واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: قاليباف: در حوزه ترافيك نوع نگاه را بايد تغيير داد
ديدگاه- همشهري آنلاين:
شهردار تهران گفت: در حوزه مديريتي مهم ترين چالش و موضوع ما شكاف بين تدبير و تغيير است كه ريشه در مسائل مديريتي و نوع نگاه مديران دارد.
به گزارش پايگاه اطلاي رساني سما ، دكتر محمد باقر قاليباف سهشنبه (24 ارديبهشت) در مراسم افتتاحيه هشتمين كنفرانس بينالمللي مهندسي حمل و نقل و ترافيك ايران با بيان اين مطلب اظهار كرد: در آخرين انعكاس نظرات مردم كه مرتب نظرات خود را به شهرداري تهران منعكس ميكنند بيشترين دغدغه تهرانيها با سهم 41 درصدي موضوع ترافيك و حمل و نقل شهري است اما اگر خوب نگاه كنيم ميبينيم با تمام فعاليتهايي كه صورت گرفته معضل ترافيك پرشتابتر از و پر سرعتتر از اقدامات پيش رفته و اين تنها به آن دليلي است كه معضل ترافيك مانند بسياري از معضلات ريشه در نوع نگاه و مديريت نادرست ما دارد.
وي تصريح كرد: همواره شرايط زندگي و نيازهاي ما در جامعه تغيير ميكند اما به نظر مي رسد ما مديران يا اين تغييرات را قبول نداريم و يا درك درستي از آن ها وجود ندارد.
شهردار تهران با تاكيد برآن كه وقتي از شهروند مداري و عدالت اجتماعي حرف مي زنيم بايد در عمل آن را اجرا كنيم، گفت: ما در معماري داخلي خانهها دخالت ميكنيم اما به نماي ساختمانها كه نماي كلي شهر را ميسازند و حق عمومي شهروندان محسوب ميشود كاري ندارم حال آنكه اگر حادثهاي مانند زلزله پيش بايد و نماي ساختمانهاي تمام شيشه فرو بريزد ميتواند جان عابران پياده را تهديد كند.
وي ادامه داد: در حوزه ترافيك نيز اگر نگاه شهروند محور و عدالت محور داشته باشيم بايد در نوع مديريت و نگرش خود تغيير ايجاد كنيم .
دكتر قاليباف خاطر نشان كرد: حدود 30 درصد از فضاهاي شهر تهران محل جولانگاه خودروها شده است حال آنكه هنوز سهم فضاي سبز در شهر كمتر از 10 درصد است و در اين ميان ما مرتب بايد براي تملك زمين براي رفع معارضان پروژههاي عمراني در ازاي هر متر زمين بيش از 4 يا 5 ميليون تومان بپردازيم كه پس از تعريض، آسفالت كردن، ايجاد تقاطعها و ساير طرح هاي عمراني امكان ورود 400 هزار خودرو در سال به شهر تهران ايجاد شود.
وي با تاكيد برآنكه اين روند ما را به نقطه قابل قبولي نميرساند و در اين صورت مشكل ترافيك روز به روز بزرگتر ميشود ، گفت : يك خودرو در زاويههاي مختلف حداقل بين 16 تا 40 متر فضا نياز دارد و ضريب خوردو در ازاي هر واحد روز به روز بالاتر ميرود چنانچه در برخي از مناطق مانند مناطق 1،2 و 3 تهران ضريب خودرو به ازاي هر واحد مسكوني از 2 هم عبور كرده است.
شهردار تهران ادامه داد: وقتي ميخواستيم خطوط اتوبوسراني تندرو را در مسير ميدان آزادي تا انقلاب ايجاد كنيم برخي از مسئولان و مطبوعات ميگفتند چرا خيابان را اشغال و حق مردم را ضايع ميكنيد ولي به راستي بر اساس كدام حق و عدالت كساني كه با ماشين شخصي خود در شهر تردد ميكنند و سبب آلودگي هوا، ايجاد ترافيك، ايجاد مزاحمت براي ساير شهروندان ميشوند و بنزين زيادي هم مصرف ميكنند حق دارند سريع تر به مقصد برسند اما شهرونداني كه با اتوبوسهايي سفر ميكنند و سوار خودروهايي مي شوند كه هر يك حدود 100 مسافر دارند بايد ضمن تحمل فشار، گرما و سرما ديرتر هم به مقصد برسند.
قاليباف تصريح كرد: چرا ما به پير زنها و پيرمردها، كودكان و شهرونداني كه براي عبور از خيابان از پلهاي عابر استفاده ميكنند اولويت نميدهيم و اجازه ميدهيم خودروهاي شخصي با سرعت از تقاطعها عبور كنند و يا چرا براي 1 ميليون و 200 هزار شهروندي كه روزانه به بازار تهران مراجعه ميكنند ارزش قائل نيستيم و سالها حق عبور را به ماشينها و موتور سيكلت ها داده بوديم.
وي افزود: حل مشكل ترافيك شهر تهران با تدبير و تغيير در مديريت صورت ميگيرد كه البته اين تغييرات بايد بر بستر علم و عقلانيت باشد در غير اينصورت با سعي و خطا بيشتر به سمت نارساييها و چالشها پيش خواهيم رفت.
شهردار تهران با تاكيد برآنكه براي ايجاد تغيير در حوزه مديريتي به يك جسارت نياز داريم، گفت: در سال نوآوري و شكوفايي بايد شاهد نوآوري و تغييرات در مديريت و روشهاي نادرست باشيم و همچنان معتقدم در حوزه حمل ونقل و ترافيك چالش اصلي نحوه مديريت و نبود يك نگتاه سيستمي است كه اين مساله روز به روز مشكلات را افزايش مي دهد.
محمد باقر قاليباف ضمن بيان آنكه ما هرچه اتوبان و خيابان به شهر تهران اضافه كنيم مشكل ترافيك حل نميشود، ادامه داد: شايد در دهه 60 ساخت اتوبان در همه كشورها يك افتخار بود اما امروز هم آيا در كشورهاي توسعه يافته يك افتخار است كه ما با سرعت به دنبال آن ميرويم.
وي افزود: ممكن است برخي بگويند شهرداري تهران براي آنكه نميتواند پروژههاي عمراني را خوب پيش ببرد اين نظريه را ميدهد ولي واقعيت اين است كه احداث بزرگراهها و اجراي پروژههاي عمراني در تهران در اوج خود و اوج فعاليت شهرداري تهران در تمام دورهها قرار دارد اما با گسترش اتوبانها و ساخت تقاطعها و پاركينگها تا زماني كه نوع نگاه ما تغيير نكند مشكلي حل نميشود.
شهردار تهران تصريح كرد: آمارها نشان ميدهد كه ما يك ميليون و 400 هزار پاركينگ در شهر تهران كم داريم ولي به راستي با روند افزايش روز به روز تعداد خودورها آيا با ساخت اين پاركينگها مشكل حل مي شود؟
قاليباف خاطر نشان كرد: متاسفانه در خيلي از موضوعات يا تصميمات ما يا به گذشته توجه داريم يا به آينده و هيچ توجه نداريم كه نسل كنوني هم حق و حقوقي دارند و عمرشان با معضلات كنوني در حال تمام شدن است .
وي در پايان با تاكيد برآنكه براي تغيير مديريتي نياز به تغيير مديران نيست بلكه بايد نگرش كلي و راه را تغيير دهيم ، گفت: موضوع ترافيك يك موضوع سياسي نيست بلكه موضوعي كاملا فني است كه بايد با كمك نظرات كارشناسان تغييرات لازم در نحوه مديريت آن صورت گيرد.
تاريخ درج: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 15:53 تاريخ تاييد: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 19:01 تاريخ به روز رساني: 24 ارديبهشت 1387 ساعت 18:55
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 349]