تيم ايران حضور داشتيد، به نظر شما توافق احتمالي ميان ايران و 1+5 چه زماني انجام ميشود، توضيح داد: اين توافق دور از ذهن نيست و فکر ميکنم در مذاکرات با 1+5 پيشرفت داشتهايم. اگر نقاط اختلافي وجود دارد، قابل حل است اما اينکه موضوع انتقال گاز به پاکستان را به موضوع تحريم ارتباط ميدهند، من چنين برداشت و اعتقادي ندارم زيرا در همه شرايط گاز ما به ترکيه و ديگر کشورها فروخته ميشود.
وي ادامه داد: شايد مشکلات اجرايي در اين زمينه وجود داشته باشد که قطعا رفع خواهد شد؛ اما اينکه چرا مذاکرات را طولاني ميکنند، نکته قابل توجهي است چون موضوع هستهاي ايران زودتر از اينها قابل حل شدن بود. رئيس مجلس بيان کرد: مسير تکنولوژي هستهاي ايران متفاوت از سايرکشورهاست و ما دنبال سلاح هستهاي نيستيم بلکه به دنبال دانش هستهاي هستيم؛ به همين دليل NPT را پذيرفتيم و نظارت آنها را قبول داريم لذا اين يک مدلي براي پيگيري مسايل هسته اي است و بنابراين، نوع رفتار کشورهاي غربي نبايد به گونهاي باشد که اين مدل را به گونهاي نشان دهند که توافق دست يافتني نيست. وي تصريح کرد: طولاني کردن مذاکرات دليل روشني دارد؛ آنها سر و صدا کردند که ايران به دنبال سلاح است و بعد هم سراغ تحريم رفتند اما اکنون فهميده اند که ايران سلاح توليد نکرده ولي اگر توافق سريع انجام گيرد، در پرسش اذهان عمومي قرار خواهند گرفت که چرا تحريم کردند؟ پس بايد کمي مذاکرات را پيچيده کنند و شرط و شروط بگذارند تا بتوانند مشکلي را که به وجود آورده، رفع کنند. مساله اين است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]