تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را قرائت كند خداوند در بهشت هفتاد هزار قصر از يا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804098027




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عقب ماندگی در پهنای باند - احمد معتمدی*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عقب ماندگی در پهنای باند - احمد معتمدی* وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در یک سال گذشته سیاست های مختلفی را در جهت رفع چالش ها، ساماندهی وضع موجود و حرکت به سمت توسعه برنامه ریزی و اجرایی کرد. در برخی موارد عملکردش مناسب بوده است اما در برخی زمینه ها نیاز دارد بیشتر تلاش کند تا علاوه بر فائق آمدن بر مشکلات بتواند به سمت توسعه حرکت کند.


سال های گذشته شاهد بودیم سهم بخش آی سی تی در تولید ناخالص ملی بسیار کاهش یافت. اگرچه در برنامه چهارم توسعه پیش بینی شده بود سهم این بخش با رشد جهشی قابل توجهی مواجه شود اما نه تنها این امر محقق نشد بلکه به کمتر از سه درصد نیز رسید. وزارت آی سی تی باید برنامه ریزی جدی در جهت افزایش سهم این بخش در تولید ناخالص ملی انجام دهد. البته این وزارتخانه گام هایی را برداشته است ولی نیاز دارد برنامه های متناسبی در این زمینه اجرایی کند.
بررسی عملکرد وزارت ارتباطات در دولت یازدهم نشان داده این بخش به دنبال توسعه محوری است. تغییر رویکرد در سیاستگذاری ها و رفع محدودیت ها یکی از نقاط مثبت آن به شمار می آید و به نظر می رسد دولت در این زمینه برنامه های بیشتری را در جهت رفع چالش های توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار داشته باشد.
1- رسیدگی به چالش های خصوصی سازی مخابرات یکی از نقاط مثبت وزارت ارتباطات در یک سال اخیر بوده است. بارها در دولت قبل هشدار داده بودم خصوصی سازی مخابرات با اشکالاتی مواجه است و مسوولان امر هرچه سریع تر نقایص مربوطه را رفع کنند. نقص در واگذاری مخابرات و عدم کار کارشناسی منطقی باعث شده بود تا مشکلات بزرگی در بخش ارتباطات ایجاد شود و حتی شرکت مخابرات را نیز با چالش روبه رو کرد.
خوشبختانه وزارت ارتباطات در دوره آقای واعظی به این سمت حرکت کرده است که نقاط ضعف واگذاری خصوصی سازی مخابرات را شناسایی و برطرف کند. البته هنوز در این زمینه باید بیشتر کار شود و اختلافات به طور کلی از میان رود. در این راستا نیز در جریان هستم سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با شرکت مخابرات تفاهمنامه ای را امضا خواهد کرد. این امر باعث می شود تا روابط این اپراتور با سایر اپراتورها به شکلی تنظیم شود که در جهت رفع موانع و هم افزایی آنها باشد.
2- در مقطعی شاهد تنش میان وزارت ارتباطات و شرکت های بخش خصوصی بودیم. به نظر می رسد وزارت ارتباطات در یک سال گذشته گام هایی در جهت رفع تنش ها برداشته است که این مساله گام خوبی در جهت توسعه ارتباطات است. هر اندازه دولت بخش خصوصی را رقیب خود نداند و از آن حمایت کند و تعامل داشته باشد می توان به رشد و توسعه ارتباطات و فناوری کشور امیدوار بود.
در چند سال گذشته شرکت های بخش خصوصی به علت وجود این تنش ها در حاشیه قرار گرفته بودند اما اکنون با برنامه های حمایتی که وزارت ارتباطات پیش بینی کرده است با حل اختلافات میان شرکت های خصوصی در بخش های مختلف ارتباطات و اینترنت می توان زمینه رشد را فراهم کرد. البته ضرورت دارد که وزارت ارتباطات شتاب بیشتری در زمینه حل اختلافات داشته باشد تا زودتر نتیجه بگیرد.
3- تقویت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و بازگرداندن کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات به جایگاه اصلی خود در تنظیم روابط اپراتورها در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در مقطعی رگولاتوری به علت اختلافاتی که با شورای رقابت پیدا کرد و موازی کاری به وجود آمد از جایگاه اصلی خود فاصله گرفته بود. به نظر می رسد در یک سال گذشته وزارت ارتباطات تلاش کرده است سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات را تقویت کند تا این سازمان بتواند به وظایف خود به خوبی عمل کند.
4- در زمینه نقاط ضعف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز باید گفت تمام کارهای اجرایی در هر دولتی علاوه بر نقاط قوت با نقاط ضعفی نیز همراه است. عقب ماندگی و تاخیر نسل های مخابراتی یکی از چالش های جدی بخش آی سی تی کشور است که باید گام پرشتابی برداشته شود. به هر شکل دولت با لغو انحصار نسل سوم برای یک اپراتور تلفن همراه این زمینه را ایجاد کرد تا همه اپراتورها در شرایط رقابتی خدمات ارزش افزوده نسل سوم و چهارم را به مشترکان خود ارائه دهند.
توسعه نسل های پیشرفته تلفن همراه یعنی نسل سوم و چهارم نیازمند بهره گیری از مشاوران قوی خارجی است. لذا باید هرچه سریع تر کارهای مشاوره ای آن توسط اپراتورها شروع شود تا با ارائه خدمات ارزش افزوده در حوزه اینترنت پرسرعت و سایر کاربردهای آن بتوان امکانات مناسبی را در اختیار بیش از 100 میلیون مشترک شبکه تلفن همراه کشور قرارداد. قبول داریم نباید انحصار در ارائه خدمات نسل سوم ایجاد می شد و این امر اشتباه بود چرا که به عقب ماندگی مان در این عرصه دامن زد اما در حال حاضر این فرصت به وجود آمده تا همه اپراتورها بتوانند خدمات نسل سوم را ارائه کنند و پس آن نیز در مدت کوتاهی به سمت ارائه خدمات نسل چهارم حرکت کنند.
5- سیاستگذاری و برنامه ریزی در جهت استفاده از همه خدمات باند پهن باید در اولویت وزارت ارتباطات قرار گیرد. خوشبختانه در یک سال گذشته گام هایی در این جهت برداشته شده، با این حال کافی نیست و باید بیشتر در این زمینه سرمایه گذاری و سیاستگذاری انجام داد.
در زمان حاضر دنیا به سمت استفاده از نسل ال تی ای حرکت کرده است اما ما همچنان در فراگیر شدن خدمات 3G با چالش مواجهیم. لازم است که زیرساخت ها در این زمینه توسعه یابد و از طرف دیگر با استراتژی مشخص و زمانبندی به سمت استفاده از همه خدمات باند پهن در نسل سوم و چهارم نه تنها در تلفن همراه بلکه در بخش آی تی نیز برویم. دیگر تعلل در زمینه بهره گیری از باند پهن کافی است و زمینه برای استفاده از نسل های پیشرفته چون آل تی ای باید ایجاد شود.
در حال حاضر در کشورهای پیشرفته بیش از 80 درصد خدماتی که در تلفن همراه ارائه می شود باند پهن است و دیگر تلفن همراه را به سرویس مکالمات نمی شناسند بلکه باند پهن یعنی دیتا و داده ها حرف اول را می زند. این در حالی است که خدمات دیتا و داده که در تلفن همراه مشترکان ما ارائه می شود در حدود یک درصد از خدمات ارزش افزوده را شامل می شود. در حال حاضر در زمینه دیتا دیگر اپراتورهای اینترنتی به سمت استفاده از خدمات آل تی ای می روند. نیازی نیست اول به سراغ نسل سوم برویم و بعد نسل چهارم. در همان باند فرکانسی که باند پهن ارائه می شود از خدمات هر دو نسل می توان بهره گرفت. لذا ما نیز باید گام های سریع در جهت توسعه باند پهن برداریم.
6- بهبود سرعت اینترنت و ارائه سرعت های بالا به طور مثال در حدود 10 مگ نیازمند این است که تلاش در جهت رفع محدودیت انجام شود. خوشبختانه وزارت ارتباطات در این دوره تلاش کرده است تا به شکلی این محدودیت را بردارد. از طرف دیگر افزایش سرعت در شبکه اینترنت کشور نیازمند هماهنگی تمام نهادها و شرکت هایی است که در این زمینه فعالیت می کنند. وزارت ارتباطات باید گام های سریع تری در این زمینه بردارد.
گسترش شبکه زیرساخت کشور و توسعه شبکه های شهری توسط مخابرات باید انجام گیرد؛ اگر این دو بخش به خوبی کار کنند و با شرکت های ارائه دهنده اینترنت در بخش خصوصی هماهنگی داشته باشند بخشی از مشکلات زیرساختی در جهت ارائه اینترنت با سرعت بالا حل خواهد شد و به تدریج نیز زمینه برای ارائه خدمات مناسب تری در این بخش فراهم می شود. باید بپذیریم ما در این زمینه عقب هستیم. سرعت 128 دیگر معنایی ندارد در جهان کشورهایی که سرعت اینترنت کمتر از دو مگ ارائه می کنند جزو کشورهای عقب مانده محسوب می شوند.
اکنون دیگر باند پهن جزو حقوق شهروندی است و وظیفه هر دولتی است که بستر باند پهن را توسعه دهد. اکنون دنیا به سمت ارائه سرعت 100 مگ رفته است. ما نیز برای هدف گذاری در این زمینه باید ابتدا در طی مدت کوتاهی برای مثال برای دو سال برنامه ریزی کنیم تا سرعت اینترنت به 10 مگ برسد و پس از آن گام پرشتابی برای تحقق سرعت 100 برداریم.
*رییس دانشگاه امیرکبیر، مشاور وزیر و عضو شورای راهبری وزارت ارتباطات


10/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن