واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار کاشمر: با تحقق اقتصاد مقاومتی، تحریمها توان ایجاد فشار بر مردم را ندارند مشهد - ایرنا - فرماندار کاشمر گفت: با تحقق اقتصاد مقاومتی، تحریم های دشمنان به هیچ عنوان توانایی ایجاد فشار بر روی مردم را نخواهند داشت.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، مهدی فروزان روز جمعه در همایش "راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی" در کاشمر افزود: جمهوری اسلامی ایران از همان بدو تشکیل نه تنها خود را وابسته به قدرتهای شرق و غرب نمی دانست و با آنها سازگاری نداشت بلکه نشان داد با استکبار جهانی و ابرقدرتها در تقابل است.
وی اظهار کرد: بعد از شکست برنامه های دشمنان در عرصه نظامی و به ویژه جنگ تحمیلی و هشت سال دفاع مقدس مردم ایران که باعث تقویت عزم و اراده ملت و اتحاد بیشتر آنها در برابر دشمنان شد، حملات اقتصادی با استفاده از تحریم و کارشکنی های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی آغاز شد.
وی گفت: لازمه حفظ نظام جمهوری اسلامی در برابر هجمه های دشمنان این است که همانگونه که در عرصه های نظامی و دفاعی یک الگوی مقاومت و شهادت را در برابر تهاجم نظامی دشمن قرار دادیم، در عرصه اقتصادی هم الگوی مناسبی برای مقابله با فشارها و تحریم های دشمن ارائه دهیم.
فروزان افزود: طی چند سال اخیر و با شدت یافتن تحریم های یک جانبه و غیر انسانی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران با هدف متوقف کردن برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران، واژه اقتصاد مقاومتی از سوی رهبر معظم انقلاب به ادبیات اقتصادی کشور افزوده شد.
وی ادامه داد: اقتصاد مقاوتی در برابر اقتصاد وابسته یا مصرف کننده قرار دارد و راهکاری برای مقابله با هجمه های اقتصادی و جنگ اقتصادی است که در کشف نیازهای بومی و ارائه یک الگوی اقتصادی بومی با توجه به اعتقادات و اهداف ملت تلاش می کند.
فروزان گفت: پیاده شدن این طرح بزرگ نیازمند اقداماتی از جمله توجه به ضرورت اقتصاد دانش بنیان، فرهنگ سازی و تلاش در جهت استفاده از تولیدات ملی، خصوصی سازی و اهتمام به اجرای سیاستهای اصل 44 قانون اساسی می باشد.
وی اظهار کرد: از جمله هدفهای اقتصاد مقاومتی که بیش از همه اهمیت دارد این است که تولید و فرهنگ ملی به سطحی برسد که استفاده از تولید ملی بر استفاده از تولیدات و کالاهای خارجی اولویت داده شود.
فرماندار کاشمر با اشاره به نقش مردم در تحقق اقتصاد مقاومتی افزود: اصلاح الگوی مصرف ملی، حرکت به سوی استفاده از تولیدات ملی به جای محصولات خارجی و همچنین استفاده از فرصتهای شغلی قانونی برای کسب درآمد از جمله وظایف مردم است.
وی همچنین با اشاره به توان کاشمر و ترشیز بزرگ در حوزه کشاورزی گفت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی طرح تجمیع عملیات آب و خاک، طرح بهبود تولیدات گیاهی و طرح احداث و تکمیل واحدهای نیمه تمام دام و طیور دارای پروانه پیشنهاد می شود.
وی با بیان اینکه تعداد بهره برداران بخش کشاورزی در منطقه 43 هزار و 500 نفر و معادل 60 درصد جمعیت منطقه است، اظهار کرد: در این منطقه 847 حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، 393 رشته قنات ، 272 دهانه چشمه و 39 رودخانه فصلی با میزان تخلیه 5/388 میلیون مترمکعب آب است که طرح تجمیع عملیات آب و خاک شامل احداث استخر ذخیره آب، لوله گذاری مسیر انتقال و توزیع و روشهای آبیاری نوین در 300 حلقه چاه عمیق هر کدام با هزینه هفت میلیارد و 540 میلیون ریال اجرا می شود.
وی گفت: انجام این مهم منجر به صرفه جویی 64 میلیون متر مکعب آب و افزایش کیفیت و کمیت در سطح 12 هزار هکتار از باغات منطقه می گردد.
فروزان افزود: در این زمینه 85 درصد تسهیلات بلاعوض و 15 درصد تسهیلات بانکی مورد نیاز است.
وی گفت: در زمینه طرح های بهبود تولیدات گیاهی، پروژه های اصلاح خاک و تغذیه باغات، اجرای سیستم کوردون در باغات انگور، توسعه و احداث گیاهان دارویی، احداث بارگاههای بهداشتی کشمش و تجهیز و بهسازی گلخانه ها در سطح 12 هزار هکتار نیز یک میلیارد و 740 میلیون ریال تسهیلات مورد نیاز می باشد.
وی خاطر نشان کرد: طرح احداث و تکمیل واحدهای نیمه تمام دام و طیور دارای پروانه شامل تکمیل ظرفیت واحدهای گاو شیری، بهسازی و تجهیز مکانیزاسیون واحدهای مرغداری، کمک به ساخت و تکمیل واحدهای شیر و پرواربندی دامهای سبک ، آبزی پروری، تولید عسل با تسهیلات دو میلیارد و 560 میلیون ریال قابل انجام است.
وی با اشاره به انعقاد سه تفاهم نامه برای تحقق اقتصاد مقاومتی در منطقه با وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد : با اجرایی شدن این برنامه ها طی دو سال آینده شاهد رفع معضل بیکاری، ایجاد اشتغال مستقیم برای چهار هزار و 259 نفر و اشتغال غیر مستقیم برای هشت هزار و 825 نفر و کسب دو هزار و 600 میلیارد ریال در آمد ناخالص سالانه برای کشاورزان منطقه و مهاجرت معکوس خواهیم بود.
وی گفت: افزایش عملکرد و کیفیت محصولات تولیدی در سطح 12 هزار هکتار به صورت ارگانیک، افزایش تولید شیرخام، تولید گوشت قرمز، مرغ ، ماهی و عسل با تولید سالانه 64 هزار تن در سال از جمله مهم ترین نتایج قابل دست یابی این برنامه است.
نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: این همایش در راستای یافتن راهکارهای عملیاتی و اجرایی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی برنامه ریزی شده است.
محمد اسماعیل نیا افزود: در این همایش با نمونه سازی طرح های مرتبط با اقتصاد مقاومتی در محدوده ترشیز بزرگ (شهرستانهای کاشمر، خلیل آباد، بردسکن و کوهسرخ) اقدامات خوبی صورت گرفته است.
وی اظهار کزذ: بحث مهم در امر اقتصاد مقاومتی، درک خوب مفهوم و طرح برنامه های هدفمند است و در گام بعدی اولویت بندی موضوعات و تهیه مدل های عملیاتی مورد نظر می باشد.
وی به معیارهای مدیریت جهادی اشاره کرد و گفت: برخورد صادقانه و ولایت مدار، عمل در پس هر شعار، عملیاتی کردن تئوری ها و حل مسئله به جای حاشیه سازی از ویژگی های بارز مدیریت جهادی است.
وی افزود: تلاش ما بر این است که از دستاوردهای این همایش برای رشد اقتصادی و تهیه سندهای مفید و سودمند استفاده کنیم.
بازدید از زنجیره تولید غذایی صالح و کارخانه تولید مواد لبنی کوشان از جمله برنامه های این همایش بود.
شهرستان 195 هزار نفری کاشمر در 228 کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
7497 / 664
30/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]