واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کاهش مسئولیت پذیری مردان درتامین معاش خانواده زاهدان - ایرنا- روزنامه سیستان و بلوچستان روزشنبه مطلبی را از کارشناس دفتر حمایت از زنان وکودکان دادگستری استان با عنوان "کاهش مسئولیت پذیری مردان درتامین معاش خانواده"، چاپ و منتشر کرد.
در ادامه این مطلب آمده است: زن خسته از سرکار بر می گردد، همسرش جلوی تلویزیون در حال تماشای تلویزیون است، زن باید ناهار فرزندان و همسرش را آماده کند. لباس هایش را مرتب کند و به نظافت منزل بپردازد، به ساعت نگاه می کند، یک نیمه شب است خستگی تمام وجودش را فراگرفته، دیگر وقتی برای خودش ندارد، حتی خستگی نمی گذارد مسواکش را بزند، ترجیح می دهد بخوابد صبح روز بعد همین روال تکرار می شود.
چند سال است که برنامه زندگی اش همین شده است و برای تأمین مالی زندگی اش وقتی برای مسافرت و تفریح ندارد، اما به خاطر فرزندانش مجبور است ادامه دهد. گاهی با خودش می گوید که ای کاش من هم یک مرد بودم...
گاهی مردها در شرایطی قرار می گیرند که تنبل و تن پرور می شوند و گاهی مردی که می بیند کار نکردن او مشکلی در زندگی به وجود نمی آورد تصمیم می گیرد سرکار نرود و در خانه بماند.
شهرنشینی آنقدر به انسان ها نقش های متعدد داده است که گاهی در آنها گُم می شویم بدون آنکه بفهمیم تا چه اندازه سردرگم مانده ایم کافی است نقش های خودمان را مرور کنیم.
در دهه های اخیر اشتغال زنان برخی از مردان را تنبل کرده است، در این راستا خبرنگار روزنامه سیستان و بلوچستان با کارشناس دفتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری گفت و گو کرده است.
کارشناس دفتر حمایت از زنان و کودکان دادگستری می گوید: از دیرباز رسم بر این بوده است که زن پس از ازدواج در منزل همسر خود به خانه داری بپردازد و شوهر در بیرون از منزل کار کند و عهده دار تأمین معاش خانواده باشد و نسبت مسئولیت های زن و مرد مشخص و از پیش تعریف شده بود.
اما با توجه به اینکه در سال های اخیر زنان بیشتر از قبل وارد عرصه های اجتماعی شده اند و در زمینه های تحصیلی و شغلی تحول چشمگیری داشته اند، اکنون شاهد حضور پررنگ آنها در اجتماع هستیم.
"راضیه شهیدی، افزود: زنان در کنار مسئولیت همسری و مادری باید وظایف و مسئولیت های محوری اجتماعی و شغلی خود را نیز انجام دهند، در این میان حضور و نقش همسر حائز اهمیت است.
همسران با مسئولیت و وظیفه شناس، با توجه به وظایف و مسئولیت هایی که به عهده دارند وقت و انرژی خود را صرف بالندگی و رسیدگی به امور خانه و خانواده می کنند.
اما گاهی شاهد این هستیم که بعضی از مردها دیدی متفاوت نسبت به اشتغال همسرشان دارند و از وظایف همسری و پدری خود شانه خالی می کنند و به تماشای تلویزیون، تفریح با دوستان، مسافرت غیرضروری و ... می پردازند و در صورتی که با انجام این کارها متوجه شوند که هیچ مشکلی برای زندگی شان پیش نمی آید انجام این کارها را با جدیت بیشتری ادامه می دهند.
وی در باره این مشکل گفت: با توجه به اینکه هر فردی از ویژگی های شخصیتی خاصی برخوردار است و در محیطی خاص، پرورش یافته است، چنین رفتارهایی نه تنها ریشه در شخصیت فرد دارد بلکه حاصل نوع تربیت، محیط زندگی اجتماعی و خصوصی فرد است. البته رفتار خانم ها نیز در دامن زدن و شدت دادن به اینگونه رفتارها تأثیرگذار است.
خانمی که همه مسئولیت های داخل منزل مربوط به وظایف همسر و فرزندانش را عهده داراست و هیچ گله و شکایتی ندارد، خود زمینه بی مسئولیتی مرد را فراهم می کند و بستری را به وجود می آورد که همسر وی به کارهای خارج از حوزه زندگی مشترک بپردازد.
در کنار این موضوع بسیاری از زنان به دلایل مختلف از جمله جلب رضایت همسر و یا اعتقاد به بی کفایتی او به صورت افراط گونه ای به انجام امور مربوطه می پردازند و شوهر نیز که خاطرش از انجام کارها جمع می شود، هیچ سعی و تلاشی برای اصلاح رفتار و رفع مشکل نمی کند.
همچنین بسیاری از مردان در محیطی رشد یافته اند که مادرشان همه امور مربوط به زندگی آنها را برعهده داشته و زندگی فرد با هیچگونه چالشی روبرو نشده است، حال پس از ازدواج با همان دیدگاه وارد زندگی مشترک می شوند و از همسر خود نیز همان توقعات را دارند.
این کارشناس بیان می کند: البته این موضوع در مورد همه مردان صدق نمی کند و هستند مردانی که سخت کوش و تلاشگرند و ضمن اینکه از عهده خرج و مخارج زندگی برمی آیند به امور داخل منزل نیز رسیدگی می کنند.
اما گاهی اوقات همکاری زن برای بهتر شدن وضعیت اقتصادی در زندگی به تنبلی مرد منجر می شود و این موضوع زندگی زناشویی را تحت تأثیر قرار می دهد.
زن نباید به طور مستقیم به همسرش بگوید من به تو کمک نمی کنم به دلیل اینکه تنبل شدی و ... چون این طرز بیان، باعث حساسیت، ایجاد تنش و جر و بحث می شود بلکه باید با زبان نرم و مهربانانه بهانه ای بیاورد به طوری که تنش و درگیری به وجود نیاید.
وی در ادامه گفت: فرد برای رفع مشکل باید این مسئله را جدی بگیرد، در این خصوص با همسر خود صحبت و او را متقاعد و از کمک های مشاوره ای نیز استفاده کند. همچنین باید نقش و جایگاه مسئولیت های آنها در خانواده ها به وضوح تفکیک و با صبر و حوصله، مشخص و مسئولیت های همه اعضا مشخص شود.
شهیدی خاطرنشان کرد: باید تمام واقعیت های پیرامون اشتغال زنان را با تمام زوایای تاریک و روشن ماجرا پذیرفت، بخشی از این اشتغال در خدمت توسعه کشور و بخشی دیگر در خدمت رشد و تعالی فردی و جمعی آنهاست .
جامعه صنعتی، مردها را به درآمد همسران وابسته می کند و نیازهای خانواده را تا آنجا گسترش می دهد که دیگر تنها مرد خانه نمی تواند نان آور باشد.
وی می گوید: زمانی که مسئولیت پذیری یکی از زوجین بیشتر از دیگری باشد، طرف مقابل به وظایف خود عمل نمی کند وقتی مردی می بیند همسرش تمام کارها را انجام می دهد کم کم از زیربار مسئولیت شانه خالی و سعی می کند تا جایی که امکانش وجود دارد تمام کارها را به همسر خود واگذار کند بنابراین زن ها نباید همه کارها را به عهده بگیرند.
شهیدی بیان کرد:مهم ترین وظیفه مرد رفع مشکلات اقتصادی، صیانت از خانواده،تأمین امنیت وآرامش خاطربرای زن و فرزندان است ولی مهم ترین و مشکل ترین وظیفه زن تربیت فرزندانی است که آینده جامعه به دست آنان سپرده می شود.
اگر مادر به درستی آن را انجام دهد کمک شایانی به جامعه خواهد کرد، البته نباید فراموش کرد مرد وزن هردو موظف به انجام این کار هستند اما وظیفه زن در این زمینه برجسته تر است. علاوه بر وظیفه فرزند پروری، مادر وظیفه خانه داری وتأمین امنیت روانی فرزندان و همسرش را نیز بر عهده دارد.
در پایان می توان گفت با توجه به اینکه از دیدگاه اسلام زن هیچگونه مسئولیتی برای تأمین معاش خانواده ندارد با توجه به نیاز خانواده در کنار وظایف همسری و مادری اشتغال بیرون از خانه را نیز عهده دار است و همسران می توانند با انجام مسئولیت ها بار سنگین را از دوش خانم ها برداشته و محیط خانواده را محلی امن برای آرامش و آسایش همسرشان کنند.
2047/
01/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]