واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۲۴ب.ظ)
10 آذر، آخرين فرصت براي شرکت در جشنواره مد و پوشش اسلامي - ايراني اداره کل امور بانوان شهرداري تهران با هدف ترويج سبک زندگي اسلامي–ايراني در جهت الگوسازي پوشش مناسب اجتماعي بانوان شهر تهران، فراخوان نخستين دوره جشنواره مد و پوشش اسلامي ايراني را در قالب بخش خلاقيتهاي فرهنگي هنري سومين جشنواره تسنيم منتشر کرده است.
به گزارش خبرگزاري موج، طراحي پوشش اجتماعي (مانتو، فرم اداري و چادر) و طراحي پارچه بخشهاي رقابتي اين جشنواره خواهند بود.
در مقدمه فراخوان اين جشنواره آمده است: جامعه نياز به اقدام مدبرانه و برنامهريزي شدهاي براساس ضرورتهاي موجود داشته و در شرايط اجتماعي امروز مد و پوشش اسلامي ايراني، جايگاه ويژهاي بهعنوان يکي از شاخصهاي سبک زندگي دارد. به دليل اهميت نقش زنان در خانواده و با عنايت به اينکه زنان نقشي اساسي در تحقق منويات مقام معظم رهبري در خصوص سبک زندگي اسلامي ايراني دارند، همچنين تأثيرگذاري و تأثيرپذيري پنجاه درصدي آنها در جامعه و نقشهاي مختلف اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و سياسي که ايفا ميکنند، اهميت برنامهريزي براي آنان در کلانشهر تهران پررنگتر مينمايد.
لزوم متناسبسازي پوششهاي اجتماعي براساس سبک زندگي اسلامي– ايراني، ضرورت گسترش برندها و الگوهاي مد و پوشش اسلامي– ايراني براي بانوان و حفظ امنيت و سلامت رواني افراد، خانواده و اجتماع در جهت بهبود و اعتلاي نظم اجتماعي و تحکيم بنيان خانواده هم از ضرورتهاي برگزاري اين جشنواره عنوان شده است.
رعايت اين شاخصها در طراحي مد و پوشش اسلامي ايراني الزاميست: تناسب طرح براساس ارزشهاي اسلامي ايراني، استفاده از رنگهاي وزين و شاد با توجه به طراحي لباس، پرهيز از ارائه طرحهاي تقليدي و عدم استفاده از المانهاي غيرايراني بر روي لباس، سهولت و راحتي در پوشيدن لباس و خودداري از ارائه آثاري تکراري (آثاري که در جشنوارهها و نمايشگاههاي مشابه مد و پوشش داخل و خارج عرضه شدهاند.)
معيارهاي کلي هيأت داوران هم عبارت خواهد بود از: ميزان خلاقيت و نوآوري و ابتکار موجود در طرح و تناسب رنگ، ميزان تطابق با شاخصهاي فرهنگ عمومي و ارزشهاي اسلامي ايراني، ميزان تطابق با اسلوبهاي علمي و مدرن موجود در حوزه طراحي لباس (برش، دوخت، کيفيت پارچه)، قابليت توليد انبوه و ورود به بازارهاي تجاري با ملاحظه قيمتهاي مناسب، هماهنگي کامل در کليه مراحل اعم از انتخاب طرح، انتخاب پارچه، دوخت مناسب، ارايه و تحويل ملحقات (روسري، شال، کمر بند، کيف، کفش، تزيين و ساير ..) براي لباس داراي امتياز است، اجراي عملي طراحي پارچه ارايه شده داراي امتياز است و ميزان تطابق با اسلوبهاي علمي و مدرن موجود در حوزه طراحي (چاپ و تکنيکهاي چاپ)
در بخش طراحي پوشش که مانتو، فرم اداري و چادر را شامل ميشود؛ نفرات اول تا سوم به ترتيب لوح تقدير، تنديس جشنواره و مبلغ 30، 20 و 10 ميليون ريال دريافت خواهند کرد و نفرات چهارم و پنجم لوح تقدير و مبلغ 5 و 3 ميليون ريال دريافت ميکنند.
سه نفر اول بخش طراحي پارچه هم به ترتيب لوح تقدير، تنديس جشنواره و مبلغ 30، 20 و 10 ميليون ريال دريافت خواهند کرد و نفرات چهارم و پنجم لوح تقدير و مبلغ 5 و 3 ميليون ريال دريافت ميکنند.
شرکت در اين جشنواره براي همه علاقهمندان آزاد است و هر هنرمند طراح ميتواند همزمان در دو بخش مسابقه (طراحي پوشش و طراحي پارچه) شرکت نموده و در هر بخش حداکثر 5 اثر به دبيرخانه جشنواره ارسال نمايد.
نمايشگاه آثار برگزيده جشنواره «مد و پوشش اسلامي ايراني» در کنار نمايشگاه آثار برگزيده جشنواره «بهترينها از دورريختنيها» و نمايشگاه آثار برگزيده مسابقه عکس زن، شهر، فعاليت با پوشش اسلامي ايراني از 8 تا 15 دي ماه 1393 در محل برگزاري نمايشگاههاي تخصصي شهرداري تهران واقع در بوستان گفتگو برگزار خواهد شد.
برگزاري کارگاههاي آموزشي «انديشيدن براي بهتر پوشيدن» براي تمام مقاطع سني بهويژه نوجوانان و جوانان با پاسخ به سوالاتي از قبيل چي، کجا، چه زماني، چه رنگي و... بپوشيم، برگزاري نشستهاي تخصصي طراحي پوشش اجتماعي، برپايي کارگاههاي آموزشي تزيين لباس، دوختهاي سنتي، انواع رودوزيها، تکهدوزيها و روانشناسي رنگ، برگزاري نمايشگاه فرمهاي اداري مشاغل شهرداري تهران و برپايي کارگاههاي مشاوره هنري از ديگر برنامههاي پيشبيني شده براي اين جشنواره به شمار ميرود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]