محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842209377
با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد؟
امروز با پیدایش اینترنت، فضا کمی تعاملیتر شده است، در نتیجه فرمت کتابخوانی به خود شکل جدیدتری گرفته است. گرچه هنوز کتابهای چاپی از معنا نیفتاده، اما امکانهای تازهای به روی ما گشوده شده است.
کد خبر: ۴۵۲۳۸۲
تاریخ انتشار: ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۳ - 25 November 2014
امروزه در دنیا در کنار کتابخوانی کاغذی، کتابخوانی دیجیتال هم رونق گرفته است. همچنین شبکههای اجتماعی به فضایی برای ترویج کتابخوانی تبدیل شدهاند و کتابخانههای دنیا با ایجاد شبکههای اجتماعی برای علاقهمندان در حال وارد کردن کتاب به این شبکهها هستند.
اما آیا ما هم در کتابخانههای کشور توانستهایم از این فضا برای ترویج کتابخوانی بهره ببریم؟
خبرگزاری ایسنا میزبان نشست «راهکارهای افزایش کتابخوانی از طریق شبکههای اجتماعی» (بررسی تجربههای موفق) بود که توسط سازمان انتشارات جهاددانشگاهی برگزار شد.
در این نشست، کارشناسان حوزه دانششناسی و کتابداری بر اهمیت استفاده از شبکههای اجتماعی برای ترویج کتابخوانی و لزوم آموزش و فرهنگسازی برای استفاده مفید از این شبکهها تاکید کردند.
به گزارش خبرنگار ایسنا، صدیقه محمداسماعیل، عضو هیات علمی گروه علم اطلاعات و دانششناسی دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به اهمیت شکلگیری جامعه اطلاعاتی گفت: ما امروز در جامعه اطلاعاتی به سر میبریم. در جامعه اطلاعاتی همه ابعاد حول محور اطلاعات و شیوههای انتقال اطلاعات متمرکز است. برای ترویج کتابخوانی از راه شبکههای اجتماعی هم باید بر محملهایی متمرکز شویم که به سرعت دادن و آسانتر کردن این عادت کمک کنند. طبیعتا شبکههای اجتماعی، رسانههای اجتماعی و نشر الکترونیک در این زمینه موثر است. حرکت به سوی دانشمحوری و داشتن شرکتهای دانشبنیان و داناییمحور اهمیت دارد که در سخنان مقام معظم رهبری هم هست.
امیررضا اصنافی، مدیر گروه آموزشی علم اطلاعات و دانششناسی و رییس کتابخانه دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی، هم با اشاره به اهمیت اطلاعات گفت: ما در جامعهای زندگی میکنیم که با چالش نبود توجه به اطلاعات مواجه هستیم و بخش بزرگی از جامعه اهمیت اطلاعات را درک نکردهاند. اطلاعات به معنای آگاه بودن است. در دورهای رقابت کشورها بر اساس محصولاتی بود که تولید میکردند. اما در عصر حاضر اطلاعات به عنوان کالا مطرح است و این کالا کمتر دچار کهنگی میشود. هرقدر از این اطلاعات بیشتر استفاده شود، اطلاعات وارد چرخهای میشود که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.
او افزود: وقتی میبینیم اطلاعات چقدر حائز اهمیت است، باید به این توجه کنیم که مساله اساسی ما فقط کتاب نخواندن نیست، کتاب تنها محملی برای اطلاعات است. مساله اساسی ما بیتوجهی به اطلاعات و نبود درک اهمیت اطلاعات است. ما باید نیاز اطلاعات خود را درک کنیم. شاید ما عادت نداریم فکر کنیم این موضوع در جامعه پیامدهای فکری و اخلاقی دارد که بعدا خودش را نشان میدهد؛ کتاب خواندن هم بخشی از این احساس است. در بحث از کتاب خواندن باید به این بپردازیم که کتابخوانی چه فایدهای دارد. اگر جامعهای کتابخوان باشد و در بعد وسیعتر اهمیت اطلاعات را بداند و راههای کسب اطلاعات را بداند، هر کدام از این افراد در جامعه تاثیر مثبت دارند. قرار نیست اطلاعات فقط روی کاغذ باشد، بخشی از دادهها قابل دیدن و شنیدن هستند و در بخشهای مختلف قابل استفادهاند.
در ادامه، صدیقه محمداسماعیل درباره چگونگی بهره گرفتن کتابخانهها از امکانات شبکههای اجتماعی گفت: کتاب خواندن از نظر من جزو نیازهای اولیه است، انسانهای اولیه انتقال اطلاعات را جزو نیازهای اولیه خود دیده و برای آن راه حلهایی ایجاد کردهاند، در حال حاضر هم انسان به دنبال پاسخگویی به این نیاز است و آن را از روشهای گوناگون دنبال میکند.
این کارشناس افزود: ما الآن از سویی با شرایط تحریم اطلاعاتی و از سوی دیگر با سونامی اطلاعاتی مواجهیم. در این شرایط که ما نیاز به تشخیص سره از ناسره داریم، به یک نظام فیلترینگ نیاز داریم که اطلاعات را بهنگامتر و با ارزش افزوده بیشتر در اختیار مخاطب قرار بدهد. رسانههای اجتماعی هم تعاریف متفاوتی دارند؛ در واقع این رسانهها به مخاطبان خود امکان اشتراک محتوا میدهند و برای جمع زیادی امکان تولید محتوا و جابهجایی آن را میدهند. اکنون وظیفه ما شناسایی جنبههای مثبت این رسانهها و استفاده از آنهاست. اینجاست که ما میتوانیم بهترین بهره را از شبکههای اجتماعی ببریم و علایق و سلایق مخاطبان را تشخیص دهیم و در این عرصه موفق باشیم.
در ادامه، اصنافی درباره این موضوع که چقدر رسانههای اجتماعی میتوانند تهدید برای مطالعه باشند، گفت: اطلاعات به تنهایی کافی نیست. اگر هر کدام از ما دانشی را که داریم بسط ندهیم این اطلاعات فایده ندارد. ما در کنار اطلاعات به ارتباطات نیاز داریم. اطلاعات در عصر حاضر پدیدهای است که با همراهی با ارتباطات امکانات فراوانی را برای ما ایجاد کرده است. مخاطبان با استفاده از رسانههای اجتماعی گفتهاند که نمیخواهند تنها مخاطب باشند و میخواهند تولیدکننده مخاطب هم باشند.
او ادامه داد: اما چالشی که رسانههای اجتماعی میتوانند داشته باشند به آموزش و درک ما از این رسانهها بازمیگردد. اگر ما بخواهیم به جنبه مثبت نگاه کنیم میتوانیم بگوییم این رسانهها تاثیرات مثبتی هم میتوانند داشته باشند. به هر حال استفاده از این رسانهها امکانات سوءرفتارهایی را فراهم میکنند و این بستگی به هر آدم دارد.
اصنافی نیز درباره نقش کتابخانههای الکترونیک در مطالعه گفت: اینها وسیلهای هستند برای مخاطبان، خصوصا آنهایی که با رسانههای نو انس و الفت دارند. نسل جدید، نسلی هستند که با اینترنت بزرگ شدهاند و ما باید این نسل را بشناسیم و با تغییرات آنها، زمینه را برای این نسل فراهم کنیم و از آنها عقب نمانیم. بعضی از شبکهها و کامیونیتیهایی در شبکههای اجتماعی هستند که مربوط به کتاب هستند؛ مانند the book lovers، good readers، library think و غیره. این شبکهها در محیطهای بینالمللی این امکان را فراهم کرده که افراد تجربههای کتابخوانی خود را به اشتراک بگذارند. در ایران هم ما سایت booki.ir را داریم که از سوی نهاد کتابخانههای عمومی ایجاد شده است.
صدیقه محمداسماعیل هم در ادامه با تاکید بر اینکه رسانههای جدید سد راهی برای کتاب خواندن نیستند، بیان کرد: امروز با پیدایش اینترنت، فضا کمی تعاملیتر شده است، در نتیجه فرمت کتابخوانی به خود شکل جدیدتری گرفته است. گرچه هنوز کتابهای چاپی از معنا نیفتاده، اما امکانهای تازهای به روی ما گشوده شده است. امروز ما با نسل جدیدی مواجه هستیم که نسل گوگل هستند و ما باید آگاهانه چالشها و فرصتهای برخورد با این نسل را بشناسیم. این رسالت قشر اندیشمند ماست. نسل جدید ما با این محیط آشنا هستند. ما با قرار دادن کتابهای خوب در این محمل و بر این موج میتوانیم آنها را راضی کنیم. ما در مقابل این نسل البته هنوز کسانی را داریم که ترس استفاده از رسانه را دارند. اما جوانان با این فضا آشنا هستند و ما باید به سوی آنها حرکت کنیم.
امیررضا اصنافی نیز تاکید کرد: باید توجه کرد امروز بخشی از جوانان ما مجهز به سواد اطلاعاتی نیستند و دید انتقادی به شبکههای اجتماعی ندارند. این رسانه برای آنها تنها منبع کسب اطلاعات است. یکی از اتفاقهایی که در کتابخانهها میتواند بیفتد، این است که کانالهای دسترسی به اطلاعات درست تسهیل شود. اقدام گوگل در ایجاد گوگل اسکولار قدمی در این راه بود که بتوان از این راه به اطلاعات علمی دست پیدا کرد.
در ادامه محمداسماعیل درباره نقش شبکههای اجتماعی در هرزخوانی گفت: فیلترینگ اطلاعات و رصد و کنترل اطلاعات از سوی کتابداران حرفهیی میتواند در این زمینه موثر باشد. میتوان در این نقش با این پیامدهای منفی مبارزه کرد و اینجاست که حرفه کتابداری بامعناتر میشود. وظیفه ما در هر حال ترویج مطالعه و داشتن بهترین عملکرد است. لازم است دورههای آموزشی خاصی برای استفاده حرفهیی از رسانههای اجتماعی داشته باشیم. باید زیرساختهای فرهنگی و آموزشی هم برای ایجاد بستر مناسب فراهم شود.
همچنین اصنافی درباره نقش شبکههای اجتماعی و چگونگی استفاده از علم مفید از راه این شبکهها گفت: اگر ما بخواهیم از علم نافع از طریق این شبکهها استفاده کنیم به موارد زیادی بستگی دارد. مهمترین عامل آموزش و فرهنگسازی است. ما نباید فرزند خود را رها کنیم که با این شبکهها همراه شود؛ این اولین چالش موجود است؛ اینکه به فرزندمان آموزش بدهیم چه استفادههای بیشتری میتواند از این شبکهها داشته باشد و خودش را تنها به موارد سطحی محدود نکند.
او افزود: اگر بخواهیم نمونههای قابل توجه استفاده از شبکههای اجتماعی برای کتابخوانی را مثال بزنیم میتوانیم انجمنهای کتابداری کشورهایی چون کانادا، آمریکا و سنگاپور را مثال بزنیم که چطور از طریق این شبکهها اطلاعرسانی و ترویج کتابخوانی را آموزش میدهند. حتی در پایگاه یوتیوب یا حتی پایگاه فارسیزبان آپارات میتوان موارد آموزشی بسیاری یافت. پایگاههای دیگری هم هستند که در زمینه کتابخوانی و دیگر موارد آموزشی قابل استفاده هستند. اما کتابخانههای ما با مشکلاتی مواجه هستند؛ آن هم کمبود خلاقیت در کتابدارها و روزمرگی و بیعلاقگی به فناوری و مقاومت در برابر فناوری است. کتابخانههای عمومی دانشگاه مردم هستند، اما این کتابخانهها خلاق نیستند.
او سپس درباره بقای کتابخانهها در عصر کتابخانههای دیجیتال گفت: در جهان کتابخانهها در حال بهروز کردن خود هستند. اگر ما هم امروز با فناوریها بهروز نشویم محکوم به فنا هستیم. گرچه به هر حال کتابخانههای کاغذی همچنان خواهند ماند، اما باید با توجه به نیاز مخاطب بهروز شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
با فیسبوک و وایبر میشود کتابخوان شد؟
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۱ ۲۸ امروزه در دنیا در کنار کتابخوانی کاغذی کتابخوانی دیجیتال هم رونق گرفته است همچنین شبکههای اجتماعی به فضایی برای ترویج کتابخوانی تبدیل شدهاند و کتابخانههای دنیا با ایجاد شبکههای اجتماعی برای علاقهمندان در حال وارد کردن کتاب به این شبکههاگرانترین جایزه ادبی ایران ارزان شد |اخبار ایران و جهان
گرانترین جایزه ادبی ایران ارزان شد در هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به هر یک از برگزیدگان 30 سکه بهار آزادی و به تقدیر شوندگان این جایزه 10 سکه اعطاء می شود کد خبر ۴۵۰۱۱۷ تاریخ انتشار ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۵۴ - 17 November 2014 در هفتمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد به هر یآیتالله ضیاءآبادی در صحت کامل به سر میبرد |اخبار ایران و جهان
آیتالله ضیاءآبادی در صحت کامل به سر میبرد آیتالله سیدمحمد ضیاءآبادی استاد تفسیر قرآن کریم که چند روز در بیمارستان مهران تهران بستری بود در سلامت به سر میبرد و شایعات درباره درگذشت ایشان کذب محض است کد خبر ۴۵۰۲۶۵ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۰ - 18 November 2014 آیتکذیب نقلقول آيتالله صانعی عليه پاشايي |اخبار ایران و جهان
تکذیب نقلقول آيتالله صانعی عليه پاشايي کد خبر ۴۵۰۹۷۲ تاریخ انتشار ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۳ - 20 November 2014 به گزارش تدبیر طي روزهاي اخير نقل قولي از آيت الله صانعي در شبكههاي اجتماعي منتشر شد مبني بر اين که ايشان نسبت به حضور چشمگیر مردم در تشییع پیکر مرحوم مرتضی پاشاییداستان نشان شوالیه چیست؟ |اخبار ایران و جهان
داستان نشان شوالیه چیست نشان هنر و ادب شوالیه که از سوی وزارت فرهنگ فرانسه به هنرمندان و نویسندگان اعطا میشود بیش از 50 سال سابقه دارد و تاکنون تعدادی از هنرمندان و نویسندگان ایرانی این جایزه را از آن خود کردهاند کد خبر ۴۵۰۲۴۲ تاریخ انتشار ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۲ - 18 Novembeرمزگشایی از کتاب جادوی مصریان باستان |اخبار ایران و جهان
رمزگشایی از کتاب جادوی مصریان باستان قدمت اين كتاب به هزار و 300 سال پيش بازميگردد و به زبان قبطي زباني متعلق به مصريان نگاشته شدهاست اين كتابچه از صفحاتي پوستي ساخته شدهاست و دانشمندان آن را كتابچه خطي يا دفترنامه مينامند کد خبر ۴۵۱۸۵۷ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۵کدام فوتبالیستها میتوانند بازیگر شوند؟ |اخبار ایران و جهان
کدام فوتبالیستها میتوانند بازیگر شوند فرهاد مجیدی علی کریمی علی دایی خداداد عزیزی کریم باقری حنیف عمرانزاده و احمدرضا عابدزاده فوتبالیستهایی هستند که از نظر مردم میتوانند بازیگران خوبی هم مقابل دوربین باشند کد خبر ۴۵۱۷۹۵ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۰۳ - 23 Novembeوظایف جدید هیأت امنای دانشگاهها اعلام شد |اخبار ایران و جهان
وظایف جدید هیأت امنای دانشگاهها اعلام شد قائم مقام ستاد راهبري اجراي نقشه جامع علمي كشور از تصویب سیاستهای 15 گانه وظایف اختیارات و مسئولیتهای هیأت امنای دانشگاههای کشور خبر داد و به جزئیات این مصوبات اشاره کرد کد خبر ۴۴۸۰۱۶ تاریخ انتشار ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۰ - 09 November 201پاسخ واتیکان به نامه آیتالله مکارم شیرازی |اخبار ایران و جهان
پاسخ واتیکان به نامه آیتالله مکارم شیرازی پاپ فرانسیس از نامه و موضع شما تشکر مینمایند چرا که موضع گیری روشن رهبران دینی علیه خشونت بویژه خشونتهای صورت گرفته به نام دین یک باید و ضرورت است کد خبر ۴۴۹۲۱۳ تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۰ - 14 November 2014 واتیکان در پاسرییس جدید صداوسیما به تعهدات مالی عمل کند |اخبار ایران و جهان
رییس جدید صداوسیما به تعهدات مالی عمل کند به عنوان یک بازیگر حدود یک سال است که از سریال عصر پاییزی که ساخته و پخش شده و یک سال هم از پخش آن گذشته است همچنان طلبکارم کد خبر ۴۴۹۱۷۸ تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶ ۵۵ - 14 November 2014 علیرضا خمسه تاکید کرد که رییس جدید سازمانحواشی تودیع و معارفه رییس صداوسیما |اخبار ایران و جهان
حواشی تودیع و معارفه رییس صداوسیما کد خبر ۴۴۸۷۷۲ تاریخ انتشار ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲ ۴۳ - 11 November 2014 مراسم تودیع و معارفه رییس سازمان صدا و سیما حاشیههای بسیاری داشت که خواندن آنها خالی از لطف نیست به گزارش مهر مراسم تکریم ضرغامی و معارفه سرافراز در مرکز همایش های صدا و سیماشکایت بهاره رهنما از فرد هتاک |اخبار ایران و جهان
شکایت بهاره رهنما از فرد هتاک بهاره رهنما اظهار امیدواری کرد با فرد هتاکی که به او و خانوادهاش توهین کرده طبق قانون برخورد لازم انجام شود کد خبر ۴۵۱۹۸۰ تاریخ انتشار ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۱ - 24 November 2014 بهاره رهنما اظهار امیدواری کرد با فرد هتاکی که به او و خانوادهاش توهینآیتالله مکارم: باید ریشه تکفیریها را خشکاند |اخبار ایران و جهان
آیتالله مکارم باید ریشه تکفیریها را خشکاند آیتالله مکارمشیرازی با بیان اینکه تکفیریها در آن واحد به اسلام و جامعه بشری ضربه میزنند گفت باید با بررسی انگیزههای این گروه منحرف و شناسایی اهدافشان ریشه تکفیریها را بخشکانیم کد خبر ۴۵۱۶۹۶ تاریخ انتشار ۰۲ آذر ۱۳۹۳ -روایت نویسنده آمریکایی از حیرت سفر به ایران |اخبار ایران و جهان
روایت نویسنده آمریکایی از حیرت سفر به ایران ارتباط احساسی نویسنده جوان آمریکایی با اشعار حافظ مواجهه او با مردم ایران بدون در نظر گرفتن جبههگیریهای سیاسی و خاطرات شیرینش از این سفر 30 روزه مسائلی است که مونیکا بایرن در یادداشتی که پس از بازگشت منتشر کرده به آن اشاره کرده امبدع روضهخوانی کیست؟ |اخبار ایران و جهان
مبدع روضهخوانی کیست نام آن به گوشتان خورده است و به احتمال زیاد خاطراتی از آن دارید یک حس نوستالژیک از مجلس روضه خوانی کد خبر ۴۵۱۳۱۳ تاریخ انتشار ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۹ - 22 November 2014 نام آن به گوشتان خورده است و به احتمال زیاد خاطراتی از آن دارید یک حس نوستالژیک از محضرت مهدی(عج) با چه سلاحی ظهور میکند؟ |اخبار ایران و جهان
حضرت مهدی عج با چه سلاحی ظهور میکند خداوند در عصر ظهور تمامي تسليحات پيشرفته را از کارمی اندازد و مردم ناگزيرند در جنگ از همان سلاحهاي ابتدايي استفاده می کنند کد خبر ۴۴۹۱۸۲ تاریخ انتشار ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷ ۰۷ - 14 November 2014 خداوند در عصر ظهور تمامي تسليحات پيشرفته رابررسی علل ظهور عرفانهای کاذب |اخبار ایران و جهان
بررسی علل ظهور عرفانهای کاذب امشب به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی نشست تخصصی بررسی علل و عوامل ظهور عرفانهای کاذب در ارومیه برگزار شد کد خبر ۴۴۸۹۷۸ تاریخ انتشار ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳ ۲۴ - 12 November 2014 امشب به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی ن-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها