تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سنگهاى زیربناى اسلام سه چیز است: نماز، زکات و ولایت که هیچ یک از آنها بدون دیگرى درست ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832567955




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بررسی علل بروز رکود تورمی و راه‌حل‌ برای برون رفت از آن |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بررسی علل بروز رکود تورمی و راه‌حل‌ برای برون رفت از آن
کد خبر: ۴۴۷۹۸۰
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۷ - 09 November 2014


دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: بسته پیشنهادی دولت برای خروج از رکود تورمی در قالب گزارش «چرایی بروز رکود تورمی و جهت‌گیری‌های برون رفت از آن»، در حالی منتشر شده است که تا پیش از این بیشتر اقدامات دولت معطوف به مدیریت منابع و مصارف بودجه، ایجاد ثبات اقتصادی و کنترل تورم بوده و کمتر در رابطه با چگونگی مواجهه با رکود اقتصادی اقدام موثری صورت گرفته است.

مهمترین ویژگی‌های گزارش مذکور ارائه تحلیل منسجم و منطبق بر تئوری اقتصادی، تأکید بر نقش محوری تحریم‌ها در وضعیت رکود تورمی کنونی، تأکید بر انحراف قیمت‌های کلیدی (سود بانکی، ارز، قمیت انرژی) از مقادیر تعادلی به عنوان عوامل اصلی زمینه‌ساز رکود و تأکید بر مقدورات و ابزارهای سیاستی در اختیار دولت است در این تحلیل مهمترین اقدامات دولت در دوره کوتاه مدیریت اجرایی کشور بر مدیریت بودجه عمومی و انضباط مالی، کاهش نااطمینانی از طریق ثبات اقتصاد کلان و کنترل تورم بوده است که در هر سه مورد هم توفیقات نسبی مشاهده می شود.

در موضوع کنترل تورم، تأکید دولت بر کنترل «پایه پولی» به عنوان عامل مسلط و نتیجه مطلوب آن در کاهش نرخ تورم است، با این حال، علاوه بر اینکه شواهدی دال بر کاهش طبیعی نرخ تورم به عنوان جزیی از ماهیت طبیعی سیکل تجاری رخ داده در اقتصاد ایران وجود دارد، سازگاری نظری استدلال مذکور با سایر اجزای تحلیل دولت از وضعیت اقتصاد کلان (به خصوص عوامل انتقال دهنده رکود به دوره های آتی) نیز محل بحث است، با این حال، نقش مهم کنترل «نقدینگی» بر تورم را نمی توان نادیده گرفت.

در زمینه راهکارهای پیشنهادی برای خروج از رکود نیز، تجهیز منابع بانکی ارزی و ریالی به خصوص برای بخش‌های پیشرو (نفت، گاز، پتروشیمی، صادرات صنعتی و خدمات پیمانکاری، گردشگری، مسکن)، تخصیص کارآیی منابع بودجه عمرانی، تقویت بازار سرمایه، تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌ها، تقویت ثبات اقتصادی و بهبود محیط کسب و کار، بهبود آرام تجارت خارجی، تسهیل و تشویق صادرات، کاهش مالیات، افزایش مخارج عمرانی دولت و ... پیشنهاد شده است.

یک نکته دیگر آن است که در بخش توصیه‌ها مشخص نیست که این راهکارها چه نسبتی با عوامل زمینه‌ساز بحران (یعنی وابستگی‌های چهارگانه اقتصاد) دارند و آیا به علاج آنها کمک می‌کنند یا خیر.

برای مثال پیشران بودن بخش نفت یا کاهش بار مالیات چگونه دنبال خواهد شد که وابستگی بودجه به نفت و در نتیجه آسیب پذیری اقتصاد را افزایش ندهد؟ به بیان دیگر نسبت راهکارهای پیشنهادی با اقتضائات اقتصاد مقاومتی نیاز به تبیین دارد؟

برخی از پیشنهادهای فوق (از جمله تجهیز منابع مالی، تامین سرمایه در گردش و ... )به پشتوانه استدلال‌های مطرح شده در متن گزارش و پذیرش آنها، با فرض اجرای آن مطابق با انتظار، قابل دفاع است، اما بحث در رابطه با برخی از این پیشنهادها (از جمله بخش‌های پیشرو شناسایی شده) مستلزم ملاحظه اسناد پشتیبان احتمالی خواهد بود، زیرا برای مثال بخش نفت در دهه گذشته کمترین سهم در رشد اقتصادی ایران را داشته و کمترین سهم از مبادلات واسطه ای (که از منظر روابط بین بخشی مهم است) را داراست، اما به عنوان اولین بخش پیشرو مطرح شده است.

ذکر این نکته نیز ضروری است که به نظر می‌رسد ارائه راهکارهای پیشنهادی مبتنی بر فروضی است که جاری بودن آنها در اقتصاد ایران محل تردید است، برای مثال با فرض افزایش توان مالی بانک‌ها برای تأمین سرمایه در گردش بنگاه‌هایی که در شرایط رکودی نیازمند تسهیلات هستند ضمانتی برای دسترسی آن بنگاه‌ها به منابع مالی با در نظر گرفتن شرایط نهادی، سرمایه اجتماعی و رویه‌های مدیریتی کنونی کشور و عدم دسترسی افراد (حقیقی یا حقوقی) غیر اولویت دار وجود ندارد، چنانچه بسته سیاستی دولت به شرایط نهادی و رویه‌های مدیریتی بخش‌های اقتصادی توجه نکند، تحقق پایدار هدف رشد محل تردید است.
- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930818000525#sthash.V3S7vOVg.dpuf











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن