تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 16 دی 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):خدايا به تو پناه مى برم از اين كه باطل را بر حق ترجيح دهم.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1850899661




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تارنمای آناج: ازدواجی که نه سفیدبخت، که سیاه بخت می کند...


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تارنمای آناج: ازدواجی که نه سفیدبخت، که سیاه بخت می کند... تارنمای آناج گزارشی از یک پدیده نابه هنجار اجتماعی به نام ازدواج سفید منتشر و نوشته است: هزار گیر و گور اجتماعی داریم این وسط ازدواج سفید هم شده است قوز بالای قوز...


در این گزارش آمده است: مدتی است پدیده ناخوشایندی رخ نمایان کرده است که این روزها آن را « ازدواج سفید» می خوانند.
دراین روابط طرفین درهیچ محضری نسبت و نوع رابطه خود را بایکدیگر به صورت رسمی ثبت و تعریف نکرده اند و زن و شوهر محسوب نمی شوند، ولی عملاً در یک خانه با یکدیگر زندگی می کنند.
این نوع زندگی مشترک را شاید بتوان شکلی از ازدواج موقت دانست که میان برخی از جوانان رایج شده است، ولی فقط محدود به جوانان نیست، بلکه افراد میانسال هم درحال تجربه این شیوه از زندگی هستند.
در حالی محمود گلزاری، معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان وجود ازدواج های سفید در کشور را تأیید نمی کند که رییس دفتر رهبر معظم انقلاب نسبت به رواج ازدواج سفید در میان جوانان هشدار داد.
حجت الاسلام محمدی گلپایگانی با بیان اینکه دشمن با تمام قوا تلاش می کند فرهنگ و روابط خانوادگی مردم ما را منحرف کند، اظهار کرد: شرم آور است یک زن و مرد یا دختر و پسر بدون عقد و ازدواج با هم زندگی کنند.
وی در مراسم گشایش پروژه های بنیاد برکت در استان آذربایجان شرقی با طرح این پرسش که ازدواج سفید یعنی چه و محصول این زندگی چه می شود، گفت: دیری نمی رسد که مردمی که این نوع زندگی را برمی گزینند، نسل حلال شان از بین می رود و حرام زاده می شوند. حاکم اسلامی باید با شدت با این نوع زندگی مقابله کند.
از نظر مردم شناسی این یک نوع رابطه به سبک انسان های اولیه و دوران توحش است و استفاده از لفظ سفید زیبنده چنین روابطی نیست.
به گفته برخی از کارشناسان اجتماعی این نوع ازدواج ناشی از علل و زمینه هایی است که یکی از این زمینه ها افزایش استقلال نسبی جوانان اعم از دختر و پسر از خانواده، بالارفتن سن ازدواج آنان و در عین حال مسوولیت گریزی دختران و پسران امروزی است.
یک روانشناس نیز نظر مشابهی دارد، حسن صبوری مقدم، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی آناج، دلیل اصلی گرایش برخی به ازدواج سپید را نبود مسوولیت پذیری حداقل در یک طرف از رابطه دانست و گفت: جامعه کنونی ما مشکلات عدیده اقتصادی پیش پای جوانان برای ازدواج دایم گذاشته است، در حالی که در رابطه "هم باشی" یا همان ازدواج سپید نبود مسوولیت برای طرفین دخیل یک فاکتور مناسب قلمداد می شود.
وی با بیان اینکه این پیوند برخلاف ازدواج دائم و موقت، نه در شرع و نه در عرف ما ایرانیان جایی ندارد ، گفت: چون دختر و پسر بدون برگزاری مراسم عقد و به خاطر منافع جنسی و عاطفی بدون مسوولیت پذیری، زیر یک سقف می روند، دچار مشکلات عدیده روانی می شوند.
وی در مورد مشکلات ازدواج سپید هشدار داد و گفت: ازدواج سفید یا همان رابطه هم باشی در ایران جایگاهی ندارد.
وی ادامه داد: ازدواج واژه مقدس و مورد تایید قانون و شرع ماست بنابراین زندگی دختر و پسر زیر یک سقف را بدون عقد شرعی نمی توان ازدواج نامید.
صبوری مقدم خاطرنشان کرد: چنین رابطه ای با اهدافی مانند برآوردن نیازهای جنسی و روانی برقرار می شود و اگرچه ممکن است از زاویه ای برای مرد مثبت باشد، ولی اثر ویران کننده ای بر زن می گذارد، چرا که زنان به دنبال سرمایه گذاری عاطفی روی یک نفر هستند ولی در این رابطه ها دائما با خطر جدا شدن از فرد مورد نظر در ترس زندگی می کنند.
وی عدم مسوولیت پذیری را ریسک فاکتوری اساسی برای زندگی دانست و گفت: متاسفانه در ازدواج سفید افراد مسوولیت عملکرد خود را برعهده نمی گیرند.
این کارشناس بارداری های ناخواسته و عوارض بهداشتی ناشی از سقط جنین غیرقانونی را از تبعات دیگر ازدواج سپبد خواند و گفت: چنین رابطه ای موجب کاهش فرزندآوری می شود، خلاء روانی برای دختر را در پی دارد و ممکن است حتی شانس مادر شدن او را کاهش دهد و این در حالیست که مردان از این منظر در صورت ترک چنین رابطه ای کمتر آسیب می بینند.
عضو هیات علمی دانشگاه تبریز خاطرنشان کرد: این رابطه ها بیشتر از یکی دوسال ادامه پیدا نمی کند چرا که با توجه به کاهش جذابیت به مرور زمان فرد گیرایی خود را برای جنس مخالف از دست می دهد، از طرفی استرس و بدبینی دایم ادامه جنین رابطه هایی را دچار چالش می کند.
وی ادامه داد: در ازدواج های دائمی و رسمی پایبندی وجود دارد و در صورت بروز مشکلات حضور خانواده های طرفین و رهنمودهای آنان نمی گذارد چنین ازداوج هایی با کوچکترین مشکلات از هم بپاشند.
یک جامعه شناس نیز نسبت به فراگیری ازدواج سفید در جامعه ایرانی هشدار داد و گفت: ازدواج سفید به هیچ جه نمی تواند جایگزینی مناسب برای ازدواج سنتی باشد.
ابراهیم ایران نژاد به خبرنگار آناج اعلام کرد: جایگاه ازدواج و پیوند زناشویی در فرهنگ غنی ایرانی است که پایه و اساس یک خانواده و در نتیجه یک جامعه موفق و اخلاقی را تشکیل می دهد. از دیدگاه اجتماعی چه در حیات اقتصادی، چه مادی، چه معنوی و روحانی این سنت نتایج پر ثمری دارد که مهم ترین آن قوام خانواده ها و در نتیجه یک اجتماع است.
وی با بیان اینکه هیچ انسانی به تنهایی کامل نیست و پیوسته در جهت جبران کمبود خویش تلاش می کند، گفت: به طور کلی میتوان گفت که انسانی موفق و پویاست که هر روز زندگی اش از روز گذشته اش کاملتر باشد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده دوستی و گرایش به ازدواج با توجه به روحیات مردم این سرزمین ریشه ای دیرینه دارد. ایرانیان کهن پیوند دختران و پسران را فرخنده و پراهمیت می شمردند. به عنوان مثال در سنگ نگاره های فره وشی یا فروهر که قدمتی بیش از چهار هزار سال دارد حلقه یا چمبره ای در دست انسان بالدار قرار دارد که از دیرباز تاکنون به حلقه پیمان زناشویی در نزد ایرانیان شناخته می شود و این مایه مباهات ملت کهن ایران زمین است.
ایران نژاد ادامه داد: بعد از ورود دین اسلام به ایران نیز این فرهنگ ایرانی با آموزه های اسلامی در هم تنیده شد و به خانواده ایرانی و آیین ازدواج رنگ و روحی اسلامی بخشید. بنابراین ازدواج یکی از سنت های پسندیده ما ایرانیان است.
وی با تاکید بر لزوم پاسداری از ارزش های ملی و مذهبی گفت: در دهه های اخیر سبک زندگی غربی بر بر زندگی ما ایرانی ها بسیار تأثیر گذاشته، به نوعی که این فرهنگ که از طریق رسانه ها جهان شمول شده بر زندگی فرد فرد ما ایرانیان نیز اثر گذاشته و آن را دچار تغییر و تحول اساسی کرده است، نمونه های آن گرایش به شهرنشینی، مصرف گرایی شدید، تغییر از خانواده گسترده به هسته ای و نهایتا در سال های اخیر بحثی به نام ازدواج سپید!
وی اضافه کرد: ازدواج سپید سبکی از زندگی همزیستی است که بر اساس میل متقابل زن و مرد (دختر و پسر) خارج از چارچوب های ازدواج سنتی صورت می گیرد. این سبک از همزیستی با نام های متفاوت، امروزه یکی از شیوه های رایج زندگی در بسیاری از نقاط جهان است.
این جامعه شناس خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در کشور سوئد، این نوع زندگی به صورت یک هنجار اجتماعی درآمده و بخش چشمگیری از جامعه مردان و زنان در این کشور، بدون ازدواج با یکدگیر زندگی می نمایند. پس این ازدواج که بیشتر در غرب رایج است و به معنای «هم باشی» نیز شناخته می شود ، پیوندی به مدت زمان نامعلوم بین دو فرد برقرار می شود.
وی با بیان اینکه چنین رابطه هایی هیچ جایگاهی در فرهنگ و دین ندارند ، اضافه کرد: همانطور که ذکر شد جایگاه ازدواج و پیوند زناشویی در فرهنگ غنی ایرانی است و پایه و اساس یک خانواده و در نتیجه یک جامعه موفق و اخلاقی را تشکیل می دهد. اما با توجه به تغییر و تحولاتی که لازمه عصر حاضر است، بر عرصه های مختلف زندگی ما ایرانیان اثر گذاشته که ازدواج سپید نیز یکی از آنهاست. این نوع سبک زندگی در جامعه ایران از هیچ جایگاهی برخوردار نیست.
وی ادامه داد: به شرطی که مسوولین امر در این حوزه با دقت و ظرافت وارد شده و با کمک گرفتن از جامعه شناسان و روان شناسان اجتماعی نسبت به خطرات آن برای فرد، خانواده و نهایتا جامعه آگاهی رسانی کنند. در غیر این صورت این سوغات غرب نیز متأسفانه مثل بسیاری از موارد دیگر در جامعه ما فراگیر شده و تبدیل به یک معضل اجتماعی خواهد شد.
ایران نژاد با اشاره به اینکه هیچ عنصری وارد هیچ جامعه ای نخواهد شد مگر آنکه بسترهای آن از قبل آماده باشد، افزود: به ویژه در عرصه فرهنگی بیشتر می توان نمود چنین بسترسازی های آرام را مشاهده کرد، بنابراین باید گفت که دلایل رواج این نوع زندگی در جامعه ما متعدد است و لازمه آن شناخت و مطالعه آنها و نهایتاً برطرف کردن موانع است.
وی در تشریح دلایل گرایش به این نوع زندگی گفت: عدم مسوولیت پذیری درمیان دختران و پسران، تجمل گرایی میان خانواده های ایرانی و چشم و هم چشمی میان بستگان، اعتقاد بر این امر که پس از ازدواج آزادی های زودگذر اجتماعی از آنان سلب می شود، دوری گزیدن از زندگی های معنوی و روی آوردن به زندگی های تک بعدی ماشینی، بالا رفتن سن ازدواج و نیز مشکلات عدیده اقتصادی، از جمله بیکاری، تأمین مسکن با توجه به اینکه در چنین روابطی باتوجه به بنیان آن افراد مسوولیت عملکرد خود را برعهده نمی گیرند، از جمله دلایل گرایش جوانان به ازدواج سفید است.
وی خاطرنشان کرد: علاوه براین که این ازدواج از نظر قانونی جرم است و از نظر شرعی نیز گناه محسوب می شود و همواره فرد با نوعی ترس و نگرانی از عواقب چنین رابطه ای دست و پنجه نرم می کند. بارداری های ناخواسته و عوارض بهداشتی ناشی از سقط جنین غیرقانونی از تبعات دیگر ازدواج سپید است.
ایران نژاد گفت: در چنین ازدواج هایی امکان دارد که یکی از طرفین هر لحظه نسبت به ادامه این رابطه اظهار بی میلی کند و این امر موجب وارد شدن صدمات روحی قابل توجهی به طرف مقابل به ویژه زنان می شود چراکه آنان بر حسب طبیعت خود دوست دارند روی فردی سرمایه گذاری عاطفی کنند که این فرد از ارزش لازم برخوردار باشد.
وی با تاکید بر اینکه این نوع زندگی در ایران با توجه به دلایلی که ذکر شد اصلا پذیرفتنی نیست ، گفت: این رابطه نه از سوی خانواده و نه نهادهای اجتماعی پذیرفته نمی شود. بنابراین می تواند آسیب های زیادی را به همراه داشته باشد. هرچند که ممکن است ارضای عاطفی و جنسی آنی و زودگذری را برای جوانان به دنبال داشته باشد، اما به محض آشکار شدن، مردم با آن مخالفت می کنند و حمایت های اجتماعی از زوجین برداشته می شود. چرا که این پیوند از نه از نظر عرفی و دینی و نه از نظر قانونی هیچ جایگاهی در جامعه ایران ندارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خانواده ها و بویژه مسوولین امر از سویی با فراهم کردن زیرساخت های اجتماعی و اقتصادی و از سوی دیگر با فرهنگ سازی و تشویق جوانان به ازدواج دائم مبتنی بر فرهنگ غنی ایرانی-اسلامی از میزان تمایل آنان به روابطی مانند ازدواج سپید کاسته و جامعه را از عوارض چنین پیوندهایی مصون نگه دارند.
7236/587


13/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن