واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هنرمند تصویرگر:کمیک استریپ آشتی دهنده بچه ها باکتاب وکتابخوانی است انزلی – ایرنا – " محمد علی سپهر افغان " از استادان تصویرسازی ، کتابهای کمیک استریپ ( داستانهای مصور) را آشتی دهنده بچه ها با کتاب و کتابخوانی عنوان کرد.
نویسنده کتاب " فنون تصویرسازی و خلق جذابیت در کمیک " روز شنبه در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با وجود این که داستانهای مصور( کمیک استریپ ) حائل بین دنیای کتاب و دنیای انیمیشن است، در دانشگاه ما آموزش آکادمیک ندارد .
وی با اشاره به این که حدود سه دهه تولید و چاپ کمیک استریپ در ایران ممنوع بود و اکنون نیز ترجمه کمیک استریپها و تولید آنها با محدودیتهایی مواجه است متذکر شد: کمیک استریپ از آنجا که هزینه و انرژی و زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد در صورت رد شدن برای هنرمند بسیار گران تمام می شود .
وی تصریح کرد : با توجه به وقفه طولانی در انتشار این گونه کتابها و نداشتن پیشینه این هنر در کشور، اکنون برای احیای این رشته جذاب نیازمند توجه و تربیت نیروهای جدید هستیم .
سپهر افغان با اشاره به تیراژهای میلیاردی کمیک استریپ های تن تن و میلو و ترجمه آن به 40 زبان دنیا گفت : کتابهای کمیک استریپ اغلب کتابهای فنی هستند که می توانند دنیا را نشانمان دهند و بچه های هوشمند تربیت می کنند.
وی متذکر شد: این کتابها مرزهای دست نیافتنی را به ما نشان می دهند و به دلیل داشتن تصویر موجب ایجاد ارتباط راحت تر با خواننده ها در سنین مختلف می شوند.
وی با اشاره به این که بسیاری از کودکان ، نوجوانان و جوانان امروز ، دنیا را از دریچه فیلمهای هالیوود و بالیوود نگاه می کنند ابراز امیدواری کرد که تولید و مطالعه این کتابها رنسانسی در کتابخوانی بین این اقشار ایجاد کند .
سپهر افغان ، مطالعه ادبیات داستانی را در تولید کمیک استریپها بسیار موثر خواند و گفت : تا زمانی که هنرمندان این عرصه درک صحیح از مملکت خود و جهان نداشته باشند نمی توانند آثار موفقی خلق کنند .
این هنرمند با گرامی داشت یاد و خاطره کیومرث صابری و نشریه " گل آقا" اظهار کرد : در مقطعی که مردم ایران نیاز شدیدی به شادی داشتند گل آقا در میان خانواده ها جای خود را باز کرد .
وی با بیان این که صابری به صورت حرفه ای با طنز و کاریکاتور برخورد می کرد افزود: نشریه گل آقا ، رسانه را از حالت یک واسطه صرف در آورده بود و نزدیک تر و پیوسته تر با مردم بود .
سپهر افغان خاطرنشان کرد : طنز، کاریکاتور و کمیک استریپ مقوله حساسی است و تولیدات آن باید دارای استانداردهای آکادمیک و مردمی باشند .
این هنرمند یاداور شد: نشریه گل آقا استانداردهای مردمی خوبی داشت و مردم به آن علاقه بسیاری داشتند.
داستان مصور یا کمیک استریپ ( Comic Strip) مجموعه ای از نقاشی های دنباله دار است که ماجرایی را روایت می کند. این ماجرا می تواند یک داستان کوتاه یا بلند یا حتی چند قسمتی باشد. کمیک استریپ های تن تن نوشته هرژه یکی از معروف ترین ها در ایران است . همچنین مجلاتی مانند چلچراغ نیز کمیک استریپ های اجتماعی جالبی را در هر شماره اش منتشر می کند. ک/4
620
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]