واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: ديدگاه قاليباف درباره تبديل شهرداري به نهاد اجتماعي
ديدگاه- همشهري آنلاين:
شهردار تهران در نشست تخصصي "به سوي سازمان آموزش دهنده و مشاركت پذير" ديدگاههاي خود در خصوص مشاركت مردم و تبديل شهرداري به يك نهاد اجتماعي را تبيين كرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني سما ، شهردار تهران، با تاكيد بر اينكه بارها گفته ايم شهرداري يك نهاد اجتماعي است، تصريح كرد: ما اين سخن را در شهرداري رويكرد، نظريه و الگو قرار دادهايم و پايه توسعه پايدار شهري را بر اين موضوع استوار ساختهايم.
دكتر محمد باقر قاليباف در نشست تخصصي "به سوي سازمان آموزش دهنده و مشاركت پذير" كه پنجشنبه (19 ارديبهشت) با حضور جمعي از مديران ارشد شهرداري تهران و شهرداران مناطق در سالن اجتماعات ايران زمين برگزار شد، گفت: وقتي ميگوييم تمركرزدايي، ناحيه محوري و مشاركت معنيدار، اگر ميگوييم گسترش حوزههاي عمومي در ماموريت شهري و همچنين اگر بر محله محوري تاكيد داريم همه اينها براي رسيدن به يك نهاد اجتماعي است و گرنه اين نظريهها در حد حرفهاي زيبا در كتابها باقي ميماند و هيچ گاه اجرايي نميشود.
شهردار تهران با بيان اينكه در يك نهاد اجتماعي سرمايههاي اجتماعي مهم است، خاطر نشان كرد: يكي از مهمترين سرمايههاي اجتماعي اعتماد، مشاركت و آگاهي است. اصولا فلسفه تشكيل دولتها امنيت و بالا بردن آگاهي است و اگر ما بپذيريم شهرداري يك دولت شهري و محلي است، بايد تلاش كنيم آگاهي مردم را بالا ببريم و آنها را با حقوقشان آشنا كنيم و گمان نكنيم آگاهي آنها نسبت به حقوقشان براي ما دردسرساز است.
وي تاكيد كرد: آشنايي مردم به حقوقشان سبب بهبود كارها است و مفسده ها را از سطح ادارات حذف مي كند.
قاليباف با اشاره به اينكه زماني ميتوان از مردم انتظار همكاري داشت كه به خواستههايشان به درستي رسيدگي شود، گفت: وقتي ما شعار مدير پاسخگو و شهروند مسئول ميدهيم، به شهروند يك مسئوليت ميدهيم و طبيعي است اگر حق شهروند را ندهيم، مطالبه مسئوليت هم نميتوانيم بكنيم.
وي با بيان اينكه بايد با جلب سرمايههاي اجتماعي، شهرداري را به عنوان يك نهاد اجتماعي توانمند كنيم، خاطر نشان كرد: همه كارهاي ما يك توليد اجتماعي است و ما براي عملياتي كردن برنامههايمان بايد مباحث قوي نظري را داشته باشيم و در كنار اين مباحث كار ميداني انجام دهيم يعني براساس يك نقشه راه گام بر داريم و اگر اين اتفاق بيافتد كارهاي بزرگي ميتوان انجام داد ، ولي هميشه اين گونه است كه گاهي نقشه داريم، كسي را نداريم كه براي رسيدن به هدفمان گام بردارد و يا كسي را براي انجام كار داريم ولي نقشهاي نيست و اگر اين دو در كنار هم باشند اتفاقات بزرگي رخ خواهد داد.
شهردار تهران با اشاره به پيچيدگيهاي مديريت شهري، گفت: زندگيها ديگر به سادگي قديم نيست. آدمها ديگر نميتوانند فردي زندگي كنند. اين پيچيدگي در اداره شهر نيز وجود دارد. فعاليتهاي تكنفري جز خستگي نتيجهاي ندارد. براي فعاليتهاي ثمربخش، سازمانها و مردم بايد با هم شروع به كار كنند. تفاهم و تعامل بين مردم و ما بايد در اعماق جامعه اتفاق بيفتد و مديران ما نيز بايد اين باور را داشته باشند تا چنين اتفاقي بيفتد.
وي با گلايه از برخي از مديران شهرداري كه نسبت به برخي دستورالعملها بيتوجه هستند، گفت: وقتي ما روي ناحيهمحوري تاكيد ميكنيم برخي از مناطق از روي عشق و باور و احساس مسئوليت با سرعت به اين طرح جامه عمل ميپوشانند ولي بعضي مناطق با بهانهجوييها از اجراي اين طرح سرباز ميزنند و من صراحتا به اين افراد ميگويم كه اگر توان انجام چنين كاري در آنها نيست جايي در مجموعه شهرداري ندارند.
قاليباف تاكيد كرد: اگر يك بار طعم شيرين مشاركت را به مديران و مردم بچشانيم و نشان دهيم كه با مشاركت كارها چقدر راحتتر انجام ميشود، باقي طرحها خودشان به انجام ميرسند.
شهردار تهران در ادامه گفت: ما ميگوييم مهمترين بحث در شهر انسانها هستند اما باورمان اين نيست، ما ساختمان را براي انسانها ميسازيم نه انسان را براي ساختمان پس بايد به زيباسازي توجه شود تا روح و روان انسان در راحتي و آسودگي باشد.
قاليباف گفت: ما در حوزه مديريت با سعي و خطا حركت كردهايم و اگرچه تجربههاي گران قدري كسب شده اما هرگز نيامدهايم از علم ديگران استفاده كنيم و از يك جا تصميم بگيريم و با يك منطق كارهايمان را انجام دهيم.
شهردار تهران تاكيد كرد: دنياي فعلي، دنيايي نيست كه هركس كار خودش را انجام دهد. ديگر ما نميتوانيم بگوييم دنيا را قبول نداريم. دنيا معاني و ضوابط خودش را پيدا كرده است. البته ما نبايد تسليم واقعيتهاي تلخ و غلط هم بشويم.
وي افزود: ما يك سري روشهاي سنتي را ياد گرفتهايم و ملكه ذهنمان شده و برايمان سخت است اين چارچوبها را تغيير دهيم و در اين ميان ديگر توجه به اهميت آگاهي و آموزش برايمان مهم نيست. صبح تا شب هم ميدويم ولي كار اساسي انجام نمي دهيم. كار پر حجم انجام ميدهيم ولي تاثير گذار نيست.
شهردار تهران در پايان خاطر نشان كرد: فرسودگي قوانين و سيستم اداره شهرداري بسياري از فعاليتها را نابود كرده است. ما بايد سرمايههاي اجتماعي را اساس همه كارها در شهرداري قرار دهيم. بايد در شهرداري را به روي مردم باز كنيم، البته باز كردن درهاي شهرداري به روي مردم اين نيست كه خودمان بنشينيم و مردم به ملاقات ما بيايند، بايد نگاه و روشمان را تغيير دهيم.
تاريخ درج: 20 ارديبهشت 1387 ساعت 15:41 تاريخ تاييد: 20 ارديبهشت 1387 ساعت 17:28 تاريخ به روز رساني: 20 ارديبهشت 1387 ساعت 17:29
چهارشنبه 25 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 514]