واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وزیر ارشاد: جایزه جلال آل احمد بین المللی می شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جایزه جلال آل احمد را مهمترین جایزه ادبیات داستانی در کشور توصیف کرد و برگزاری بین المللی این جایزه را دستکم در میان کشورهای فارسی زبان خواستار شد.
آفتاب: به گزارش ایرنا، علی جنتی که بعداز ظهر امروز دوشنبه در مراسم اختتامیه هفتمین جایزه ادبی جلال احمد سخن می گفت اظهار داشت: این همایش در ستایش و اهمیت روایت برگزار می شود که با جان و روان ما آمیخته است.
وی با بیان اینکه از کودکی کارهای خوب را به زبان داستان و روایت برای ما گفته اند، اظهار داشت: بیان مسائل به زبان داستان و روایت و نه براساس استدلال های منطقی در قرآن کریم اصالت دارد.
جنتی داستان را براساس فهم ما از هستی دانست و افزود: داستان مخاطب را با ظرایف جهان هستی آشنا کرده و تاثیر شگرفی در شخصیت و روند زندگی ما دارد.
جنتی ، نوشتن را عنصر مشترک تمامی داستان ها برشمرد و خلاقیت را وجه تمایز آنها دانست و گفت: هر چقدر خلاقیت در نوشتن داستان ها بیشتر باشد جذابیت آنها برای مخاطب بیشتر خواهد شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: یکی از راه های آشنایی با فرهنگ یک جامعه آشنایی با متون داستان نویسی آن جامعه است و ما امروز با انبوهی از آفرینش های زیبا در ادبیات داستانی مواجهیم.
جنتی از خلاء نبود نهاد و جایزه برای معرفی آثار نویسندگان فارسی زبان انتقاد کرد و افزود: جایزه جلال آل احمد مهمترین جایزه ادبیات داستانی است که به معرفی آثار نویسندگان فارسی می پردازد.
وی با یادآور برگزاری دوره های قبلی جایزه جلال آل احمد که با افت و خیزهایی همراه بوده ، گفت: این جایزه با توجه به ساختار آن به جایگاهی در خور جلال آل احمد رسیده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این دوره از جایزه جلال آل احمد با شفافیت و صراحت برنامه ریزی و اجرا شد به نحوی که اعضای همه هیات های علمی و داوران اعلام شده و اعلام آثار برگزیده نیز بیانگر همین موضوع است.
وی افزود: همه گیر شدن و اصلاح شیوه نامه اجرایی زمینه شرکت همه گرایش ها و سبک ها در این جایزه فراهم ساخته و تلاش کردیم تا از همه ظرفیت های علمی کشور در ترکیب اعضای هیات علمی و داوران استفاده شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اهمیت نقد ادبی را یادآور شد و گفت: اهمیت و جایگاه نقد ادبی هنوز در کشور ما درک نشده و در جایگاه خود قرار نگرفته است.
وی با بیان اینکه نقد جدا کردن صره از ناصره و روشی برای سنجش اعتبار یک اثر است گفت: هنوز نقد در فرهنگ و سیاست ما پذیرفته شده نیست.
وی خاطر نشان کرد: نقد ادبی نوعی آفرینش هنری نیز محسوب می شود زیرا که منتقد آثار را دقیق تر از دیگران مطالعه می کند.
رییس شورای فرهنگ عمومی با تاکید بر اینکه نقد باید به دور از اغراض باشد ابراز امیدواری کرد: جایگاه نقد ادبی در جامعه ما شناخته شود.
وی از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست تا آثار برگزیده این دوره از جایزه جلال آل احمد و همچنین دوره های گذشته را خریداری و به کتابخانه های کشور اهدا کند زیرا که پدیدآورندگان آثار برگزیده مشتاق هستند که آثار آنها در جامعه مطالعه شود.
جنتی در پایان گفت: جایزه جلال آل احمد ظرفیت تبدیل شدن به جایزه بین المللی دستکم در میان کشورهای فارسی زبان را داراست و از دست اندرکاران آن درخواست کرد تا زمینه های برگزاری بین المللی آن را در دوره های بعد فراهم کنند.
تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]