واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون فرهنگی ارشاد: دانشجویان طلایه داران کتاب باشند تهران-ایرنا- معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین انتخاب کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشجویان باید طلایه داران کتاب باشند.
به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگی ایرنا، سید عباس صالحی در آیین نخستین دوره انتخاب کتاب سال دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه فرهنگی و اجتماعی که با حضور سید "طه هاشمی" معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و "احمد شمس" رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب در محل دانشکده فنی واحد تهران جنوب برگزار شد گفت: تولید کتاب و ترویج کتاب در دانشگاه و خصوصا دانشگاه آزاد دو مقوله ای است که کتاب و دانشگاه را به یکدیگر پیوند می دهد.
بر اساس گزارش روابط عمومی معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صالحی با اشاره به پیوند کتاب با دانشگاه گفت: در حوزه تولید کتاب در محیط های دانشگاهی در سال های اخیر پیشرفت های ستودنی و قابل توجه داشته ایم، اما باید نسبت به کتاب سازی و تولید شبه کتاب ها در فضای دانشگاهی مراقب باشیم.
وی افزود: اگر کتاب سازی بد است، مطمئنا تولید شبه کتاب های دانشگاهی کار بسیار غلطی است. این کتاب سازی ها انواع مختلفی دارد که شامل کپی برداری های بدون اجازه، استفاده از متون بدون ارجاع، عدم رعایت و نگارش زبان فارسی می شود.
معاون فرهنگی ارشاد گفت: محیط های علمی از جمله دانشگاه آزاد باید مواظب این پدیده باشند و توجه داشته باشند که حفظ استانداردهای جهانی از مهمترین مسایل در حوزه تولید کتاب است.
صالحی با اشاره به کم بودن میزان مطالعه در سطح جامعه اظهار کرد: اگر چه در سال های اخیر در تولید کتاب اعم از کتاب های علمی و فرهنگی و عمومی پیشرفت های خوبی داشته ایم اما روند کتابخوانی ما به اندازه تولید کتاب خوب پیشرفت نداشته است.
وی با اشاره به میزان سرانه مطالعه در دانشگاه آزاد گفت: در سنجش مطالعه در کل کشور مشکل داریم و باید در محیط های علمی روند مطالعه را رصد کنیم و در این زمینه پروژه های مطالعاتی در محیط های دانشگاهی انجام شود.
صالحی افزود: از سوی دیگر باید نسبت به ترویج مدل های کتابخوانی در محیط های دانشگاهی برنامه ریزی انجام دهیم.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: مدل های مختلفی از کتابخوانی در محیط های دانشگاهی وجود دارد که احصاء این مدل ها یکی از ضروریات است.
صالحی با اشاره به کمبود ویترین های کتاب برای معرفی کتاب به دانشجویان گفت: در دهه های بعد از انقلاب کتاب خوب در حوزه علمی و عمومی کم تولید نشده اند اما اینکه چگونه این کتاب ها را در معرض دید دانشجویان قرار دهیم، مهم است.
وی ادامه داد: نیازمند مشاوره های کتاب، ویترین های دایمی کتاب در دانشگاه ها و در محیط های اجتماعی هستیم تا از این طریق به معرفی آثار خوب به دانشجویان بپردازیم.
صالحی گفت: از این ویترین ها می توان برای نمایش کتاب در محیط های دانشگاهی استفاده کرد. حیف است که این همه کتاب خوب تولید می شود، اما دیده نمی شود.
معاون امور فرهنگی با اشاره به نقش دانشجویان در ترویج کتابخوانی در جامعه گفت: دانشجویان باید در ترویج کتاب فعال باشند.
وی با اشاره به این که نسل قبلی در ترویج کتاب بسیار موثر بود گفت: دانشجو طلایه دار کتاب در محیط های اجتماعی بود.
صاحی افزود: دانشجو باید تپش اجتماعی داشته باشد تا از این طریق به ارتقای فرهنگ کشور و جامعه کمک کند.
وی ادامه داد که کتاب و کتابخوانی حلقه اتصال اجتماعی است و افزود:البته باید توجه داشت که حامل های کتاب نیز در این حوزه موثر هستند و صرفا مراد ما از کتاب کتاب کاغذی نیست.
معاون امور فرهنگی با اشاره به اهمیت برگزاری هفته کتاب گفت: غرض از برگزاری هفته های کتاب، این است که این هفته ها به روزهای مداوم و روزهای اوج تبدیل شوند.
فراهنگ**1497 ** 1569
27/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]