تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833867500
احتمال شکایت ایران از پاکستان به علت خط لوله گاز
واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: احتمال شکایت ایران از پاکستان به علت خط لوله گاز
بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۸۷ میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال ۲۰۱۴ میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود. در غیر این صورت ایران می تواند برای طلب خسارت به مراجع داوری بین المللی شکایت کند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، پاکستان کمتر از یک ماه فرصت دارد تا خط لوله واردات گاز از ایران را تکمیل کند، در غیر این صورت تهران براساس قرارداد، می تواند برای طلب خسارت تاخیر در ساخت این خط لوله به مراجع داوری بین المللی شکایت کند.
براساس قراردادی که در سال 1387 میان ایران و پاکستان به امضا رسید باید تا دسامبر سال 2014 میلادی گاز ایران به پاکستان ارسال شود.
کار ساخت بخشی از خط لوله که در خاک ایران قرار دارد تقریبا به پایان رسیده، اما اسلام آباد تاکنون از ساخت این خط لوله خودداری کرده و صرفا در 21 اسفندماه سال 1391 ساخت نمادین این خط لوله را کلنگ زنی کرد.
چندی پیش، مقامات پاکستان اعلام کردند برای احداث این خط لوله 780 کیلومتری نیاز به دو میلیارد دلار سرمایه گذاری ایران دارند ولی مسئولان وزارت نفت ایران در واکنش به این اظهارات گفته اند هیچ تعهدی برای تامین مالی احداث این خط لوله در خاک پاکستان نداده اند و پاکستان خودش باید منابع مورد نیاز را تامین کند.
پاکستان مدتی نیز به دنبال جذب سرمایه گذاران چینی برای مشارکت در احداث این خط لوله بود که به نتیجه مطلوبی نرسید زیرا در صورت سرمایه گذاری چینی ها در این خط لوله، آنها با فشارهای دولت آمریکا مواجه می شوند.
- راهکار ایران: تمدید یا دریافت جریمه
گفته می شود براساس این قرارداد، در ازای هر روز تاخیر، پاکستان باید جریمه ای به میزان 8 میلیون دلار را به ایران پرداخت کند.
به طور قطع طرف پاکستانی نمی تواند تا موعد مقرر یعنی پایان دسامبر 2014 کار ساخت این خط لوله را به اتمام برساند، بنابراین تهران باید تصمیم گیری کند که به سراغ تمدید زمان قرارداد برود و یا اینکه برای دریافت جریمه از اسلام آباد به سراغ گزینه شکایت در مراجع داوری بین المللی برود.
با توجه به بی توجهی پاکستان برای تکمیل این خط لوله، به نظر نمی رسد که تمدید زمان ساخت این خط لوله، کمکی به پیشرفت این پروژه کند و اسلام آباد با بهانه کردن تحریم از اجرای تعهدات خود شانه خالی خواهد کرد، بنابراین تهران باید به سراغ ساز و کارهای مطمئن تری برود.
-خط لوله ای که صلح به ارمغان نیاورد
ایده احداث خط لوله صلح در سال 1990 مطرح شد و قرار بود، احداث این خط لوله که گاز ایران را به پاکستان و هندوستان منتقل می کرد، پیام آور صلح و دوستی در شبه قاره باشد. با توجه به اینکه توافق شده بود هند و پاکستان برای تامین امنیت این خط لوله، اختلافات خود را کاهش دهند، این خط لوله انتقال گاز به خط لوله صلح موسوم شد.
براساس توافق اولیه، قرار بود این خط لوله 2700 کیلومتری گاز صادراتی ایران را از مسیر پاکستان به هند منتقل کند. پیش بینی شده بود که در صورت توافق نهایی 1100 کیلومتر از این خط لوله در ایران، 1000 کیلومتر در پاکستان و 600 کیلومتر در هند احداث شود.
براساس طرح اولیه قرار شده بود که روزانه 150 میلیون مترمکعب گاز ایران به هند و پاکستان صادر شود که 90 میلیون مترمکعب آن برای هند و 60 میلیون مترمکعب آن برای پاکستان در نظر گرفته شده بود.
مطابق تفاهم های انجام شده، ایران متعهد می شد که تا مدت 25 سال، گاز خود را با قیمت توافقی به هند و پاکستان بفروشد. همچنین پیشنهاداتی پیرامون پیوستن ترکمنستان و قطر به ایران برای تامین گاز طبیعی این پروژه بزرگ مطرح شده بود که در عمل هیچکدام از این ایده ها تحقق نیافت.
گذر زمان نشان داد که موانع بی شماری در سر راه احداث این خط لوله وجود دارد که از جمله آنها می توان به اختلافات دیرینه دهلی و اسلام آباد، فشارهای آمریکا و چانه زنی بر سر قیمت گاز اشاره کرد.
قرار این بود این خط لوله، صلح را به شبه قاره هند به ارمغان بیاورد، اما روند اجرای این پروژه نشان می دهد که نه تنها تاکنون صلحی برای پاکستان و هند به دنبال نداشته، بلکه می تواند به دعوای حقوقی تهران و اسلام آباد نیز منجر شود.
- کاهش بحران انرژی در پاکستان با واردات گاز از ایران
با توجه به اینکه طرح پیشنهاد احداث خط لوله صلح با افزایش فشارهای دولت آمریکا به بخش انرژی کشورمان همراه شد، کارشکنی های گسترده ای در مسیر احداث این خط لوله صورت گرفت، به طوری که در نهایت، کشور هند تحت فشارهای آمریکا و افزایش تنش با پاکستان خود را از این پروژه کنار کشید.
دولت پاکستان نیز همواره با فشارهای فرامنطقه ای برای صرف نظر کردن از احداث این خط لوله مواجه بوده به طوری که پیشنهادهایی برای تامین گاز مورد نیاز این کشور از قطر یا آسیای مرکزی و مشارکت در ساخت لوله گازی تاپی(ترکمنستان - افغانستان - پاکستان - هند) مطرح شده است.
اما به دلیل جذابیت های واردات گاز از ایران، تاکنون دولت های متعددی که در اسلام آباد روی کار آمده اند زیر بار این فشارها نرفته اند.
به گزارش روزنامه نیوز چاپ اسلام آباد، شاهد خاقان عباسی وزیر نفت و منابع طبیعی پاکستان اعلام کرد که فشارهای آمریکا همچنان برای جلوگیری از اجرای پروژه واردات گاز از ایران پابرجاست.
دولت پاکستان همچنین تلاش هایی را برای مستثنی شدن خط لوله صلح از تحریم های آمریکا انجام داد که با پاسخ مساعد واشنگتن مواجه نشد. حتی نواز شریف نخست وزیر این کشور در سفر خود به آمریکا درخواست معافیت خط لوله گازی ایران به پاکستان از تحریم ها را مطرح کرده بود. باتوجه به نیاز شدید پاکستان به منابع انرژی جدید، اسلام آباد تاکنون در مقابل فشارهای خارجی برای لغو قرارداد گازی با ایران مقاومت کرده است.
پاکستان با بحران شدید انرژی روبروست و این موضوع به اختلال در فعالیت های اقتصادی این کشور در زمان اوج تقاضای سوخت در تابستان و زمستان منجر شده است؛ بنابراین پیش بینی می شود با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان، کمبود انرژی در این کشور مرتفع شود.
هم اکنون ذخایر گازی پاکستان روبه کاهش گذاشته و بنابر ارزیابی ها، گاز وارداتی با خط لوله صلح نسبت به دیگر گزینه های وارداتی چهار برابر ارزان تر است و پس از تکمیل این پروژه، انتظار می رود که این خط لوله سالانه حدود ٣٠٠ تا ٥٠٠ میلیون دلار برای پاکستان درآمدزایی به همراه داشته باشد.
پیش بینی می شود، با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان از طریق این خط لوله که روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز خواهد بود، کمبود انرژی پاکستان به شدت کاهش یابد که این میزان صادرات گاز از سوی ایران می تواند، به یک میلیارد فوت مکعب در روز افزایش یابد.
سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]
صفحات پیشنهادی
پاکستان: خط لوله گاز ایران-پاکستان در دوره دولت کنونی اسلام آباد تکمیل می شود
پاکستان خط لوله گاز ایران-پاکستان در دوره دولت کنونی اسلام آباد تکمیل می شود اسلام آباد - ایرنا - وزیر بازرگانی پاکستان اطمینان داد طرح احداث خط لوله گاز ایران - پاکستان در دوره دولت کنونی پاکستان تکمیل خواهد شد به گزارش خبرگزاری رسمی دولت پاکستان خرم دستگیر خان روز گذشته اعفارس گزارش میدهد توافق ۴ جانبه برای احداث خط لوله تاپی/ عدم تعهد دولت جدید پاکستان به پروژه انتقال گاز از ایر
فارس گزارش میدهدتوافق ۴ جانبه برای احداث خط لوله تاپی عدم تعهد دولت جدید پاکستان به پروژه انتقال گاز از ایراندولت جدید پاکستان در حالی به تعهدات دولت قبلی این کشور در زمینه واردات گاز از ایران پایبند نیست که حتی شرکت مشترک احداث خط لوله رقیب یعنی تاپی با حضور مدیران فنی بخش انرایران در آستانه شکایت گازی از پاکستان
با پایان مهلت ساخت خط لوله واردات گاز از ایران ایران در آستانه شکایت گازی از پاکستان تهران - ایرنا - پاکستان کمتر از یک ماه فرصت دارد تا خط لوله واردات گاز از ایران را تکمیل کند در غیر این صورت تهران براساس قرارداد می تواند برای طلب خسارت تاخیر در ساخت این خط لوله به مراجع داوبازی برد- برد قطر و پاکستان در تبادل گاز از مسیر ایران
یادداشت اقتصادی بازی برد- برد قطر و پاکستان در تبادل گاز از مسیر ایران در صورتی که پاکستان از مسیر ایران نسبت به واردات گاز قطر اقدام کند هزینه کمتری برای واردات گاز طبیعی میپردازد و قطر نیز دیگر نیازی به صرف هزینه تبدیل گاز به ال ان جی برای بارگیری در کشتی نخواهد داشت به گزصدور رای شکایت گازی ترکیه از ایران
صدور رای شکایت گازی ترکیه از ایران یک روزنامه چاپ ترکیه روز جمعه گزارش داد که نتیجه دور اول داوری بین المللی در باره شکایت ترکیه از گرانی گاز صادراتی ایران به نفع ایران بوده است ایرنا ترکیه با طرح شکایت گرانی گاز صادراتی ایران و تحویل ناقص گاز در فصل زمستان نزد دیوان داوری بینایران حاضر به لغو قرارداد گاز پاکستان نیست |اخبار ایران و جهان
ایران حاضر به لغو قرارداد گاز پاکستان نیست وزیر نفت با رد تعلیق قرارداد صادرات گازایران به پاکستان از سوی وزارت نفت یا دولت از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای آغاز صادرات گاز به پاکستان خبر داد و اعلام کرد تولید گاز 100 میلیون مترمکعب در مقایسه با سال گذشته افزایش یافته است کدیادداشت اقتصادی بازی برد- برد قطر و پاکستان در تبادل گاز از مسیر ایران
یادداشت اقتصادیبازی برد- برد قطر و پاکستان در تبادل گاز از مسیر ایراندر صورتی که پاکستان از مسیر ایران نسبت به واردات گاز قطر اقدام کند هزینه کمتری برای واردات گاز طبیعی میپردازد و قطر نیز دیگر نیازی به صرف هزینه تبدیل گاز به ال ان جی برای بارگیری در کشتی نخواهد داشت به گزارشایران حاضر به لغو قرارداد گاز پاکستان نیست/ زنگنه: آماده صادرات گاز هستیم -
سایه غرامت گازی بر سر اسلام آباد ایران حاضر به لغو قرارداد گاز پاکستان نیست زنگنه آماده صادرات گاز هستیم وزیر نفت با رد تعلیق قرارداد صادرات گازایران به پاکستان از سوی وزارت نفت یا دولت از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای آغاز صادرات گاز به پاکستان خبر داد و اعلام کرد تولید گنواز شریف: اجرا طرح خط لوله گاز ایران-پاکستان را در دستور کار داریم
