محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832269755
زن ایتالیایی که دغدغه زندگیاش تشیع است / اسکارچا: فقط ایران میتواند تراژدی خاورمیانه را تمام کند
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
زن ایتالیایی که دغدغه زندگیاش تشیع است / اسکارچا: فقط ایران میتواند تراژدی خاورمیانه را تمام کند فرهنگ > ادبیات - بیانکا ماریا اسکارچا، اسلامشناس مشهور ایتالیایی میگوید اگر ایران در برابر معضلات خاورمیانه مقاومت نکند، اسلام تمام خواهد شد.
افرا رستمبیگی: پروفسور بیانکا ماریا اسکارچا در سال ۱۹۳۸ در ایتالیا متولد شد. او استاد بازنشسته اسلامشناسی دانشگاه سپینزا (epienza) در شهر رم و عضو هیات تحریریه نشریه جئوپولتیکا (Geopolitica) است.
او سالها در حوزههای تخصصی اسلامشناسی در شاخه اسلام سیاسی و به طور خاص، شیعهشناسی کار کرده است و این روزها به عنوان مهمترین و بزرگترین شیعهشناس ایتالیایی محسوب میشود.
او طی دو سال گذشته روی امامزادههای زن در ایران و جهان تشیع تحقیقی را آغاز کرده است که خودش امیدوار است تا اواخر سال ۲۰۱۵ آن را به پایان برساند. او در این پروژه سعی دارد ارج و احترام زن در اسلام بالاخص در مکتب شیعه را در سیر تاریخ نشان دهد.
همسر بیانکا ماریا اسکارچا، پروفسو جان روبرتو اسکارچا نیز یکی از ایرانشناسان به نام ایتالیایی به شمار میرود. او در جامعه علمی ایتالیا به عنوان متخصص زبان و ادبیات پارسی، تاریخ تمدن اسلامی، ادیان ایران و آسیای مرکزی و حقوق اسلامی شناخته شده است. تالیف بیش از ۲۸۶ کتاب و مقاله در حوزههای ایرانشناسی و اسلامشناسی، و ترجمه گزیدهای از غزلیات حافظ در سال ۲۰۰۵ از دیگر فعالیتهای او به شمار میرود. او به خاطر ترجمه حافظ جایزه ملی وزارت میراث و فعالیتهای فرهنگی ایتالیا در سال ۲۰۰۵ را از آن خود کرد.
چندی پیش پروفسور ماریا اسکارچا برای به همت مرکز فرهنگی شهر کتاب به ایران آمد و این فرصت مغتنمی بود تا درباره ایران و مسائل مربوط به آن با او گفتوگو کنیم: از چه زمانی با ایران آشنا شدید؟
اولین بار که به ایران آمدم سال ۱۳۴۲بود. آن روزها دانشجو بودم و میخواستم زبانهای فارسی و عربی را یاد بگیرم. برای یاد گرفتن عربی، اول به مصر رفتم ولی آن موقع در مصر اصلا هیچ امکاناتی نبود. به همین خاطر یک بورس تحصیلی گرفتم و به ایران آمدم. در این زمان یک اتفاق عجیب در زندگی من رخ داد. بعد از آمدن به ایران مسئول رایزنی فرهنگی ایتالیا در ایران درگذشت. بنابراین دنبال کسی میگشتند که جای او را پر کند. من آن زمان زبان ایتالیایی را به دانشجویانی که میخواستند برای خواندن درس به خصوص معماری به ایتالیا بروند آموزش میدادم. در نتیجه پیشنهاد شد که من جای او را پر کنم و با این که فقط ۲۱ سال داشتم این کار را پذیرفتم.
به همین خاطر نتوانستم زیاد به دانشگاه بروم. اما خیلی چیزها درباره ایران یاد گرفتم. الان رفت و آمد دانشجو به ایران یا ایتالیا کار مشکلی است ولی آن وقتها بیشتر بود. به هر حال آن زمان خیلی با ایرانیها اخت شدم و میتوانم بگویم آن روزها نصف تهرانی نصف ایتالیایی بودم. بعدها برگشتم و چون میخواستم تاریخ اسلام و شیعه را بخوانم تز دکترایم را درباره زندگی امام رضا (ع) برداشتم. در این راه، کتاب ابن بابویه را درباره زندگی امام رضا (ع) ترجمه کردم و همین باعث شد که به تاریخ شیعه بیشتر علاقمند شوم. چرا به تاریخ شیعه علاقمند شدید؟
فکر میکنم اگر فقط در دانشگاه درس می خواندم و هیچ کاری نمیکردم ممکن بود بروم دنبال خواندن زبان عربی. اما آمدنم به ایران همه چیز را عوض کرد. بعد که فهمیدم میخواهم درباره شیعه و مخصوصا شیعه در ایران تحقیق کنم، دیگر به دنبال این موضوع رفتم و این موضوع مسئله اصلی زندگی من شد. در بازگشتم به ایتالیا ازدواج کردم و بچهدار شدم و شوهرم نیز استاد زبان فارسی و ایرانشناس است. من دیگر گرفتار بچهداری شده بودم و او وقت بیشتری برای پرداختن به ایران داشت. این که حالا من بعد از این همه سال بدون او به ایران میآیم، به خاطر این است که آن سالها را تلافی کنم. (خنده) طی این مدت خیلی به ایران سفر کردم و سعی کردم همه جای ایران را ببینم. دو بار به مشهد سفر کردم و آنجا با گروهی از زنان بودم که خیلی به من کمک کردند که چطور باید وارد حرم شد و آداب و مناسک را به من درس دادند. شما کسی هستید که میتوانید از بیرون به جامعه ایرانی نگاه کنید مخصوصا آن که میخواهید به لایههای درونی جامعه هم نزدیک شوید. شما ایران را هم در زمان قبل از انقلاب دیدید و هم بعد از آن. در این بازههای زمانی که به ایران سفر کردید به نظرتان جامعه ایرانی چه تغییراتی کرده است؟
اگر یک ماه پیش و قبل از آمدن دوبارهام به ایران این پرسش را از من میکردید جواب متفاوتی به شما میدادم ولی الان میتوانم بگویم که احساس من احساس پیوستهای است. به نظرم در تمام این سالها هویت ایرانی خیلی نقش پررنگی در جامعه دارد. چه آن زمانی که جشنهای ۲۵۰۰ ساله برگزار میشد چه الان. البته آن زمان اسلام را در ذیل هویت میدیدند، اما حالا برعکس شده است. مثلا آن زمان زنان نمیتوانستند الهیات بخوانند. این اجازه را به من ندادند و چیزی که هرگز نمیتوانم فراموش کنم نصایحی است که آیتالله شیرازی به من کردند. بعد از انقلاب من سفرهای زیادی به قم داشتم و آنجا یک استاد راهنما پیدا کردم. اما برگردیم به پرسش شما، به نظرم هویت برای شما ایرانیها همیشه پررنگ بوده است. الان وقتی وضع خاورمیانه به این شکل درآمده، آن هم با ظهور داعش و تکفیریها و ... اگر ایران مقاومت نکند، اسلام تمام شده است. سیاستهای ایران منافع آمریکا را به خطر میاندازد و ایران آخرین نقطهای است که میتواند اسلام را حفظ کند. یعنی کسی که میتواند این تراژدی را در خاورمیانه پایان دهد، کشور شماست.
وقتی انقلاب شروع شد، ایندیرا گاندی بر سر کار بود و میتوانست کاری کند که ایران و هندوستان در یک جبهه باشند، البته اگر جنگ نمیشد. و اگر این اتفاق میافتاد یعنی ایران و هندوستان و چین یک مثلث درست میکردند خیلی چیزها عوض میشد و خیلی از مشکلات منطقه حل میشد. اما هند این کار را نکرد چون نمیخواست به خاطر رابطه با ایران تحت فشار قرار بگیرد. ایران نباید ثبات خودش را از دست بدهد چون اگر ایران در مقابل امریکا و ضد داعش و تکفیری مقاومت نکند همه چیز از دست خواهد رفت. یعنی شما معتقدید که ایران باید در مقابل امریکا بایستد.
بله، امریکا به تکفیریها پول میدهد ولی آنها گوش به فرمان امریکا نیستند. شما یک شیعهشناس هستید. نظرتان درباره تاریخ شیعه و عملکردش چیست؟
در اروپا همه فکر میکنند ایران از روز نخست شیعه بوده در حالی که تشیع از دوران صفویه در ایران فراگیر شده است. به نظر من شیعه اهل بیت و امامان و انساب و روحانیت طبقهبندی شده دارد و به همین خاطر توانسته عملکرد متفاوتی داشته باشد. در دین مسیحیت به خصوص کاتولیک اهل کلیسا مقدس شمرده میشوند در حالیکه علمای شیعه این کار را نکردهاند در واقع از آن پرهیز داشتهاند و به نظرم خطرناک است که اگر علما بخواهند در این زمینه از اهل کلیسا تقلید کنند. ایرانیها نقش انکارناپذیری در اسلام داشتند. بدون ایران اسلام کامل نبود. دلم میخواهد از شما درباره سیاست «ایران هراسی» هم بپرسم. چیزی که در اروپا و امریکا به وجود آمد. به نظرتان سرمنشأ آن کجاست؟
خیلی از کشورها به خصوص همسایگان شما برای ایران هراسی پول خرج کردند. من این عملکرد آنها را نمیفهمم و درک نمیکنم. شاید به خاطر همین هیچ وقت به عربستان سفر نکردم. چون رفتارشان را متوجه نمیشوم. با این که خیلی هم به من پیشنهاد دادند. در ایتالیا یک پروپاگاندا نسبت به ایران وجود داشت. تبلیغات منفی در دوران احمدینژاد خیلی زیاد بود ولی با آمدن رییس جمهور جدید این وضعیت عوض شده است. یعنی کسانی که به ایران سفر میکنند و برمیگردند خودشان تبدیل میشوند به مبلغ برای ایران و از همه دعوت میکنند که به کشور شما سفر کنند. من همیشه به مردم میگویم ایران در گذشته خیلی شبیه به رم بوده است. هر دوی آنها امپراتوری بودند و هر دو در ساختن تمدن بشری نقش پررنگی داشتهاند. یکبار من در پاریس بودم و یک نمایشگاه از عکسهای ایرانی برپا شده بود. یک عکس از باغ کوچک در آنجا وجود داشت که در توضیحش نوشته شده بود یک طرف این باغ منزل یک یهودی و طرف دیگرش منزل یک مسلمان بود. مردم زیرش نوشته بودند چرا نمیشود دوباره این جوری باشد؟ تخت جمشید شما و آکروپلیس ما بهترین نشانه برای همزیستی مسالمتآمیز نژادها و ادیان است.
شما یک ملت جوان دارید. این خیلی مهم است. چیزی که مرا شخصا از دوستی شما با امریکا میترساند این است که شما خیلی بکرید. هر چه دارید مال خودتان است. یعنی میخواهم بگویم این خیلی هم بد نیست که رابطهتان با اروپا و امریکا قطع بوده چون باعث شده خودتان باشید. این ملتهای عرب دیگر عرب نیستند. یعنی شما مخالف جهانی شدن هستید و میگویید ما دروازههای کشورمان را به روی جهان ببندیم؟
در آینده ملتهای اروپایی میمیرند. چون تحت تاثیر فرهنگ امریکایی اصلا زاد و ولد ندارند. در شما یک انرژی عظیم نهفته است. من وقتی میبینم این حجم ترجمه در کشور ما وجود دارد شگفتزده میشوم. این که شما حواستان به تمام جریانهای علمی و فرهنگی هست خیلی نکته مهمی است. باور کن! 57244
کلید واژه ها: ادبیات جهان - ادبیات -
یکشنبه 2 آذر 1393 - 11:32:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
فقط یک گذرنامه ایرانی دارم
جمعه ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۴ کتاب تئاتر و سینمای آربی اوانسیان با حضور جمعی از هنرمندان سینما و تئاتر رونمایی شد و در این برنامه آربی اوانسیان که سالهاست در خارج از کشور زندگی میکند گفت همچنان فقط یک گذرنامه ایرانی دارم و مانند برخی از افراد دو گذرنامه مختلف ندارم به گزارشهمکاری ایران و اندونزی برای مقابله با افراطگرایی سفیر اندونزی: در اندونزی نسبت به تشیع سوءتفاهم وجود دارد
همکاری ایران و اندونزی برای مقابله با افراطگراییسفیر اندونزی در اندونزی نسبت به تشیع سوءتفاهم وجود داردسفیر اندونزی در تهران گفت صادقانه بگویم که در اندونزی به دلیل تبلیغات سوئی که وجود دارد برخی از مردم راجع به ایران و تشیع اطلاعات غلطی دارند و دچار سوءتفاهم هستند به گزارشیادداشتی از رایزن فرهنگی ایران در کویت روایتی از حضور جورج جرداق در ایران/ دغدغه جرداق تا پایان عمر چه بود؟
یادداشتی از رایزن فرهنگی ایران در کویتروایتی از حضور جورج جرداق در ایران دغدغه جرداق تا پایان عمر چه بود جرداق با طى کردن راه طولانى لبنان تا ایران و عبور از شهرهاى بیروت حلب و چندین شهر ترکیه وارد ایران شد تا در جمع محبانش در شهر قم حضور یابد آن سفر به شدت او را به وجد آورد وتهران-واشنگتن؛ همانند انگشتان یک دست، متفاوت اما متحد/آمریکا تبدیل به کارگزار صادق در خاورمیانه شود، میتواند
تهران-واشنگتن همانند انگشتان یک دست متفاوت اما متحد آمریکا تبدیل به کارگزار صادق در خاورمیانه شود میتواند متحد ایران باشد از منظر تاریخی تهران و واشنگتن زمان بیشتری را به عنوان متحد و نه دشمن سپری کردند و بازسازی یک رابطه مثبت میان دو کشور امری کلیدی برای برقراری ثبات و راهفقط طلا می خواستم مطمئن بودم قهرمان می شوم |اخبار ایران و جهان
فقط طلا می خواستم مطمئن بودم قهرمان می شوم سبحان طاهرخانی پس از کسب مدال طلای دومیدانی چهارمین دوزه بازیهای آسیایی ساحلی گفت برای کسب این مدال حدود 3 ماه تمام تمرین کزدم و زحمت کشیده بودم و مطمءن بودم قهرمان می شوم کد خبر ۴۵۰۶۵۱ تاریخ انتشار ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۰ - 19 November«فیلم موبایلی» دغدغه ایرانیان در بیمارستان
فیلم موبایلی دغدغه ایرانیان در بیمارستان هنوز زمان زیادی از انتشار فیلم منزجر کننده زنی در یکی از بیمارستان های جنوب کشور نگذشته است که فیلم جدیدی از لحظات جان کندن یک بیمار دیگر بر تخت بیمارستان در یوتیوب قرار گرفته است عصر ایران هنوز زمان زیادی از انتشار فیلم منزجر کننده زننماینده مردم سبزوار در مجلس: تحریمهای اخیر اروپا فقط یک بازی سیاسی است / حقوق ملت ایران خط قرمز مذاکرات است
نماینده مردم سبزوار در مجلس تحریمهای اخیر اروپا فقط یک بازی سیاسی است حقوق ملت ایران خط قرمز مذاکرات استنماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه حقوق ملت ایران خط قرمز مذاکرات است گفت تحریمهای جدید غرب فقط یک بازی سیاسی است به گزارش خبرگزاری فارس از سبزوار ععلیکریمی: دایی فقط به فکر منافع خودش است |اخبار ایران و جهان
علیکریمی دایی فقط به فکر منافع خودش است برنامه نود پس از یک هفته تعطیلی از این هفته دوباره روی آنتن رفت تا با ورود دوربینها به ورزشگاه ها در هفته چهاردهم این برنامه هم بار دیگر نزدیک به چهار ساعت تا نخستین ساعات روز دوشنبه مهمان خانههای مردم باشد این برنامه البته موضوعات جذابه بهانه زندانی شدن مایلیکهن ۲۰ آبان؛ روز سیاه فوتبال ایران؛ روز تشیع جنازه فرهنگ و گفتار پهلوانی در ورزش
به بهانه زندانی شدن مایلیکهن۲۰ آبان روز سیاه فوتبال ایران روز تشیع جنازه فرهنگ و گفتار پهلوانی در ورزش۲۰ آبان را باید روز سیاه فوتبال ایران نامید روزی که میتوان آن را روز ادبیات سخیف ورزش نام گذاری کرد روزی که منش و گفتار پهلوانی را تشییع کردیم به گزارش خبرگزاری فارس رفتارشیرزاد: فقط به کسب مدال طلا فکر میکنم |اخبار ایران و جهان
شیرزاد فقط به کسب مدال طلا فکر میکنم ملیپوش ووشوی ایران گفت من فقط به کسب مدال طلا فکر میکنم کد خبر ۴۵۱۰۳۸ تاریخ انتشار ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱ ۱۵ - 20 November 2014 ملیپوش ووشوی ایران گفت من فقط به کسب مدال طلا فکر میکنم جعفر شیرزاد در گفتوگو با ﺧﺒﺮﮔﺰاﺭی ﺗﺴﻨﻴﻢ در اندتحلیلگر برجسته روس در گفتوگو با فارس سقوط قیمت نفت، مدیریتشده است/تهران و مسکو باید بلوکی متحد تشکیل دهند/عر
تحلیلگر برجسته روس در گفتوگو با فارسسقوط قیمت نفت مدیریتشده است تهران و مسکو باید بلوکی متحد تشکیل دهند عربستان نمیتواند ایران قدرتمند را تحمل کندلئونید ساوین تحلیلگر برجسته روس با بیان اینکه تغییرات اخیر در قیمت جهانی نفت امری مدیریتشده و هدفمند است میگوید ایران روسیه ویک ایتالیایی به جای یک ایتالیایی دیگر می نشیند |اخبار ایران و جهان
یک ایتالیایی به جای یک ایتالیایی دیگر می نشیند یک مربی ایتالیایی سالخورده جانشین هموطن و همکار اخراج شدهاش در کادر فنی تیم ملی فوتبال یونان خواهد شد کد خبر ۴۴۹۶۳۷ تاریخ انتشار ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۸ ۴۲ - 15 November 2014 به گزارش خبرگزاری فارس نشریات روز شنبه امروز یونان ساعتیبانک مرکزی در ایران نمیتواند بهطور کامل مستقل باشد -
بانک مرکزی در ایران نمیتواند بهطور کامل مستقل باشد رئیس شورای هماهنگی مدیران عامل بانکهای دولتی با بیان اینکه مصوبه مجمع تشخیص درباره نحوه اداره بانک مرکزی باید به تایید مقام معظم رهبری برسد گفت در کشوری که 80 درصد اقتصاد در اختیار دولت است و بیش از 80 درصد درآمدها از صادراتمدیر منطقه خاورمیانه سازمان گردشگری کره جنوبی عنوان کرد کره جنوبی مقصد گردشگری ایرانیان
مدیر منطقه خاورمیانه سازمان گردشگری کره جنوبی عنوان کردکره جنوبی مقصد گردشگری ایرانیانمدیر منطقه خاورمیانه سازمان گردشگری کره جنوبی گفت تلاش میکنیم کره جنوبی به یکی از مقاصد اصلی گردشگری مردم ایران تبدیل شود به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز کیم کوانگ هی عصر دوشنبه در نشست تخصصاندیشکده سیاستهای خاورمیانه ای واشنگتنتحلیل کرد: چشم انداز روابط واشنگتن و رژیم تل آویو پس از پایان مذاکرات
اندیشکده سیاستهای خاورمیانه ای واشنگتنتحلیل کرد چشم انداز روابط واشنگتن و رژیم تل آویو پس از پایان مذاکرات هسته ای با ایرانهم واشنگتن و هم تل آویو باید تا قبل از 24 نوامبر در مورد مذاکرات ایران اختلاف نظرات مفهومی و لفظی شان را حل کنند شاید لازم باشد آمریکا به اسرائیل تضمین دهنیویورک تایمز: با توافق هستهای ایران میتواند مانند ژاپن غنیسازی کند
دوشنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۳ روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی با موضوع مذاکرات هستهای ایران نوشت پیشرفتهای حاصل شده در این مذاکرات ثابت کرده است ایران حق دارد از غنیسازی اورانیوم در خاک خود بهرهمند باشد اگرچه تامین خواستههای هر دو طرف در توافق نهایی کار بسیار دشواری است بهمدیر شبکه المیادین در تهران برنامه هستهای ایران متعلق به دولت و ارتش نیست بلکه متعلق به مردم ایران است//ایرا
مدیر شبکه المیادین در تهرانبرنامه هستهای ایران متعلق به دولت و ارتش نیست بلکه متعلق به مردم ایران است ایران نقش مهمی در خاورمیانه داردمسئول دفتر شبکه المیادین در تهران در نشست خبری معرفی این شبکه در محل برگزاری بیستمین نمایشگاه مطبوعات تأکید کرد که ایران نقش مهمی در خاورمیانه-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها