تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 9 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819425921




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنر آبگینه ایران در زمره گنجینه های ارزشمند هنری دنیا قرار دارد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد باستانشناس دانشگاه پکن: هنر آبگینه ایران در زمره گنجینه های ارزشمند هنری دنیا قرار دارد پکن - ایرنا - یکی از اساتید باستانشناسی پکن و فعال در حوزه تاریخ و آثار باستانی معتقد است که هنر آبگینه ایران در زمره گنجینه های ارزشمند هنری دنیا قرار دارد.


پروفسور «چی دونگ فانگ» که در دانشکده باستان شناسی دانشگاه پکن به تدریس دانشجویان علاقمند به این رشته مشغول است، روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هنر آبگینه ایرانی در حوزه هنر شیشه سازی یکی از گرانبهاترین آثار هنری است که باید بیشتر به دنیا شناسانده شود.
وی که به تازگی از موزه آبگینه ایران بازدید کرده، می گوید: در این موزه آثاری را به چشم دیده ام که از دید من و هر پژوهشگر چینی علاقمند به این رشته، آثاری آشنا محسوب می شود.
وی در توضیح سخنان خود گفت: در دوران امپراطوری سلسله «وی شمالی»، پادشاهان ساسانی بارها به اعزام سفرا و نمایندگان خود به کشور چین اقدام کرده اند که این فرستادگان اغلب نمونه هایی از بهترین نقره جات، منسوجات و تحفه هایی گرانبها از جمله سکه های ساسانی را با خود به چین می آورده اند.
این محقق ارشد باستان شناسی کشور چین ادامه داد: طی سالیان اخیر در اماکن مختلفی از چین از جمله مناطقی از شهرهای «پکن، نینگ شیا، سین کیانگ، جیانگ سو، شان سی و شی اَن» آثاری از جمله آبگینه ها و شیشه های متعلق به عصر ساسانیان کشف شده که برخی از آنها سالم از زمین خارج شده است.
پروفسور «چی» با اشاره به کشف مقادیر قابل توجهی از آثار شیشه ای متعلق به عصر ساسانی در نقاط مختلف جهان، یادآور شد: این احتمال وجود دارد که ساسانیان برنامه ریزی ویژه ای در صنعت شیشه سازی داشته و حتی به صادرات محصولات خود به کشورهای دیگر نیز اهتمام داشتند. ضمن آنکه مجموع مطالعات، پژوهش ها و کشفیات کنونی حاکی از آن است که ایران عصر ساسانی، سیستمی جامع، پیشرفته و کامل در حوزه تولید، فروش و توزیع محصولات شیشه ای داشته است.
وی به تعاملات تجاری و فرهنگی ایران و چین در طول دوره های مختلف تاریخی اشاره کرد و گفت که این روند در طول تاریخ ادامه داشته است که اوج این مراودات تجاری، در دوران اسلامی بود.
وی خاطر نشان کرد که دوران اسلام، ورود محصولات آبگینه و شیشه ای از ایران به چین چند برابر شد و بدون وقفه ادامه یافت.
استاد باستانشناسی دانشگاه پکن همچنین گفت: برای نفوذ این هنر ایرانی در چین، کافی است به کشفیات معبد «فا مِن» در شهر «شی اَن» یا مجموعه بدست آمده از مقبره شاهزاده «سلسله لیائو» در شهر «نای مان» در مغولستان توجه شود.
آساق ** 1597 ** 3404


30/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن