تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):از حقيقت ايمان اين است كه حق را بر باطل مقدم دارى، هر چند حق به ضرر تو و باطل به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830026666




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاکید بر اهمیت نحوه نگهداری میوه مرکبات در انبارهای سرد مرکبات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تاکید بر اهمیت نحوه نگهداری میوه مرکبات در انبارهای سرد مرکبات ساری - ایرنا - مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اهمیت نحوه نگهداری میوه مرکبات در انبارهای سرد مرکبات را مورد تاکید قرار داد.


به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، " محمد تقی شکوهی " روز چهارشنبه در گفتگویی با اشاره به اهمیت نحوه نگهداری میوه مرکبات در انبارهای سرد مرکبات به خصوص در سال جاری، لزوم رعایت دقیق تر اصول انبارداری میوه جهت کاهش ضایعات را مورد تاکید قرار داد و افزود: انبار نگهداری میوه مرکبات باید اختصاصی بوده و از نگهداری سایر محصولات و ادوات در زمان انبارداری میوه مرکبات در آن خودداری گردد.
وی گفت: طول انبار باید حتی الامکان در جهت شمال و جنوب بوده و ارتفاع انبار نیز 6 متر و حداقل 4 متر باشد. همچنین دیوارهای جنوبی و شرقی که در معرض تابش آفتاب دراز مدت قرار دارند، می بایست عایق دوبل شوند تا از انتقال گرما به داخل انبار جلوگیری به عمل آید، سایر دیوارها و سقف نیز باید عایق بندی گردند. در ضمن سطح داخلی دیوارها، سقف و کف انبار باید کاملا صاف و صیقلی بوده، از تجمع گرد و غبار جلوگیری به عمل آمده و قابل شستشو باشند و ترجیحا از ورق های استاندارد برای پوشش دیواره های داخلی استفاده گردد یا بعد از سیمان کاری، از رنگ های سفید ضد آب و قابل شستشو برای پوشش استفاده گردد.
وی با اشاره به اینکه درب ورودی انبار باید ترجیحا در ضلع شمالی یا غربی انبار آماده شود تا در معرض تابش آفتاب نبوده و گرما به داخل انبار انتقال نیابد، حجم مناسب انبار برای نگهداری 10 تن میوه مرکبات را بالغ بر 170 متر مکعب (به طور مثال طول 8.5 متر، عرض 5 متر، ارتفاع 4 متر) عنوان داشت و تصریح نمود: تعداد جعبه های قابل چیدن در فضای فوق، شامل 71 ستون 7 تایی و حدود 500 جعبه (10 پالت 50 جعبه ای) و فاصله بین پالت ها نیز 50 سانتیمتر می باشد و در صورتی که ارتفاع انبار 6 متری باشد، با نصب شبکه فلزی در ارتفاع 3 متری، در انباری با طول و عرض مذکور می توان تا 20 تن میوه را نگهداری نمود.
همچنین فن های وارد کننده هوا، در یک سوم ارتفاع از کف و در ضلع شمالی تعبیه شده و در مقابل این فن ها، راهروی جعبه ها قرار گیرند، فن های خروجی هوا می بایست در یک سوم ارتفاع مانده به سقف و در ضلع جنوبی تعبیه گردند و فن های وارد کننده و خارج کننده هوا می بایست، قدرت یکسان داشته باشند، قدرت فن ها باید در حدی باشد که طی 2 الی 3 ساعت، نیمی از هوای انبار را تخلیه و جایگزین نمایند.
شکوهی با بیان اینکه در پشت دیوار محل نصب فن های ورودی، روی زمین بایستی سیمان کاری شود تا در زمان کار کردن فن ها، گرد و خاک و اسپور قارچ ها، به داخل انبار مکش نشوند افزود: فن ها بایستی دارای درب باشند تا زمانی که هوادهی انجام نمی شود، بستن آن ها امکان پذیر باشد.
در ضمن رطوبت نسبی مناسب در انبارهای مرکبات، بین 85 تا 90 درصد است، این میزان رطوبت می بایست به وسیله دستگاه رطوبت سازی که بخار سرد تولید می کند، تامین گردد.
وی با اشاره به اینکه دمای مناسب و قابل تامین برای نگهداری میوه پرتقال، بین 4 تا 10 درجه سانتیگراد است که این میزان درجه حرارت، به دو شکل می تواند تامین گردد، افزود: در روش اول نصب اسپلیت های صنعتی که با فرمان گرفتن از سنسورهای دما و رطوبت، در زمانی که درجه حرارت انبار به درجه بحرانی رسید، به صورت اتوماتیک روشن می شوند و در روش دوم نصب تایمر بر روی فن ها و روشن کردن فن ها در نیمه شب به صورت اتوماتیک، به مدت چند ساعت، متناسب با ظرفیت انبار و جایگزین کردن هوای سرد بیرون به جای هوای گرم و حاوی گازهای مضر داخل انبار.
وی تصریح نمود: با نصب سنسورهای دما و رطوبت در سه نقطه نزدیک به سطح زمین، ارتفاع میانی و نزدیک به سقف، می توان رطوبت ساز و اسپیلت را در مواقع لزوم، روشن نمود.
وی خاطر نشان ساخت: در شرایطی که درجه حرارت بیرون انبار، پایین تر از صفر درجه سانتیگراد باشد، در صورت هوادهی، احتمال سرمازدگی میوه وجود دارد و هر چه دمای محیط پایین تر و سرعت وارد شدن هوا بالاتر باشد، خطر سرمازدگی میوه ها بیشتر می شود، در چنین شرایطی باید از هوادهی خودداری نمود و حتی منافذ ورودی انبارها را به طور موقت پوشاند.
او درادامه افزود: عدم هوادهی انبارها در طی 2 تا 3 روز، در شرایطی که دمای هوای بیرون، پایین تر از 4- درجه سانتیگراد باشد، مشکلی برای میوه ها ایجاد نخواهد کرد و حتی می بایست با گرم نمودن هوای داخل انبار، از کاهش درجه حرارت به زیر صفر، ممانعت بعمل آید.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نحوه چیدمان صندوق ها باید طوری باشد که هر صندوق از میوه های صندوق زیری حداقل 3 تا 5 سانتیمتر فاصله داشته و فاصله بین پالت ها بین 30 تا 50 سانتیمتر باشد و فاصله پالت ها از کناره دیوارها به نحوی باشد که امکان تردد وجود داشته و در قسمت میانی انبار نیز باید راهرویی برای تردد و بازدید صندوق ها فراهم شود و راهروها در مسیر روبروی فن ها قرار گیرند افزود: برای ایجاد فضای کافی جهت تنفس میوه ها، با احتساب راهروها، فضای خالی بین پالت ها و فضای بالای صندوق، حدود یک سوم از حجم انبار می بایست خالی بماند.
شکوهی با بیان اینکه میوه ها در انبار بایستی در شرایط تاریکی قرار داشته باشند و از قرار دادن پنجره و نورگیر باید خودداری نمود تصریح کرد: برای انجام بازدید دوره ای از میوه ها نیز می بایست در داخل انبار، لامپ هایی که حرارت کمی تولید می کنند، نصب گردد.
وی گفت: بهداشت در انبار، مهمترین و کم هزینه ترین عملیات کنترل پوسیدگی میوه است و برای شستشو و ضدعفونی سطوح داخل انبار و صندوق ها می توان از محلول 8 در هزار وایتکس تجاری پنج درصد استفاده نمود.
سطح باغات مرکبات مازندران 125 هزار هکتار است که 115هزار هکتار آن بارور هستد.
برآورد تولید پرتقال در سال جاری در مازندران 785 هزار تن و پیش بینی تولید مرکبات استان به میزان بیش از یک میلیون و سیصد و 12 هزار تن است.ک/1
608


12/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن