واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بررسی علل ظهور عرفانهای کاذب
امشب به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ نشست تخصصی بررسی علل و عوامل ظهور عرفانهای کاذب در ارومیه برگزار شد.
کد خبر: ۴۴۸۹۷۸
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۲۴ - 12 November 2014
امشب به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی آذربایجان غربی؛ نشست تخصصی بررسی علل و عوامل ظهور عرفانهای کاذب در ارومیه برگزار شد.
به گزارش فارس، امشب به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی آذربایجان غربی نشست تخصصی بررسی علل و عوامل ظهور عرفانهای کاذب در ارومیه برگزار شد.
محمد اسمعیلزاده مدرس حوزه دین و اندیشه دانشگاههای آذربایجان غربی در این نشست اظهار داشت: نباید به این چنین موضوعاتی بیشتر پرداخته شود چون مطرح کردن عرفانهای کاذب و شیطان پرستی و سایر فرق کاذب در واقع نوعی تبلیغ محسوب میشود.
وی ادامه داد: مباحث شیطان پرستی و فرق کاذب در کشور ما یک مساله خفته است و نمیتواند نمود و بروز داشته باشد چون جامعه ما یک جامعه دینی است.
این مدرس دانشگاههای ارومیه گفت: بیشتر از عرفانهای کاذب، بحث سلفیها و تکفیریها و افراطیگریهای مذهبی و دینی در جامعه و کشورها نیاز به بحث و آسیب شناسی دارد.
اسمعیلزاده افزود: متاسفانه جامعه امروز در حال حاضر کمتر با موضوعات معنایی درگیر است و بیشتر با معضلات حسی و نفسانی درگیر است، بحثی که میتوان به عنوان یک گرایش مورد نقد و بحث و بررسی قرار داد.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به مفهوم عرفان از دیدگاه اسلام اظهار داشت: هر شیء و هر پدیدهای که ما با آن مواجه هستیم دو صورت ممکن دارد، یک صورت عینی پدیدهها است و یک صورت ذهنی پدیدهها؛ پس پدیدهها به دو شکل قابل نمود و قابل درک هستند.
وی اضافه کرد: هر پدیده مادی که ما مشاهده میکنیم در درون خودش دارای یک جنبه غیر مادی است، یعنی اشیاء و پدیدههای مادی صرفا جلوه و نمود مادی ندارند، با این دریافتی که ما نسبت به حقیقت اشیا میتوانیم داشته باشیم تعبیر ملا این خواهد بود که نظام هستی و نظام ماده مشتمل بر حیات چهارگانه جماد، نبات، حیوان و انسان خواهد بود.
اسمعیلزاده گفت: این حیاتهای چهارگانه به واقع هوشمند و روحمند هستند یا به تعبیر بهتر نظام هستی فاقد هوش و فاقد منطق درونی نیست.
وی با تعریف عارف واقعی، گفت: اگر ما توانستیم از مقدار دادههای جسمی خودمان بکاهیم و اگر توانستیم بر انباشتههای روحی خودمان بیافزاییم و تقویت کنیم روح خودمان را مثل آن ورزشکاری که بر اثر تمرین اندامی قوی پیدا میکند، روح نیز اینطور است.
این مدرس حوزه دین و اندیشه اظهار داشت: حکمت در صورتی به وجود میآید که انسان دریچهها و چشمههای روحی خودش را باز کند.
وی ادامه داد: عروج انبیاء بدین معنی است که روحشان آنقدر صعود پیدا میکند که در آن عالمی که ملکوت عالم در قالب کلمه ثبت شده است در آنجا کلمة الله بر روح پیامبر میریزد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: وقتی انسانها به عروج روحی میرسند قدرت، برکت و خوانش پیدا میکنند لذا در حالت برخی بزرگان آمده است که اینها هیچ گاه مستقیم به چشمان افراد نگاه نمیکردند چون قدرت خوانش داشتند و میتوانستند ببینند که در درون انسان چه میگذرد.
وی افزود: همانطور که برای سلامت جسم ما باید یکسری اصول را رعایت کنیم و هر چیزی را نخوریم روح هم اینگونه است و پرورش روح هم اصول و قاعدهای دارد.
اسمعیلزاده خاطرنشان کرد: از این ناشناختهها، کج راهههای فراوانی همچون عرفان سرخپوستی، شرقی، بودیسم، هندی و ... منشعب شده است که البته نام عرفان را نیز نمیتوان بر آنها گذاشت زیرا عرفان از ریشه شناخت است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]