واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس دانشگاه تهران؛ اولویت مهم فرهادی تهران- ایرنا- نمایندگان مجلس شورای اسلامی بالاخره روز چهارشنبه پنجم آذرماه به محمد فرهادی برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رای اعتماد دادند تا آموزش عالی کشور از بلاتکلیفی خارج شود.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، محمد فرهادی در حالی سکان وزارت علوم را در دست می گیرد که با وجود گذشت تقریبا یک سال از پایان دوران ریاست فرهاد رهبر بر دانشگاه تهران به عنوان نماد آموزش عالی کشور، رییس جدید این دانشگاه مشخص نشده است.
بعد از خلق حماسه سیاسی 24 خرداد و پیروزی حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی که یکی از شعارهای اصلی آن بازگرداندن نشاط به دانشگاه ها بود، سیاست دولت به ویژه در دوران وزارت رضا فرجی دانا بر آن قرار گرفت که تمام روسای دانشگاه های کشور تا پایان دوران ریاست او در سمت هایشان باقی بمانند.
در دوران سرپرستی جعفر توفیقی، وزارت رضا فرجی دانا و سرپرستی محمدعلی نجفی، تکلیف روسای دانشگاه های بزرگ کشور از جمله صنعتی شریف، صنعتی امیر کبیر، علامه طباطبایی، علم و صنعت و ... روشن شد. با این وجود دانشگاه تهران کماکان با سرپرست اداره می شود؛ اتفاقی که شاید در تاریخ 80 ساله این دانشگاه بی سابقه باشد.
براساس قانون، انتصاب سرپرست دانشگاه ها از جمله اختیارات وزیر علوم است اما تایید و حکم ریاست این افراد باید به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی برسد.
در روز 29 بهمن سال 1392، دوران ریاست شش ساله فرهاد رهبر بر بزرگترین و تاثیرگذارترین دانشگاه کشور پایان یافت و به همین دلیل رضا فرجی دانا، محمدحسین امید معاون مالی و اداری خود را با ماموریتی ویژه به عنوان سرپرست دانشگاه تهران منصوب کرد.
ماموریت اصلی محمدحسین امید در آن زمان، تشکیل شورایی برای مشورت از اعضای هیات علمی دانشگاه تهران عنوان شد که به وزیر علوم در خصوص تعیین رییس جدید این دانشگاه مشورت دهند. فرجی دانا سپس بارها توضیح داد که این اقدام می تواند به الگویی برای اخذ مشورت از دانشگاهیان در تعیین روسای دانشگاه ها تبدیل شود.
سرپرست دانشگاه تهران نیز شورایی 50 نفره از میان 2 هزار عضو هیات علمی دانشگاه تهران تشکیل داد و شش نامزد ریاست بر دانشگاه تهران برنامه های خود را برای آنها تشریح کردند. سرانجام کار چنین شد که در 19 خرداد سال 1393 و تقریبا شش ماه بعد از آنکه فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران کنار رفته بود، وزیر سابق علوم، محمود نیلی احمد آبادی را به عنوان سرپرست جدید دانشگاه تهران منصوب کرد.
با این حال محمود نیلی احمدآبادی هنوز برای اخذ تاییدیه به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی نشده است. پیش از این دولتمردان گفته بودند که یکی از دلایل اصلی ارسال نامه معرفی نیلی احمدآبادی برای شورای عالی انقلاب فرهنگی این بوده است که وی از جمله افراد در نظر گرفته شده برای تصدی وزارت علوم بعد از استیضاح رضا فرجی دانا بود. همین گونه هم شد و رییس جمهوری بعد از استیضاح و برکناری وزیر سابق علوم، نیلی احمدآبادی را به عنوان اولین گزینه به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد که وی موفق به اخذ رای اعتماد نشد.
عبدالحسین فریدون مشاور وزیر علوم و مدیرکل حوزه وزارتی وزارت علوم پیش از اخذ رای اعتماد به محمد فرهادی گفته بود ارسال نامه معرفی نیلی احمد آبادی به شورای عالی انقلاب فرهنگی از اختیارات وزیر جدید علوم است.
فرهادی روز چهارشنبه پنجم آذر و در هنگام اولین ورودش به ساختمان وزارت علوم تصریح کرد که «هر فردی باید تیم خودش را بچیند» و به نظر می رسد وزیر جدید علوم علاوه بر تمایل به استفاده از معاونین جدید احتمال دارد برای دانشگاه هایی که تکلیف آنها روشن نیست، افراد جدیدی را منصوب کند.
با این وصف باید منتظر ماند و دید که محمد فرهادی که به طور رسمی از امروز هدایت ساختمان 15 طبقه شهرک غرب را برعهده می گیرد، نیلی احمدآبادی را برای ریاست بر اولین دانشگاه کشور معرفی می کند یا فرد دیگری را برای این سمت در نظر دارد؟
فراهنگ**9129**1601**
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]