واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: ترویج فریضه الهی زکات را به برنامه های تشویقی دولت پیوند نزنیم بندرعباس - ایرنا - رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از کارگزاران زکات خواست تا ترویج این فریضه الهی را به برنامه های تشویقی دولت مبنی بر اختصاص معادل زکات جمع آوری شده از مردم، پیوند نزنند.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی روز یکشنبه در گردهمایی یک روزه شورای زکات استان هرمزگان یادآور شد: دولت در سال های گذشته به منظور تشویق، معادل زکات جمع آوری شده در هر منطقه ای اعتبار پرداخت می کرد.
وی افزود: حال اگر دولت به هر علتی نتوانست معادل زکات پرداختی را تامین کند، استان ها نباید در جمع آوری زکات کوتاهی کنند.
حجت الاسلام تقوی بیان داشت: زکات یک حکم واجب الهی است و ماموران ترویج و تبلیغ زکات به عنوان پیام رسان شرع مقدس و اجرا کننده این حکم باید به منطقه جمع آوری زکات بروند و با کشاورزان و باغداران در این زمینه مشورت کنند.
عضو شورای زکات کشور با اشاره به این که نباید زکات را به شروطی که در احکام اسلامی نیست مقید کرد، گفت: مردم در پرداخت زکات استقبال خوبی دارند و نباید آنها را با این قید و شرط که معادل زکات پرداختی آنان از سوی دولت برای اجرای پروژه های منطقه ای تامین می شود، به این کار تشویق کرد.
حجت الاسلام تقوی خاطرنشان کرد: برای ترغیب افراد جامعه به اجرای احکام الهی و اسلامی باید فضای عمومی جامعه را از هر آلودگی جوامع غربی و مفاسد پاکسازی کرد.
وی ادامه داد: کارگزاران زکات باید در اجرای حکم الهی دقیق پیش بروند چرا که زکات از اموال ولی فقیه و مربوط به حاکم اسلام است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، تعادل در توزیع زکات را از دیگر نکات مهمی دانست که باید به آن توجه کرد و تنها در امر ساخت و ساز پروژه ها آن را صرف نکرد زیرا نیازمندان و محرومان نیز در آن سهمی بزرگ دارند.
وی خاطرنشان کرد: زکات مثل نماز جمعه یک امر حاکمیتی است و تنها بعد مادی و اقتصادی آن نیست و باید آثار تربیتی این کار مهم نیز باید توجه کرد.
عضو شورای زکات کشور با یادآوری این که زکات پرداخت شده توسط کشاورزان امسال بیش از میزان پیش بینی شده است، گفت: سال گذشته شورای زکات کشور میزان زکات جمع آوری شده را یکهزار و800 میلیارد ریال پیش بینی کرد که این میزان با تبلیغات و همکاری کشاورزی به 2 هزار و 800 میلیارد ریال افزایش یافت.
مشاور سرپرستی کمیته امداد و مدیرکل امور اجرایی زکات کشور نیز گفت: امسال سه هزار و 300 میلیارد ریال زکات در سطح کشور جمع آوری شده که از این محل چهار هزار و 49 پروژه عمرانی در دست اجرا و بازسازی است.
حسین نبی لو افزود: 550 هزار خانوار نیازمند از حوزه زکات در زمینه مسکن، جهیزیه، درمان، آزادی زندانیان و غیره بهره مند شدند.
وی بیان داشت: برای سال آینده نیز 6 هزار و 400 میلیارد ریال برای امر زکات در نظر گرفته شده که 2 هزار و 890 میلیارد ریال تشویقی از سوی دولت و سه هزار و 500 میلیارد ریال از محل شورای مرکزی است.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز گفت: زکات مالیات الهی است که آثار و برکات زیادی دارد و آیات و روایات پیشوایان دینی ما بر این فریضه الهی تاکید فراوان داشتند.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی با اشاره به این که پرداخت حقوق الهی از جمله خمس و زکات باید از باورهای مردم باشد، افزود: در استان هرمزگان کسانی زندگی می کنند که از سرمایه و ثروت فراوانی بهره مند هستند که اگر خمس و زکات مال خود را پرداخت کنند، بیشتر مشکلات حل می شود.
استاندار هرمزگان نیز گفت: بر اساس آنچه که در فقه اسلامی بیان شده زکات امر واجب الهی است که در آن بخشی از اموال افراد غنی و ثروتمند برای هزینه در مصارف عمومی و بویژه برای فقرا و نیازمند خرج می شود.
جاسم جادری افزود: افراد غنی با دادن زکات از صفاتی همچون بخل و حرص پاک می شوند و اموالشان نیز خیر و برکت می یابد.
وی با تاکید بر این که زکات امری مردمی است، بیان داشت: اگر این حکم الهی به درستی اداره می شد، امروز دیگر شاهد فقر در جامعه نبودیم.
وی خاطر نشان کرد: استانداری هرمزگان هزینه 50 درصدی برای ساخت مسکن 410 نفر از مستمندان را متقبل شده که می طلبد مسوولان کمیته امداد در این راستا پیگیری های لازم را انجام دهند.
در این آیین از 20 نفر از خیران امر زکات و مسوولان و ائمه جمعه استان هرمزگان قدردانی شد.
7195/668/ 2025
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]