محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842713688
احتمال شکایت گازی ایران از پاکستان |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: احتمال شکایت گازی ایران از پاکستان
بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۸۷ میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود. در غیر این صورت ایران می تواند برای طلب خسارت به مراجع داوری بین المللی شکایت کند.
کد خبر: ۴۵۴۵۳۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۵ - 02 December 2014
بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۸۷ میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود. در غیر این صورت ایران می تواند برای طلب خسارت به مراجع داوری بین المللی شکایت کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پاکستان کمتر از یک ماه فرصت دارد تا خط لوله واردات گاز از ایران را تکمیل کند، در غیر این صورت تهران براساس قرارداد، می تواند برای طلب خسارت تاخیر در ساخت این خط لوله به مراجع داوری بین المللی شکایت کند.
براساس قراردادی که در سال 1387 میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال 2014 میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود.
کار ساخت بخشی از خط لوله که در خاک ایران قرار دارد تقریبا به پایان رسیده، اما اسلام آباد تاکنون از ساخت این خط لوله خودداری کرده و صرفا در 21 اسفندماه سال 1391 ساخت نمادین این خط لوله را کلنگ زنی کرد.
چندی پیش، مقامات پاکستان اعلام کردند برای احداث این خط لوله 780 کیلومتری نیاز به دو میلیارد دلار سرمایه گذاری ایران دارند ولی مسئولان وزارت نفت ایران در واکنش به این اظهارات گفته اند هیچ تعهدی برای تامین مالی احداث این خط لوله در خاک پاکستان نداده اند و پاکستان خودش باید منابع مورد نیاز را تامین کند.
پاکستان مدتی نیز به دنبال جذب سرمایه گذاران چینی برای مشارکت در احداث این خط لوله بود که به نتیجه مطلوبی نرسید زیرا در صورت سرمایه گذاری چینی ها در این خط لوله، آنها با فشارهای دولت آمریکا مواجه می شوند.
- راهکار ایران: تمدید یا دریافت جریمه
گفته می شود براساس این قرارداد، در ازای هر روز تاخیر، پاکستان باید جریمه ای به میزان 8 میلیون دلار را به ایران پرداخت کند.
به طور قطع طرف پاکستانی نمی تواند تا موعد مقرر یعنی پایان دسامبر 2014 کار ساخت این خط لوله را به اتمام برساند، بنابراین تهران باید تصمیم گیری کند که به سراغ تمدید زمان قرارداد برود و یا اینکه برای دریافت جریمه از اسلام آباد به سراغ گزینه شکایت در مراجع داوری بین المللی برود.
با توجه به بی توجهی پاکستان برای تکمیل این خط لوله، به نظر نمی رسد که تمدید زمان ساخت این خط لوله، کمکی به پیشرفت این پروژه کند و اسلام آباد با بهانه کردن تحریم از اجرای تعهدات خود شانه خالی خواهد کرد، بنابراین تهران باید به سراغ ساز و کارهای مطمئن تری برود.
-خط لوله ای که صلح به ارمغان نیاورد
ایده احداث خط لوله صلح در سال 1990 مطرح شد و قرار بود، احداث این خط لوله که گاز ایران را به پاکستان و هندوستان منتقل می کرد، پیام آور صلح و دوستی در شبه قاره باشد. با توجه به اینکه توافق شده بود هند و پاکستان برای تامین امنیت این خط لوله، اختلافات خود را کاهش دهند، این خط لوله انتقال گاز به خط لوله صلح موسوم شد.
براساس توافق اولیه، قرار بود این خط لوله 2700 کیلومتری گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند. پیش بینی شده بود که در صورت توافق نهایی 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران، 1000 کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر در هند احداث شود.
براساس طرح اولیه قرار شده بود که روزانه 150 میلیون مترمکعب گاز ایران به هند و پاکستان صادر شود که 90 میلیون مترمکعب آن برای هند و 60 میلیون مترمکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده بود.
مطابق تفاهم های انجام شده، ایران متعهد می شد که تا مدت 25 سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد. همچنین پیشنهاداتی پیرامون پیوستن ترکمنستان و قطر به ایران برای تامین گاز طبیعی این پروژه بزرگ مطرح شده بود که در عمل هیچکدام از این ایده ها تحقق نیافت.
گذر زمان نشان داد که موانع بی شماری در سر راه احداث این خط لوله وجود دارد که از جمله آنها می توان به اختلافات دیرینه دهلی و اسلام آباد، فشارهای آمریکا و چانه زنی بر سر قیمت گاز اشاره کرد.
قرار این بود این خط لوله، صلح را به شبه قاره هند به ارمغان بیاورد، اما روند اجرای این پروژه نشان می دهد که نه تنها تاکنون صلحی برای پاکستان و هند به دنبال نداشته، بلکه می تواند به دعوای حقوقی تهران و اسلام آباد نیز منجر شود.
- کاهش بحران انرژی در پاکستان با واردات گاز از ایران
با توجه به اینکه طرح پیشنهاد احداث خط لوله صلح با افزایش فشارهای دولت آمریکا به بخش انرژی کشورمان همراه شد، کارشکنی های گسترده ای در مسیر احداث این خط لوله صورت گرفت، به طوری که در نهایت، کشور هند تحت فشارهای آمریکا و افزایش تنش با پاکستان خود را از این پروژه کنار کشید.
دولت پاکستان نیز همواره با فشارهای فرامنطقه ای برای صرف نظر کردن از احداث این خط لوله مواجه بوده به طوری که پیشنهادهایی برای تامین گاز مورد نیاز این کشور از قطر یا آسیای مرکزی و مشارکت در ساخت لوله گازی تاپی(ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند) مطرح شده است.
اما به دلیل جذابیت های واردات گاز از ایران، تاکنون دولت های متعددی که در اسلام آباد روی کار آمده اند زیر بار این فشارها نرفته اند.
به گزارش روزنامه نیوز چاپ اسلام آباد، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان اعلام کرد که فشارهای آمریکا همچنان برای جلوگیری از اجرای پروژه واردات گاز از ایران پابرجاست.
دولت پاکستان همچنین تلاش هایی را برای مستثنی شدن خط لوله صلح از تحریم های آمریکا انجام داد که با پاسخ مساعد واشنگتن مواجه نشد. حتی نواز شریف نخست وزیر این کشور در سفر خود به آمریکا درخواست معافیت خط لوله گازی ایران به پاکستان از تحریم ها را مطرح کرده بود. باتوجه به نیاز شدید پاکستان به منابع انرژی جدید، اسلام آباد تاکنون در مقابل فشارهای خارجی برای لغو قرارداد گازی با ایران مقاومت کرده است.
پاکستان با بحران شدید انرژی روبروست و این موضوع به اختلال در فعالیت های اقتصادی این کشور در زمان اوج تقاضای سوخت در تابستان و زمستان منجر شده است؛ بنابراین پیش بینی می شود با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان، کمبود انرژی در این کشور مرتفع شود.
هم اکنون ذخایر گازی پاکستان روبه کاهش گذاشته و بنابر ارزیابی ها، گاز وارداتی با خط لوله صلح نسبت به دیگر گزینه های وارداتی چهار برابر ارزان تر است و پس از تکمیل این پروژه، انتظار می رود که این خط لوله سالانه حدود ٣٠٠ تا ٥٠٠ میلیون دلار برای پاکستان درآمدزایی به همراه داشته باشد.
پیش بینی می شود، با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان از طریق این خط لوله که روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز خواهد بود، کمبود انرژی پاکستان به شدت کاهش یابد که این میزان صادرات گاز از سوی ایران می تواند، به یک میلیارد فوت مکعب در روز افزایش یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]
صفحات پیشنهادی
ایران در آستانه شکایت گازی از پاکستان
با پایان مهلت ساخت خط لوله واردات گاز از ایران ایران در آستانه شکایت گازی از پاکستان تهران - ایرنا - پاکستان کمتر از یک ماه فرصت دارد تا خط لوله واردات گاز از ایران را تکمیل کند در غیر این صورت تهران براساس قرارداد می تواند برای طلب خسارت تاخیر در ساخت این خط لوله به مراجع داواحتمال افزایش ۱۴ تا ۱۷ درصدی حقوق کارگران |اخبار ایران و جهان
احتمال افزایش ۱۴ تا ۱۷ درصدی حقوق کارگران با آغاز فصل مذاکرات و چانهزنیهای کارگری و کارفرمایی برای تعیین حداقل دستمزد سال ۹۴ کارگران و کاهش چشمگیر نرخ تورم طی ماههای اخیر احتمال تعیین حداقل مزد متفاوت از امسال بهمیزان ۱۴ تا ۱۷ درصد قابل پیشبینی است کد خبر ۴۵۴۱۲۷ تاریخ ااحتمال شکایت ایران از پاکستان به علت خط لوله گاز
احتمال شکایت ایران از پاکستان به علت خط لوله گاز بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۸۷ میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود در غیر این صورت ایران می تواند برای طلب خسارت به مراجع داوری بین المللی شکایت کند به گزارش پایگاه اطلچراغ سبز پاکستان برای رفع تنش با هند |اخبار ایران و جهان
چراغ سبز پاکستان برای رفع تنش با هند پاکستان که در روزهای اخیر بارها برای از سرگیری مذاکرات با هند درباره همه مسایل میان دو کشور اعلام آمادگی کرده است روز جمعه چراغ سبز دیگری به مفهوم حسن نیت به هند نشان داد کد خبر ۴۵۳۳۴۶ تاریخ انتشار ۰۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۱ - 28 November 201ایران حاضر به لغو قرارداد گاز پاکستان نیست |اخبار ایران و جهان
ایران حاضر به لغو قرارداد گاز پاکستان نیست وزیر نفت با رد تعلیق قرارداد صادرات گازایران به پاکستان از سوی وزارت نفت یا دولت از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای آغاز صادرات گاز به پاکستان خبر داد و اعلام کرد تولید گاز 100 میلیون مترمکعب در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است کداجرای طرح «پلیس آب» با مشارکت بسیج |اخبار ایران و جهان
اجرای طرح پلیس آب با مشارکت بسیج وزیر نیر با اشاره به شرایط سخت کشور در بخش آب گفت شرایط اقتضا میکند که حتی به پلیس آب هم فکر کنیم و چه بسا با حضور و مشارکت بسیج خواهیم توانست این امر را محقق کنیم کد خبر ۴۵۳۸۴۵ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ - 30 November 2014 وزیر نیر بواکنش طیب نیا به نوسانات اخیر ارزی |اخبار ایران و جهان
واکنش طیب نیا به نوسانات اخیر ارزی وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به نوسان روزهای اخیر در بازار ارز گفت در شرایط بنیانی بازار ارز و سرمایه ایران هیچ تغییر خاصی رخ نداده و انتظار ما وضع باثبات در بازار ارز و سرمایه است کد خبر ۴۵۳۹۸۱ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۸ ۵۵ - 30جزئیات طرح مدیریت واردات خودرو |اخبار ایران و جهان
جزئیات طرح مدیریت واردات خودرو سخنگوی شورای سیاستگذاری خودرو از طرح جدید دولت برای ساماندهی واردات خودرو و جلوگیری از ورود خودروهای بیکیفیت خارجی به بازار ایران خبر داد و گفت با دستور وزیر صنعت معدن و تجارت طرح مدیریت واردات خودرو در حال تدوین است که امیدواریم در ماه آینده بدستور جدید خورویی وزیر صنعت |اخبار ایران و جهان
دستور جدید خورویی وزیر صنعت تا به حال هر خودرویی تنها با محدودیت حجم موتور و به هر شکل وارد کشور شده که بر این اساس وزارت صنعت معدن و تجارت با دستور وزیر کمیتههای تخصصی برای تدوین طرح مدیریت واردات خودرو را در دستور کار قرار داده است کد خبر ۴۵۳۴۷۶ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ -پوتین: بهای نفت در بازار تثبیت خواهد شد |اخبار ایران و جهان
پوتین بهای نفت در بازار تثبیت خواهد شد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه اعلام کرد تصمیم اوپک برای حفظ سهمیه های تولید نفت مورد قبول روسیه است و برای این کشور خطرناک نیست و اطمینان دارم بهای نفت در بازارهای جهانی اوایل سال آینده تثبیت خواهد شد کد خبر ۴۵۳۴۷۴ تاریخ انتشار ۰۸ آذهیجان «مذاکرات هستهای» بازار را آشفته کرد |اخبار ایران و جهان
هیجان مذاکرات هستهای بازار را آشفته کرد برخی از کاربران و خریداران با پیشبینی اینکه مذاکرات به نتیجه میرسد و میتوانند کالای موردنیاز خود را با قیمت کمتری خریداری کنند اقدام به خرید نکردند اما بلافاصله با تمدید مذاکرات مصرفکنندگان و خریداران به بازار هجوم آورده و همین مساکاهش امضای قرارداد موقت با تسهیل اخراج کارگر خاطی |اخبار ایران و جهان
کاهش امضای قرارداد موقت با تسهیل اخراج کارگر خاطی رئیس کارگروه تخصصی مزد وزارت کار درباره دلایل توجیهی اجرای طرح تامین امنیت شغلی کارگران و تأمین امنیت سرمایه گذاری کارآفرینان گفت در صورت تحقق ۳سیاست و ۵ هدف در این طرح رابطه کارگر و کارفرما برد-برد میشود کد خبر ۴۵۳۴۷۱ تاریخشنبه آینده سرخابی ها قیمت گذاری می شوند |اخبار ایران و جهان
شنبه آینده سرخابی ها قیمت گذاری می شوند قیمت گذاری استقلال و پرسپولیس تا پایان آذر تمام می شود و سپس تاریخ مزایده اعلام خواهد شد کد خبر ۴۵۴۱۵۲ تاریخ انتشار ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۸ - 01 December 2014 قیمت گذاری استقلال و پرسپولیس تا پایان آذر تمام می شود و سپس تاریخ مزایده اعلام خومنتظر سقوط قیمت نفت باشید |اخبار ایران و جهان
منتظر سقوط قیمت نفت باشید نماینده سابق ایران در اوپک با تشریح علت عدم کاهش سطح تولید نفت اوپک در نشست اخیر وزرای نفت و انرژی این سازمان گفت باید منتظر سقوط قیمت نفت خام بود کد خبر ۴۵۳۴۷۲ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۱ - 29 November 2014 سید محمدعلی خطیبی طباطبایی در گفتوگودستور زنگنه برای بازنگری در لیست سیاه نفت |اخبار ایران و جهان
دستور زنگنه برای بازنگری در لیست سیاه نفت وزیر نفت دستور داده و این دستور وزیر نفت به شرکت ها ابلاغ شده که بیایند لیست ممنوع المعامله هایشان را ارائه دهند تا معاونت مهندسی وزارت نفت این لیست ها را بررسی کند کد خبر ۴۵۲۷۰۰ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۱۲ - 26 November 2014 معاوجدول قیمت سکه وارز در روز سهشنبه |اخبار ایران و جهان
جدول قیمت سکه وارز در روز سهشنبه کد خبر ۴۵۰۳۳۸ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۲۷ - 18 November 2014 جدول قیمت انواع سکه و ارز در بازار در روز سهشنبه منتشر شد به گزارش خبرنگار مهر نرخ فروش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز سه شنبه در بازار 917 هزار تومان طرح قدیم 91اعلام دو نرخ تورم توسط مرکز آمار و بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
اعلام دو نرخ تورم توسط مرکز آمار و بانک مرکزی بانک مرکزی نرخ تورم آبان ماه را 18 2 درصد اعلام کرد کد خبر ۴۵۲۸۱۶ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 26 November 2014 بانک مرکزی نرخ تورم آبان ماه را 18 2 درصد اعلام کرد به گزارش تابناک اقتصادیر اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی ش-
اقتصادی
پربازدیدترینها