محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832392770
فرصت هایی که در کلاس درس هدر می رود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرصت هایی که در کلاس درس هدر می رود تهران- ایرنا - وقت طلا است جمله ای که بارها شنیده ایم اما کمتر به فلسفه این جمله پرمغز اندیشیده ایم. فرصت ها و زمان هایی که هر روز بدون اینکه کار مفیدی انجام دهیم به هدر می رود موید این مطلب است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، اتلاف وقت حتی به مراکز آموزشی و کلاس های درس مدارس نیز کشیده شده است جایی که باید مدیریت وقت و زمان به عنوان یک الگو برای آینده سازان آموزش داده شود.
بی توجهی به زمان در مدارس به جایی رسیده که معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش لب به شکوه می گشاید و می گوید: یکی از دغدغه های متولیان امر این است که حجم کتاب های درسی متناسب با ساعات آموزشی نیست و وقت هایی که در هر کلاس از بین می رود در طول سال رقم بالایی است.
علی زرافشان می افزاید: آموزش هر یک از کتاب های درسی بر مبنای 50 دقیقه تنظیم می شود اما در عمل مشاهده می کنیم که این زمان نمی تواند در اختیار معلمان قرار گیرد.
جذاب نبودن کلاس های درس یکی از مشکلات آموزش و پرورش کشور است برای همین دانش آموزان از کلاس درس فراری هستند و برخی از آنان هر روز آرزوی تعطیلی کلاس را دارند.
کلاس های درس در یک دسته بندی کلی یا شاداب، جذاب و مخاطب گستر، یا کسل کننده، خمود و مخاطب گریز و یا معمولی و عادی است. کلاس درسی که در آن به مۆلفه های جذابیت توجهی نشان داده نمی شود با گذشت زمان ممکن است کم کم سستی و کسل کنندگی در آن به چشم آید که گسست ارتباط بین معلم و فراگیر از روشن ترین پیامدهای ناگوار آن خواهد بود.
پرسش اصلی و اساسی آن است که چگونه می توان کلاس درس را جذاب، دلپذیر و خوشایند کرد تا نه فقط مقررات آموزشی بلکه اشتیاق فراگیران برای یادگیری و حس کنجکاوی و حقیقت جویی آنان عمده ترین عامل حضور در کلاس شود.
جذابیت کلاس بر چند رکن و پایه شامل معلم، متن و محتوای درس و فضای کلاس استوار است.
معلم یکی از ارکان اساسی آموزش و پرورش است و بدون در نظر گرفتن نقش او، نقش سازنده ای را نمی توان برای تعلیم و تربیت متصور شد. معلم نه تنها متخصص مسایل آموزشی، بلکه راهنما و سرمشق فراگیران، مشاور و مشفق آنان و دوست و مشکل گشای دانش پژوهان است و این همه کارکرد با عنایت به نقش و جایگاه ممتازی است که او در تعلیم و تربیت داراست.
اصلی ترین وظیفه آموزشی معلم یاد دادن و آموختن است و معلمی که از نظر علمی توانا تر باشد، بهتر می تواند این وظیفه را به انجام برساند.
تسلط علمی معلم امری جدا از پاسخ گویی اوست. ممکن است معلمی به لحاظ علمی توانمند باشد، اما در پاسخ به پرسش های دانش آموزان توانائی نشان ندهد. زیرا پاسخ گویی علاوه بر حضور ذهنی قوی به پیش زمینه های دیگری همانند آشنایی با اندیشه های روز و شبهات جدید، استفاده از منابع نوتر و جدیدتر، احترام به جایگاه فراگیر و در نظر گرفتن حق پرسش برای او و استقبال از جلب مشارکت و حاکمیت جوّ پرسش در کلاس است.
معلمی که با این پیش زمینه ها بیگانه باشد، معلم پاسخگو نخواهد بود. معلمی که به مطالبات، ابهامات و سۆالات دانش آموزان پاسخ ندهد، نمی تواند برای آنان ایجاد جذابیت کند و چنین کلاسی برای ذهن پرسشگر دانش آموزان، کلاس بی جاذبه تلقی خواهد شد.
** منابع معلمان
اما منابع معلمان برای پاسخگویی به دانش آموز کدام است؟ روشن است که معلمان تک منبع تنها به داده های همان منبع اکتفا می کنند و اکتفا به داده های یک منبع و عدم اطلاع از مسایل جانبی و مطالب بیرونی از کتاب که ممکن است متناسب با نیازها، خواست ها و علائق فراگیران باشد، از جذابیت درس می کاهد و کلاس را پویا، بالنده و پرجاذبه نشان نمی دهد.
استفاده از منابع متعدد برای جذابیت کلاس توصیه ای حتمی است. معلمانی که با داده های جدید اینترنتی از مباحث دانش آموز را از نوترین مباحث آگاه می سازند، کلاس خویش را جذاب می کنند.
** رفتار معلم
رفتار معلم در کلاس باید چگونه باشد؟ معلمی که عبوس، گرفته، اخم آلود و یا افسرده رو باشد، نمی تواند پیام آور شادابی و طراوت باشد و کلاس او فاقد اشتیاق و جذابیت خواهد بود.
اگر معلم شاداب و با نشاط باشد دانش آموزان مشتاق تر در کلاس حاضر خواهند شد و روابط بین استاد معلم و دانش آموز صمیمانه تر خواهد بود در این صورت دانش آموز به طرح مشکلات خویش با استاد معلم خواهد پرداخت و از معلم به عنوان مشاور بهره خواهد برد و دانش آموز شاداب تر و میزان بهره وری کلاس نیز ارتقا خواهد یافت.
** احترام به دانش آموز
احترام به دانش آموز موضوع دیگری است که باید در کلاس درس رعایت شود. ممکن است معلم شخصاً فرد شادابی باشد اما فراگیر در هندسه ذهنی او، جایگاه ویژه ای نداشته باشد. در این صورت از چنین معلمی نمی توان توقع داشت که به خواست دانش آموز احترام بگذارد.
در چنین کلاسی ممکن است معلم یکسویه اعمال مدیریت کند و تنها خواست خود را بر کلاس تحمیل کند. نتیجه ضروری چنین کلاسی دلزدگی دانش آموزان از آن است که جذابیت کلاس را تحت الشعاع قرار می دهد. بدگمانی به دانش آموز، تردید در صداقت او، پاسخ هایی گزنده، برخورد دبستانی و مدرسه ای با دانش آموز، بی اطلاع و بی دانش فرض کردن دانش آموز و… معلم و دانش آموز را مقابل و معارض یکدیگر قرار می دهد و درس را برای دانش آموز تحمیلی می سازد.
قوانینی که معلم در کلاس به کار می گیرد باید انعطاف پذیر باشد. قوانین خشک ، بی روح و غیرقابل انعطاف دانش آموزان را از معلم گریزان و کلاس درس را فاقد جذابیت می سازد.
** محتوای آموزشی
متن آموزشی یکی از اساسی ترین مۆلفه های آموزشی است که همواره با فراگیر همنشین و در ارتباط بوده بنابر این جذاب کردن محتوای آموزشی بیش از هر چیز دیگر ضروری و لازم است.
افزون بر بکارگیری روش برتر چاپ در کتب درسی، به کارگیری فن نگارش، استفاده از محتوای غنی و پرعمق، بهره گیری از نظریات جدید و رقیب، آسان یابی مفاهیم و دوری از پیچیده گویی های غیرفنی، توجه به نیاز مخاطب و اهتمام به سطح اندیشه و نگرش او می تواند کتاب را با جاذبه ها و آرایه ها همراه سازد و دانش آموز را به همنشینی مدام با آن ترغیب کند.
متون درسی با محتوای کهنه، با قلم و بیان ناشیوا و دشوار، بدون عنایت به مباحث جدی و جاری و بی اعتنا به خواست ها و نیازهای فراگیر نمی تواند در دانش آموز علاقه ایجاد کند و کلاس را جذاب سازد.
** فضای کلاس
کلاس درس یک فضای معنوی و آموزشی دارد و یک فضای مادی و فیزیکی. مقصود از فضای معنوی و آموزشی فضای متأثر از معلم و دانش آموز است که می تواند باز، منعطف، منطقی و با تفاهم باشد و یا بسته، قانونی، خشک و سرشار از یک سونگری و تعارض.
بطور مثال در کلاس درسی که معلم اجازه پرسش را به دانش آموز نمی دهد، یا سخن رقیب در آن با طعن و توهین نقد و نقل می شود و یا معلم تنها خواست خود را بر دانش آموزان تحمیل می کند و از مشورت با فراگیر و حرمت به جایگاه او طفره می رود، چنین کلاسی بسته و غیرمنطقی جلوه خواهد کرد و آثار و فواید درخشانی از آن حاصل نخواهد شد.
** سخن آخر
افزایش بازده کلاس به عوامل مختلفی از جمله محتوای آموزشی، جذابیت کلاس، سواد معلم و شیوه برخورد در محیط آموزشی وابسته است.
جذابیت کلاس با روش های جذاب تدریس، متن جذاب و معلم پرجاذبه حاصل می شود. در این میان سهم معلم سهم عمده ای است. بنابراین هنر معلمی در آن است که از کمترین داده ها و داشته ها بیشترین بازدهی را داشته باشد.
متن درسی کتاب یکی از عوامل اساسی در ایجاد جذابیت و جلب توجه دانش آموزان به کتاب و در نتیجه درس می تواند باشد. معلم همیشه در کنار دانش آموز نیست بنابر این کتاب جذاب می تواند این خلا را پر کرده و دانش آموز را به مطالعه و تحقیق ترغیب کند.
فراهنگ ** 1569**1601**
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
استان زرخیز بوشهر با خرابه هایی به نام کلاس درس
استان زرخیز بوشهر با خرابه هایی به نام کلاس درس بوشهر- ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت در بازدید هایی که از مدارس این استان صورت گرفت دانش آموزان برخی روستاها بناچار درفضاهایی درس می خوانند که بیشتر به خرابه ها شبیه است به گزارش ایرنا اصغر حصیری روزشنبه درجمع خبرنیک شرکت راهسازی خصوصی سه کلاس درس در منطقه کارواندر احداث می کند
بخشدار مرکزی خاش یک شرکت راهسازی خصوصی سه کلاس درس در منطقه کارواندر احداث می کند زاهدان - ایرنا - بخشدار مرکزی خاش گفت یک شرکت راهسازی خصوصی ساخت یک باب مدرسه با سه کلاس درس را در منطقه کارواندر بر عهده گرفت مجتبی شجاعی عصر روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کردتحقق شعار هر مدرسه حداقل يک کلاس نهضت سوادآموزي بايد محور فعاليت ها قرار گيرد
۲۰ آبان ۱۳۹۳ ۵ ۳۵ق ظ تحقق شعار هر مدرسه حداقل يک کلاس نهضت سوادآموزي بايد محور فعاليت ها قرار گيرد مدير کل آموزش و پرورش استان قم گفت استقبال و تکريم ويژه از اولياي بي سواد در روز ورود به مدرسه براي ثبت نام و آموزش توسط مديران مدارس بايد مد نظر باشد به گزارش خبرگزاري موج حميساخت 55 کلاس درس در استان بوشهر توسط بنياد برکت
۲۶ آبان ۱۳۹۳ ۱۳ ۵۹ب ظ ساخت 55 کلاس درس در استان بوشهر توسط بنياد برکت مديرکل نوسازي توسعه و تجهيز مدارس استان بوشهر گفت بنياد برکت تاکنون 55 کلاس درس درقالب 15 باب مدرسه در استان بوشهر ساخته و تحويل آموزش و پرورش داده است به گزارش خبرگزاري موج مرادي مديرکل نوسازي توسعه وبه محض ورود به هتل «پله کوبورگ» فابیوس: هنوز شکافهایی وجود دارد/امیدوارم ایران از فرصتها استفاده ک
به محض ورود به هتل پله کوبورگفابیوس هنوز شکافهایی وجود دارد امیدوارم ایران از فرصتها استفاده کندوزیر خارجه فرانسه به هنگام ورود به هتل پله کوبورگ وین تصریح کرد که هنوز شکافهایی وجود دارد و خواستار یک توافق خوب است به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس لوران فابیوس وزیر خافرصت ثبت جهانی قلعه الموت نباید از دست برود
چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۷ ساخت و سازهای غیرقانونی و بیکیفیتی که در حریم قلعه تاریخی الموت طی سالهای اخیر شکل گرفتهاند یکی از موانع جدی در مسیر ثبت جهانی منظر تاریخی- طبیعی الموت به شمار میآیند و ضرورت دارد با همکاری اهالی این منطقه نسبت به تخریب و برچیدن آنها اقدام شودبنیاد برکت 64 کلاس درس در استان کرمانشاه ساخته است
مدیرکل نوسازی مدارس کرمانشاه بنیاد برکت 64 کلاس درس در استان کرمانشاه ساخته است کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل نوسازی و تجهیز مدارس کرمانشاه با اشاره به اینکه موسسه بنیاد برکت از سال 89 فعالیت خود را در استان آغاز کرده گفت این نهاد تاکنون 64 کلاس درس در استان احداث کرده است مرزبارئیس مجمع خیرین مدرسهساز اردبیل: ورود خیرین در ساخت خوابگاه / 60 کلاس درس را تا آخر سال 94 تحویل میدهیم
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز اردبیل ورود خیرین در ساخت خوابگاه 60 کلاس درس را تا آخر سال 94 تحویل میدهیمرئیس مجمع خیرین مدرسهساز استان اردبیل از مشارکت بالای خیرین استان در ساخت خوابگاه دانشجویی به ویژه برای دانشگاه فرهنگیان و همچنین تجهیز مدارس خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس ابنیاد برکت 55کلاس درس دراستان بوشهر ساخته است
بنیاد برکت 55کلاس درس دراستان بوشهر ساخته است بوشهر- ایرنا- مدیرکل توسعه تجهیز و نوسازی مدارس استان بوشهر گفت بنیاد برکت از سال 89 تاکنون 55 کلاس درس درقالب 15مدرسه در این استان ساخته و تحویل آموزش و پرورش داده است احمد مرادی روزچهارشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود این مدارس بااستاندارد سازي سيستم گرمايش 709 کلاس درس در خراسان جنوبي
۱۹ آبان ۱۳۹۳ ۱۰ ۵۶ق ظ استاندارد سازي سيستم گرمايش 709 کلاس درس در خراسان جنوبي مديرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبي گفت در تابستان امسال سيستم گرمايشي 99 آموزشگاه با ظرفيت بيش از 709 کلاس درس در سطح استان استاندارد سازي شد به گزارش خبرگزاري موج عباس لامعي با بيان اين که طرح استدر درس تفسیر آیتالله ریشهری مطرح شد نعمتهایی که برای نداشتن آن باید خدا را شکر کرد
در درس تفسیر آیتالله ریشهری مطرح شدنعمتهایی که برای نداشتن آن باید خدا را شکر کردآیتالله ریشهری در درس تفسیر خود با اشاره به انواع نعمتهای الهی درباره شکرگزاری برای نعمتهایی که خداوند به انسان عطا نکرده است مطالبی را بیان کرد خبرگزاری فارس- گروه فعالیتهای قرآنی جلسه دراتلاف وقت در کلاس درس بالا است
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش اتلاف وقت در کلاس درس بالا است تهران - ایرنا - معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت یکی از دغدغه های متولیان امر این است که حجم کتاب های درسی متناسب با ساعات آموزشی نیست و وقت هایی که در هر کلاس از بین می رود در طول سال رقم بالایی است270 کلاس درس در بوکان هوشمندسازی شده است
270 کلاس درس در بوکان هوشمندسازی شده است بوکان مهاباد - ایرنا - مدیر آموزش و پرورش بوکان گفت با همکاری مردم و مسوولان 270 کلاس درس در این شهرستان هوشمندسازی شده است احمد رحمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود در راستای هوشمندسازی مدارس بوکان تاکنون 127 مدرسه با ایوزیر خارجه آلمان: بهترین فرصت برای توافق نهایی هسته ای است
وزیر خارجه آلمان بهترین فرصت برای توافق نهایی هسته ای است وزیر امور خارجه آلمان در آستانه آخرین مرحله از مذاکرات هسته ای ایران و 1 5 قبل از ضرب الاجل 24 نوامبر سوم آذر گفت اکنون بهترین زمان ممکن برای توافق نهایی است و همه ما باید برای استفاده از این فرصت تلاش کنیم آفتاب7000 كلاس درس خراسان جنوبی با بخاری نفتی گرم می شود -
کرباسچی 7000 كلاس درس خراسان جنوبی با بخاری نفتی گرم می شود بیرجند- خبرگزاری مهر معاون توسعه منابع و پشتیبانی آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت هفت هزار كلاس درس خراسان جنوبي با بخاري نفتي گرم ميشود به گزارش خبرنگار مهر علیرضا كرباسچی پیش از ظهر سهشنبه در شورای آموزش و پرورشمشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش: 52 درصد کودکان در آستانه ورود به مدرسه دچار چاقی هستند
مشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش 52 درصد کودکان در آستانه ورود به مدرسه دچار چاقی هستندمشاور مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت بر اساس آمار 52 درصد از کودکان بدو ورود به مدرسه در کشور دارای اضافه وزن و چاقی هستند که این آمار خطر ابتلا به دیابت را به شدت افزایفرودگاه آبادان يک فرصت و امتياز ويژه در منطقه آزاد اروند است
۲۷ آبان ۱۳۹۳ ۱۳ ۹ب ظ فرودگاه آبادان يک فرصت و امتياز ويژه در منطقه آزاد اروند است با حضور مديرعامل و مسؤولان سازمان منطقه آزاد اروند شهردار مينوشهر و مدير فرودگاه آبادان نشست همانديشي با محوريت محوطهسازي بهبود شرايط ظاهري پاركينگ خودرويي و محوطهي ترمينال فرودگاه آبادان در-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها