تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آگاه باشيد كه دانش آينده، اخبار گذشته و درمان دردهايتان و نظم ميان شما در قرآن است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836775406




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فرصت های مرزی و لزوم نگاه جدید به آن


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرصت های مرزی و لزوم نگاه جدید به آن روزنامه باختر چاپ کرمانشاه در شماره جدید خود در گزارشی به قلم افشین زنده بان به بررسی وضعیت صادرات گذرگاه های مرزی کرمانشاه به عراق و پتانسیلها و ظرفیت های این مناطق پرداخته است.


متن کامل این گزارش بدین شرح است: در آغاز هزاره سوم مفهوم جهانی شدن، بُعد جدید و گسترده ای یافته است، همانگونه که می دانیم توسعه و امنیت در مناطق مرزی لازم و ملزوم یکدیگرند. همچنین، شدت عدم تعادل منطقه ای میان مناطق مرزی و مناطق داخلی در ایران بر توسعه ملی بی تاثیر نبوده و این توسعه نیافتگی در مناطق مرزی با موانع ذهنی و عینی زیادی همراه بوده که در تحقق عدم توسعه یافتگی و امنیت ناپایدار در کل کشور تأثیر گذاشته که آمایش مناطق مرزی می تواند این موانع را بر دارد، و با ارائه یک نوع برنامه ریزی راهبردی، توسعه یکپارچه و پایدار ملی را تحقق بخشد.
مناطق مرزی که زمانی به دلیل محدودیتهای ارتباطی، انزوای جغرافیایی و عدم تاثیر از امواج و آثار توسعه مرکز، در پایین ترین سطح از توسعه قرار داشتند، امروزه به شاهراه ها و مبادی ورودی توسعه و پیشرفت تبدیل شده اند.
با بررسی اجمالی مناطق مرزی به ویژه نواحی توسعه نیافته مرزی در مقایسه با مناطق مرکزی کشور می توان به شاخص های عمدهای از جمله انزوای جغرافیایی مناطق مرزی، دوری از قطب های صنعتی – اقتصادی و توسعه نیافتگی در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی، سیاسی وفرهنگی دست یافت.
این مناطق به دلیل تماس با محیطهای متنوع بیرونی از ویژگی های خاصی برخوردارند، وجود مبادلات و پیوندهای دو سوی مرز و آسیب پذیری و تهدیدات مختلف در این مناطق اهمیت ویژه ای را در فرآیند برنامه ریزی، توسعه آمایش سرزمین به مناطق مرزی داده است که در صورت غفلت از آن ها به طور جدی شاهد چالشهای عمده ای از جمله عدم ثبات جمعیتی مناطق مرزنشین خواهیم بود.
امروزه این گونه مسایل در دوسوی مرز باعث شده تا کشورهای همسایه در قالب بازارچه های مشترک مرزی که از شناخته شده ترین روشهای توسعه اقتصادی نواحی مرزنشین به شمار می رود.
می توان تحولی بنیادی در تولید، ایجاد اشتغال، تثبیت جمعیت مرزنشین افزایش درآمد و نهایتاً توسعه ای پایدار ایجاد نماید، که این مهم دو کشور را به سمت همکاری های متقابل منطقه ای هدایت می کند.
معمولا کشورهای هم مرز با در نظر گرفتن موقعیت سیاسی و امنیتی و اولویت های موجود در مناسبات با کشورهای همجوار، پتانسیل های موجود در تجارت مرزی و توسعه اقتصادی را مدنظر قرار می دهند.
مناطق مرزی ما در طول سالیان اخیر، در همسایگی کشورهایی چون عراق، افغانستان و پاکستان و حتی مرزهای آبی جنوب هم، نا امنی و جنگ را تجربه کرده اند و هم مبادلات مرزی که بسیار نیز حیاتی بوده اند و در اشتغال مرزی و ثبات دو کشور همسایه تاثیرات بسیار زیاد و مثبتی داشته اند.
استان کرمانشاه نیز با330 کیلومتر مرز مشترک با عراق دو نوع تجربه متفاوت را از هم مرز بودنش با عراق تجربه کرده است.
تجربه نوع اول به جنگ تحمیلی بر می گردد که اثرات منفی زیادی در مرزهای دو کشور بر جای گذاشت و تجربه نوع دوم به دوران بعد از جنگ تحمیلی و پس از سقوط صدام و استفاده بهینه از تجارت های مرزی بر می گردد.
با نگاهی به مبادی ورودی شناخته شده استان کرمانشاه به کشورعراق و اقلیم کردستان در می یابیم که شش نقطه خسروی، پرویزخان، شوشمی، شیخ صله، تیله کو و سومار در سالیان اخیر توانسته اند سالانه بیش از سه و نیم میلیارد دلار مبادلات مرزی را به همراه داشته باشند و با چشم اندازی که برای سال1396در نظر گرفته شده است این رقم به 10 میلیارد دلار می رسد.
اما آنچه در این خصوص حائز اهمیت می باشد این است که باید نگاه جدیدی را به مبادلات مرزی جایگزین نگاه سنتی و موجود بنماییم.
مسلماً ما باید با ایجاد تکنولوژی های جدید در مبادی ورودی مرزها و نیازسنجی جدید در بازارهای عراق و اقلیم کردستان، بتوانیم به طرف اول تجاری بازار عراق مبدل گردیم و این جایگاه را از ترکیه باز پس بگیریم.
مبادلات مرزی براحتی توانسته اند ضمن اشتغال مستقیم در مرز، زمینه ایجاد بازارچه های مرزی را نیز فراهم آورند بطوری که هم اکنون بازارچه های مرزی قصرشیرین، جوانرود، روانسر و ثلاث به ارائه و عرضه کالاهای مختلف می پردازند که در این زمینه نیز می توان تاثیرات آنها را در ایجاد اشتغال و توانمند سازی مالی به عینه مشاهده کرد که همین رونق بازارچه های مرزی ثبات مرزها و عدم مهاجرت مرزنشینان را به شهرهای دیگر فراهم آورده و اگر هم مهاجرتی صورت می گیرد از نوع مهاجرت مثبت در بحث تحصیلات عالیه و… است.
بنابراین می توان نگاه تازه تری به بحث مبادلات مرزی داشت و استان کرمانشاه بجای اینکه مسیر صدور کالاهای صادراتی و گذرگاه کالاهای وارداتی بشود بعنوان پایلوت صادرات کشور نقش آفرینی کند، به عبارتی دیگر یک پایانه صادراتی در استان کرمانشاه ایجاد گردد و هر صادر کننده ای موظف به صدور کالای خود از این ترمینال شود که مسلماً در استانی که یکی از استان های دارای بالاترین نرخ بیکاری در کشور است از این راه درآمدهایی نصیب مردم استان خواهد گردید و همچنین اشتغال زایی مطلوبی را در پی خواهد داشت.
تحقق درآمد 10 میلیارد دلاری که مدیران اقتصادی استان قول آن را در ابتدای دولت یازدهم داده اند مسلماً نقش ایجاد تحول در نیروی انسانی کارآمد و توسعه فکر مدیران اقتصادی در بخش خصوصی و دولتی را پررنگ تر می نماید و بایستی با نگاهی ویژه به زیرساخت های جدید در بحث تسهیل در امور تجاری و گمرکی در مبادی مرزها و بازارچه ها و لزوم توجه به راه ها و جاده های ارتباطی جهت تسریع در حمل و نقل جاده ای و ریلی می تواند بسیار موثر واقع شود.
علاوه بر مبادلات تجاری نگاه ویژه به توریست درمانی، توریست زیارتی و اعزام زوار به عتبات عالیات نیز می تواند نقش ارائه خدمات را در اشتغال زایی و رفع معضل بیکاری بیشتر نمود دهد که این مهم، توجه ویژه مدیران این بخش ها را می طلبد.
امیدوارم با استفاده از مزیت های گفته شده، مشکل بیکاری این استان به سرانجامی مثبت برسد که با همت مردم و مسوولین دور از دسترس نیست.
567


29/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن