واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حداد عادل: کربلا مدرسه ابدی انسانی برای آموختن ارزشهای عالی است تهران- ایرنا- رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، کربلا را یک مدرسه ابدی انسانی دانست که برای همه ارزش های عالی می توان از آن درس آموخت.
به گزارش خبرنگار معارف ایرنا، "غلامعلی حداد عادل" عصر چهارشنبه در مراسم، مروری بر شعر عاشورایی در منطقه اکو ( آینه در کربلا) گفت: شیعیان در عالم معنویت، ساکن یک اقلیم یگانه هستند که پایتخت آن کربلا است.
وی با بیان اینکه، دل های همه شیعیان جهان متوجه کربلاست افزود: وقتی زبان و کلام از بیان یک حقیقت درمی ماند، شعر به کمک می آید و زمانی که شعر درمی ماند، موسیقی کمک می کند؛ اما در حقیقت کربلا ، زبان و شعر و موسیقی درمانده است.
حداد عادل در ادامه گفت: از تحولی که در فرهنگ عاشورایی در عصر کنونی پدید آمده باید شکرگذار باشیم و این حماسه بزرگ بیش از گذشته جلوه زیبای خود را نشان داده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، همچنین اظهار کرد: 200 و چند هزار شهید انقلاب از مدرسه عاشورا درس گرفته بودند.
حداد عادل در ادامه از حضور "افتخار حسین عارف" در مقام ریاست سازمان فرهنگی اکو تجلیل کرد و گفت: یک دانشمند و ادیب درجه اول از کشور پاکستان با این اعتقاد و ارادت به اهل بیت (ع) و داشتن دیوان شعر درباره امام حسین (ع)، اتفاقی نیست که به آسانی تکرار شود.
وی با بیان اینکه، 18 سال سابقه آشنایی و دوستی با افتخار حسین دارد، اضافه کرد: او با اعتقاد قلبی خود این حماسه بزرگ را در موسسه اکو به زبان شعر گرامی می دارد و من همواره او را در صراط مستقیم حسینی دیده ام.
حداد عادل در ادامه، شعری با این مطلع که "دلا بسوز که کاری در این زمانه نکردی"، شعری در وصف یکهزار پیکر شهید خواند که در یک روز در تهران تشییع شد.
افتخار حسین عارف نیز در این مراسم، با اشاره به عظمت واقعه عاشورا، گفت: امام حسین (ع) در راه دستیابی به هدف نهایی خود، که همانا حفظ امنیت امت خویش و پیروزی حقیقت بر باطل بود، جان خود را فدا کرد.
وی افزود: هواخواهان امام حسین (ع) احساسات خالصانه خود را برای به تصویر کشیدن این واقعه عظیم ابراز داشته اند، حماسه ای که محدود به مسلمانان شیعه نمی شود و شاعران اهل تسنن، مسیحی، هندو و دیگر ادیان نیز در آثار خود به زبان های مختلف همچون عربی، اردو، ترکی، انگلیسی، هندی و سندی روایت کردند.
حسین عارف، یکی از ماموریت های موسسه اکو را، بازشناسی اسوه های برجسته فرهنگی و مذهبی منطقه با همکاری سازمان های ذیربط عنوان کرد و گفت: چنین اقداماتی زمینه را برای آغاز همکاری های بیشتر هموار می کند، تا گامی موثر برای تقویت همکاری میان کشورهای عضو اکو برداشته شود.
در این مراسم شاعران پیشکسوتی همچون محمدعلی مجاهدی (پروانه) غزل تاج بخش و ابوالقاسم حسین جانی، اشعاری را در وصف عاشورا سرودند.
همچنین شاعرانی چون زهیر توکلی ، امید مهدی نژاد، سودابه امینی، فریبا یوسفی، مرتضی نوربخش، سیداکبر میرجعفری، پروانه بهزادی آزاد و مجید سعدآبادی اشعاری را برای حاضران خواندند.
در این مراسم شاعرانی از کشورهای دیگر اشعاری را خواندند که می توان به سارا محمدی، راضیه حسینی، فریبا یوسفی و سودابه امینی، سیدمهدی ابوالقاسمی از افغانستان، رستم عجمی از تاجیکستان و احمد شهریار از پاکستان اشاره کرد.
این مراسم به همت موسسه فرهنگی اکو و با همکاری موسسه رسانه اردیبهشت برگزار شد.
فراهنگ**1003**م.ب**1027
28/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]