نواز شریف اجرا طرح خط لوله گاز ایران-پاکستان را در دستور کار داریم اسلام آباد – ایرنا – نخست وزیر پاکستان عصر شنبه اعلام کرد دولت اسلام آباد مشغول کار بر روی طرح خط لوله گاز ایران-پاکستان است و آن را در دستور کار دارد به گزارش خبرنگار ایرنا محمد نواز شریف با تاکید بر نیاز شددر مذاکره امروز پوتین و اردوغان صورت میگیرد احتمال افزایش صادرات گاز روسیه به ترکیه
در مذاکره امروز پوتین و اردوغان صورت میگیرداحتمال افزایش صادرات گاز روسیه به ترکیهرجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین سعی دارند در مذاکرات روز جاری همکاریهای دو کشور به خصوص در بخش انرژی را افزایش دهند به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل بخرگزارش فارس به نقل از فرانس 24 در حالی کایران 300 میلیون دلار طلب برقی از پاکستان را نقد میخواهد
دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۱ قائم مقام وزیر نیرو در امور بین الملل از تلاش ایران برای دریافت پول برق صادراتی به پاکستان خبر داد و گفت در حال حاضر بدهی پاکستان به حدود 300 میلیون دلار رسیده و تلاش میشود که به صورت پول بدهی ایران گرفته شود اسماعیل محصولی در گفتوگو با خبرنگار خبرگاحتمال تقاضای ایران برای کاهش تولید نفت قیمتها را بالا برد
دوشنبه ۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۳ بهای نفت در بازارهای جهانی امروز دوشنبه در میان نشانهها مبنی بر تلاش ایران برای کاهش تولید نفت در نشست این هفته اوپک در وین و همچنین کاهش غیرمنتظره نرخ بهره در چین افزایش یافت به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از بلومبرگ بهای نفت برنتفارس گزارش میدهد چشم پاکستان به گاز ترکمنها/ ساز ناکوک اسلامآباد با خط لوله صلح
فارس گزارش میدهدچشم پاکستان به گاز ترکمنها ساز ناکوک اسلامآباد با خط لوله صلحپس از سفر رئیس جمهور افغانستان به پاکستان دولت نواز شریف تلاش دارد برای واردات گاز از ترکمنستان با اشرفغنی به توافق برسد در حالی که کارشناسان اقتصادی و امنیتی این کشور از اجرای پروژه خط لوله صلح حمبنزین وارداتی استاندارد یورو 4 را دارد/ احتمال ازسرگیری واردات گازوئیل
خسروانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد بنزین وارداتی استاندارد یورو 4 را دارد احتمال ازسرگیری واردات گازوئیل قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه بنزین وارداتی کاملا مطابق با استاندارهای جهانی است و هیچگونه مشکلی در این زمینه وجود نداقرارداد خط لوله گاز میان پاکستان و چین و بلاتکلیفی پروژه آی-پی
قرارداد خط لوله گاز میان پاکستان و چین و بلاتکلیفی پروژه آی-پی اسلام آباد – ایرنا – اسلام آباد و پکن اخیرا قراردادی در زمینه احداث خط لوله انتقال گاز مایع در پاکستان امضا کرده اند و قرار است این پروژه جایگزین پروژه ناتمام خط لوله گاز ایران-پاکستان پروژه آی-پی شود به گزارش روزروسها؛ مهمان ویژه نشست اوپک/ احتمال مذاکره نفتی ایران-روسیه -
در آستانه نشست 166 اوپک روسها مهمان ویژه نشست اوپک احتمال مذاکره نفتی ایران-روسیه همزمان با پیام همگرایی و وحدت بیشتر در بین اعضای اوپک توسط وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران وزیر انرژی فدراسیون روسیه و مدیرعامل روس نفت به عنوان بزرگترین تولیدکننده نفت روسیه مهمان ویژه نشست یکصد5+1 به گاز ایران لبخند زد |اخبار ایران و جهان
5 1 به گاز ایران لبخند زد ذخایر گاز ایران در حالی گره گشای کلاف سردرگم مذاکرات با گروه 1 5 خواهد شد که پیش بینی میشود با تعلیق تحریمها ایران علاوه بر گاز خود زمینه انتقال گاز ترکمنستان را هم به کشورهای عضو اتحادیه اروپا فراهم کند و در این بین تمامی گزینهها به خط لوله ترانس آن-
اقتصادی
پربازدیدترینها