واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: قاليباف درجمع مسوولان نهادهاي ايراني فعال درژاپن: ساختارهاي حوزه مديريت شهري بايد بصورت كامل اصلاح شود مرزعبور از بحران ترافيك تهران احداث150كيلومتر مترو است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - شهري
شهردار تهران بعد از ظهر روز گذشته در جمع روساي سازمانها و نهادهاي ايراني فعال در ژاپن به تشريح سياستها، برنامهها و طرحهاي شهرداري تهران براي تبديل تهران به يك شهر شايسته براي زندگي شهروندان پرداخت.
به گزارش سرويس «شهري» ايسنا، دكتر محمدباقر قاليباف در جريان اين ديدار برخي مشكلات شهر تهران را مورد اشاره قرار داد و با تاكيد بر اين كه برخي از اين موضوعات ريشه در رفتار خود ما دارد و برخي ديگر، حاصل مشكلات ساختاري شهر است، تصريح كرد : به عنوان نمونه مسئله زباله، موضوعي است كه دقيقا با مقايسه تهران با شهري مانند توكيو، به معضل بودن آن در شهر تهران پي ميبريم.
وي ادامه داد: اولين مسئله اين است كه توليد زباله ما بسيار زياد است و از آن بدتر اين كه همين ميزان زبالههاي توليد شده را هم بدون توجه به ضرورت مراقبت و نگهداري از شهر در خيابانها رها ميكنيم.
شهردار تهران با اشاره به اي نكه براي حل اين مشكل در تهران بايد دو مسئله را مورد توجه قرار ميداديم، تصريح كرد: تغيير عادات رفتاري شهروندان و همچنين رفع مشكلات ساختاري در شهرداري تهران براي حل معضل زباله مورد توجه قرار گرفت.
به گفته قاليباف، اولين اقدام مديريت شهري، فرهنگسازي براي اصلاح شرايط فعلي با محوريت نهاد خانواده و همچنين شبكه آموزشي شهر تهران بود.
وي افزود: اقدام بعدي نيز فعال كردن روش مكانيزه جمعآوري زباله مبتني بر مشاركت خود شهروندان بود. هم اكنون اگر در تهران حضور پيدا كنيد، جلوي هر كوي و گذري سطلهاي ويژه جمعآوري مكانيزه زباله را مشاهده خواهيد كرد. تعداد اين سطلهاي خاص در بعضي كوچهها و خيابانها حتي بيشتر از حد طبيعي است. به هر حال اين مسيري بود كه بايد طي ميشد، تا تهران خود را آماده برخوردي از نوع ديگر با مشكلي به نام زباله كند.
شهردار تهران خاطرنشان كرد: در بسياري از شهرهاي كوچك و شهرهاي محروم كشور، پاكسازي معابر به شكل متفاوت، توسط مردم صورت ميگيرد. يعني آنها خود، شهرشان را صيانت مي كنند و اين فرهنگ شايستهاي است كه بالاخره بايد در تهران هم به صورت كامل شكل بگيرد.
شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود در جمع ايرانيان مقيم ژاپن يكي ديگر از مشكلات كشور را شكاف ميان تغيير و تدبير در امور دانست و در تشريح اين نظر گفت: بايد توجه داشته باشيم كه هماكنون در دورهاي قرار داريم كه تغييرات بسيار سريع صورت ميگيرد، ولي متناسب با آن تدبير نميشود.
وي با بيان اين مطلب كه در طول سه سال گذشته، بيشترين انرژي ما صرف ساماندهي امور و همچنين به پايان رساندن كارهاي ناتمام شده است، خاطر نشان كرد: من فكر ميكنم ما در حوزه مديريت شهري بايد ساختارها را به صورت كامل اصلاح كنيم، چرا كه مشكل ما نداشتن دانش كافي براي رفع مشكلات نيست، بلكه نيازمند ساختارهايي هستيم كه اين طرحها و روشهاي علمي را تبديل به هنجارهاي اجتماعي كرده و آنها را ماندگار كند.
شهردار تهران در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره برخي از سياستها، اقدامات و برنامههاي شهرداري تهران تصريح كرد: به هر حال امروز برخي امكانات و خدمات حق مردم است كه ما بايد در فكر ارائه آنها باشيم. يكي از اين امكانات مترو است. وسيلهاي مدرن و كارآمد در عرصه حمل و نقل عمومي كه پيش از اين رشد و توسعه لازم را پيدا نكرده بود.
وي تاكيد كرد: حالا ما با توجه به نيازسنجيهاي دقيقي كه صورت داديم، به اين جمعبندي نهايي رسيديم كه حداقل بايد سالانه 15 كيلومتر بر طول شبكه قطارهاي زيرزميني شهر تهران افزوده شود. مرز عبور از بحران ترافيك پايتخت احداث حداقل 150 كيلومتر مترو براي تهران است.
به اعتقاد قاليباف، تنها در اين صورت است كه وقتي ما شبكه حمل و نقل عمومي شهر را با كمك مترو، سامانه اتوبوسهاي تندرو و تاكسي كامل كرديم، ميتوانيم از مردم انتظار داشته باشيم كه به جاي بيرون آوردن وسايل نقليه شخصي خود از شبكه حمل و نقل عمومي استفاده كنند و به اين وسيله به توسعه شهر، مقابله با ترافيك و پاك شدن هوا كمك كنند.
قاليباف زيباسازي را يكي ديگر از اولويتهاي مديريت شهر تهران و جزو حقوق اجتماعي شهروندان دانست و گفت: اگر سري به تهران بزنيد متوجه مي شويد كه در بسياري از پروژههاي پراهميت شهر، اين نگاه زيباشناختي بوجود آمده و ما اميدواريم كه شهر تهران را به شهري با هويت ايراني و اسلامي تبديل كنيم.
شهردار تهران در ادامه به تشريح مشخصات پروژههاي پراهميت شهر تهران و بيان برخي مشكلات پيش روي آنها پرداخت. پروژه هايي همچون احداث پلهاي غيرهمسطح، احداث تونل توحيد، احداث تونل نيايش صدر، به پايان رساندن پروژه هاي برج ميلاد و تونل رسالت، جمعآوري آبهاي سطحي، تكميل و اصلاح شبكه فاضلاب شهري، پيادهرو و پيادهراهسازي در خيابانهاي اصلي و پرتردد شهر، توسعه فضاي سبز عمومي و مجموعهاي از فعاليتهاي حمل و نقل ترافيكي، از جمله پروژههاي مطرح شده توسط شهردار تهران در اين جلسه بود.
لازم به ذكر است كه در ابتداي اين نشست، دكتر عراقچي ـ سفير جمهوري اسلامي ايران در ژاپن ـ طي سخناني توسعه ارتباط و بهرهبرداري از از ظرفيتهاي ايرانيان مقيم خارج از كشور را مورد تاكيد قرار داد و گفت: ژاپن از جمله كشورهايي است كه هم ظرفيتهاي فراواني دارد و هم زمينههاي فعاليت و بهرهبرداري در آن زياد است.
وي با بيان اين كه به واسطه روحيات مردم ژاپن، كار كردن در بازارهاي كار اين كشور چندان سهل و آسان نيست، خاطر نشان كرد: دانشجويي كه در ژاپن ميدرخشد، يا نيرويي كاري كه مورد توجه قرار ميگيرد، قطعا شايستگي بسيار بالايي از خود نشان داده است.
همچنين در اين نشست تعدادي از هموطنان ايراني مقيم ژاپن به تشريح نظرات خود درباره راههاي توسعه شهر تهران پرداختند.
انتهاي پيام
يکشنبه 28 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]