واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
عقب ماندگی موشکی ایران جبران شد
برای دسترسی به فناوریای که دنیا ۸۰ و یا بعضاً ۱۰۰ سال از ما جلوتر بوده، یا باید پول زیاد و یا قدرت بسیار و یا زمان زیاد داشت. وقتی هیچ یک از این سه فاکتور را در اختیار نداریم باید شبانه روز تلاش میکردیم.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش جام نیوز به نقل از تسنیم، هر شخصی که حتی اطلاعات خاصی در بحثهای استراتژیک دفاعی و قدرت سیاسی و نظامی نداشته باشد، میداند توان موشکی قدرت بازدارندگی ایجاد میکند. صنعت و دانش موشکی در دو بعد پدافند و آفند موثر است، یعنی هر چقدر موشکهایی که در اختیار داریم به سلاحهای مدرنتر و تواناییهای ویژهتر مجهز باشند و احتمال آسیبرسانی آنها بیشتر باشد در مجموع قدرت نظامی ما نیز بیشتر میشود و افزایش مییابد.
توانمندی موشکی در زمینه استحکام ساخت درونی نظام و پیشرفت درون زا مهم است و تاثیرگذار خواهد بود. تمام تکنولوژیهایی که امروز در دست ماست و شاید برخی از آنها ساده به نظر آیند، مانند تکنولوژی موبایل و مواد جدید کامپوزیت، از جمله تکنولوژیهایی هستند که شاید در 50 سال پیش به دلیل نیازهای خاص در حوزه هوافضا توسعه داده شدند.
واقعیت این است که بسیاری از صنایعی که امروز در دنیا توسعه یافتهاند ریشه آنها نیازهایی بوده است که صنعت هوافضا به آنها پاسخ داده است؛ اما چون گرانقیمت بودند ابتدا به شکل خاص در حوزه هوافضا استفاده شدند و بعد از آن به دلیل افزایش دانش و قدرت فناوری به این حوزهها سرازیر شدهاند.
هوا فضا لبه تکنولوژی شناخته می شود و آن را شکافنده علم و فناوری در دنیا می دانند. ما تقریباٌ در تمامی صنایع مشکل داشتیم اما در هیچ صنعتی مشکلات خاص حوزه هوا فضا را در زمینه تحریم ها و دسترسی نداشتن به اطلاعات و فناوری حوزه موشکی نداشته ایم. به عنوان مثال با وجود تحریمها، اطلاعات حوزههای دیگری مانند ساختمان و یا خودرو در اختیارمان قرار میگرفت اما حوزه موشکی با تحریمهای فراوانی روبرو بود. با این وجود وقتی صنعت خودروسازی کشور را با صنعت موشکسازی مقایسه می کنیم، می بینیم در خودروسازی با وجود نبودن مشکلاتی که بر سر راه موشکسازی بوده، در دنیا حرف تازهای نداریم، در حالی که صنعت موشکی ما واقعاً در دنیا حرفهای بسیاری برای گفتن دارد.
مسئله مهمی که به رشد صنعت موشکی در کشور کمک کرد، نیاز ویژه در حوزه دفاع و موشکی بود. شاید بتوان با یک خودرو دست سوم نیز نیاز کشور را بر طرف کرد اما در حوزه دفاع و موشک باید حرف جدید و نویی داشت که بتوان وارد این عرصه شد.
برای دسترسی به فناوریای که دنیا 80 و یا بعضاً 100 سال از ما جلوتر بوده، یا باید پول زیاد و یا قدرت بسیار و یا زمان زیاد داشت. وقتی هیچ یک از این سه فاکتور را در اختیار نداریم باید شبانه روز تلاش میکردیم و به جای عادی کار کاردن، با فعالیت چند برابری به این جایگاه میرسیدیم. به شکلی که از خانواده، راحتی، دوستان و تفریح خود زده و برای رسیدن به یک هدف تمرکز و حرکت کنیم. جهاد و کار جهادی به این معنی است.
برای رسیدن به هدفی به این بزرگی، پیمودن مسیر جز با مدیریت جهادی امکانپذیر نبود. اتفاقی که در کشور توسط شهید طهرانی مقدم رخ داد. وی یکی از الگوهای واقعی حرکت جهادی بود و با تلاشهای شبانهروزی خود باعث شد ایران در جایگاهی قرار گیرد که حرفهای بسیاری برای گفتن داشته باشد. 29
۰۱/۰۹/۱۳۹۳ - ۰۸:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]