واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس اتاق بازرگانی: تدوین برنامه صادراتی مهمترین کمک دولت به صادرکنندگان است مشهد - ایرنا - ناشی از برنامه ریزی برای توسعه صادرات نبوده استگفت: یکی از مهمترین کمکهای دولت به صادرکنندگان در شرایط کنونی تدوین برنامه صادراتی کشور و روشن کردن آینده برای صادرکنندگان است.
"غلامحسین شافعی" روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: شافعی افزود: اجرای فلسفه درست تشکیل "مناطق آزاد" که همان استفاده از این مناطق برای توسعه صادرات و ورود فناوریهای جدید به کشور می باشد، مورد تقاضای صادرکنندگان است که می تواند بر صادرات غیرنفتی تاثیر مثبتی بگذارد.
وی گفت: ورود فناوریهای جدید به ایران تضمین کننده توسعه صادرات است چون صادارت وقتی موفق و پایدار خواهد بود که در کشور، تولید قوی وجود داشته باشد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ادامه داد: در خارج از کشور بسیار تبلیغ می شود که در ایران امنیت نیست لذا به عنوان سفیران اقتصادی رسالت داریم بر این نگرش تاثیر بگذاریم و آن را از بین ببریم.
وی افزود: برای قرار گرفتن در ویترینهای جهانی باید خون دلها خورد چون همه به این ویترینها چشم دارند و مواظب هستند کالای تولید داخلی ما از آن برداشته شود تا بلافاصله کالای خودشان را جایگزین کنند.
شافعی ادامه داد: اما وقتی این کالا جایگزین شد دیگر امکان ورود مجدد نیست لذا برنامه ریزان اقتصادی کشور باید تلاش کنند تا این خون دلها از بین نرود.
وی همچنین مدعی شد: بخش قابل توجهی از میزان صادرات کشور که خیلی هم به آن توجه می شود و از آن به عنوان موفقیت یاد می کنیم ناشی از برنامه ریزی برای توسعه صادرات نبوده است.
ناشی از برنامه ریزی برای توسعه صادرات نبوده است افزود: حضور ایران در بازارهای بادآورده ای مثل آسیای مرکزی، افغانستان و عراق ناشی از تلاش نبوده است بلکه بخاطر اتفاقات و تحولات سیاسی خارج از اراده ما بوده است.
وی گفت: با وجود آنکه این اتفاق باید به عنوان یک موقعیت ویژه مورد توجه قرار می گرفت، چون برنامه اساسی و بلندمدتی در این زمینه وجود نداشت به شیوه هایی خود رو در این بازارها عمل شد لذا پایداری ایران در این بازارها نیز تضمین نشده است.
شافعی افزود: بنابراین می توان ادعا کرد کمبود اساسی امروز ما "نبود برنامه جامع، راهبردی و بلندمدت مشخص برای توسعه صادرات" است و به همین خاطر نمی توانیم مدعی شویم آینده صادرات کشور پایدار و توفیق آمیز است.
وی گفت: در کشور ایران رویه های اقتصادی ناپیدا و نامطمئن است، وضوح کمی دارد و مقررات با ثباتی نداریم بنابراین برنامه ریزان باید برای باثبات کردن و مطمئن نمودن این رویه ها و مقررات تلاش کنند.
1922/660
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]