واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزنامه دریا:نان های بی نام ونشان در سوپرمارکتها بندرعباس- روزنامه دریا درجدیدترین شماره خود گزاشی با عنوان نان های بی نام ونشان در سوپرمارکت ها را به چاپ رسانده است.
این روزنامه نوشت: با گستردگی شهرها وتوسعه شهرنشینی و نگاه مردم به صنعتی شدن زندگی ها بسیاری از معضلات در کنار مزایا خود را پدیدار کرد که می توان به نان هایی با بسته بندی های مختلف در قفسه های سوپرمارکت ها و مغازه های سطح شهرها یافت نمود.
مردم نیز یا از روی ناچاری و یا کمبود وقت و ... به جای خرید نان از نانوایی و فروشگاه های نان مجبور به خرید این نوع نان از سطح سوپرمارکت ها هستند، اما ؛ این نان ها از کجا به بندرعباس و سایر شهرهای استان هرمزگان می آیند و چه سیری برای رسیدن بر سرسفره های مردم طی می کنند گفتگویی است که روزنامه دریا از مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت بندرعباس جویا شد.
مسوول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در ابتدای گفت وگو با روزنامه دریا "نان" های موسوم به نان های سوپرمارکتی موجود در فروشگاه های بندرعباس را به دو گروه تقسیم کرد و گفت: یک گروه نان های بسته بندی شده هستند که از خارج از استان مانند تهران و ... در شرایط غیربهداشتی بوسیله اتوبوس و سواری مسافرکش به بندرعباس وارد می شود.
این نان ها علاوه بر اینکه شرایط حمل آن غیربهداشتی است. از طرفی نیز فاقد مشخصات ماده 11 قانون مواد خوراکی، آشامیدنی، آرایشی وبهداشتی می باشد و باید دارای تاریخ تولید و انقضا و کد بهداشتی وزارت بهداشت داشته باشد.
وی افزود: اینگونه نان های وارداتی چنانچه دارای مشخصات کامل ماده 11 باشند واز طرفی نیز با ماشین های استاندارد وارد نمایند و در سطح توزیع و فروش آن نیز بوسیله خودرو سردخانه دار توزیع و زمان فروش در فروشگاه نیز در یخچال نگهداری نمایند فروش اینگونه نان ها تا تاریخ انقضا ایرادی ندارد، در غیراینصورت همه نان ها توقیف و در سطح عرضه جمع آوری و با خاطیان برابر مقررات برخورد خواهد شد، زیرا حمل ونگهداری و فروش این نان ها در شرایط غیربهداشتی سریعا باعث رشد کپک در نان شده و باعث مسمومیت غذایی مصرف کننده می شود و تهدید علیه بهداشت عمومی و سلامت مردم محسوب می گردد.
مهندس طالب غریب پور ادامه داد: گروه دوم نیز نان هایی است که در سطح نانوائی های شهرستان بندرعباس پخت و بسته بندی می گردد، این دسته از نان ها نیز فاقد مجوز بهداشتی بسته بندی و توزیع آن در فروشگاه ها می باشند.
از طرفی نیز نان های گرم در کیسه های پلاستیکی معمومی بسته بندی نموده و به بازار عرضه می نمایند. نان گرم در پلاستیک عرق کرده و زمینه رشد سریع کپک در نان فراهم می آورد.
در نتیجه عرضه و فروش این نان ها نیز از نظر بهداشت در سطح فروشگاه ها مجاز نمی باشند. و با توزیع کنندگان و فروشندگان نیز برخورد قانونی شده نسبت به جمع آوری و توقیف آن توسط بازرسان بهداشت محیط اقدام می گردد.
غریب پور در پاسخ به نحوه برخورد قانونی بهداشت محیط با اقدامات غیربهداشتی در سطح تولید و عرضه موادغذایی به ویژه نان به خبرنگار دریا گفت: جهت مقابله با ورود نان های سوپرمارکتی خارج از استان بازرسان و کارشناسان بهداشت محیط مصمم هستند که با تمام متخلفان بهداشتی برخورد قانونی نمایند و به افرادی که مبادرت به ورود نان بسته بندی فاقد مشخصات و در شرایط غیر بهداشتی حمل می نمایند توصیه می کنیم که با قان مقابله نکنند و از وارد کردن اینگونه نان ها به بندرعباس خودداری و در تامین سلامت بهداشتی همشهریان خود مشارکت نمایند و در غیراینصورت در صورت مشاهده موارد غیربهداشتی باهیچ کس تعارفی نداریم و به شدت برخورد قانونی می شود.
مسوول بهداشت محیط شهرستان بندرعباس خاطرنشان کرد: مردم نقش مهمی در سلامت خود دارند و به مردم عزیز توصیه می کنیم به منظور حفظ سلامتی خود و خانواده شان از خرید نان های سوپرمارکتی فاقد مشخصات اعم از نان های بسته بندی شده وارداتی و نان هایی که درسطح شهر بسته بندی و توزیع گردیده و فاقد مشخصات بهداشتی هستند اجتناب نمایند و یادآوری می کنیم وهمچنین از تهیه نان مورد نیاز خانوار خود از نانوائیهای خانگی غیرمجاز به خصوص افاغنه و دستفروشان جدا خودداری نمایند تا سلامتی شان به خطر نیفتد. ک/1
7195/668
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]