تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1836937514
زاگرس نشینان در سوگ خشکیدن جنگل های بلوط
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زاگرس نشینان در سوگ خشکیدن جنگل های بلوط کوهستان پهناور «زاگرس» چند سالی است که در سوگ از میان رفتن بخش های وسیعی از جنگل های بلوط های خویش سیاهپوش است و این رویداد تلخ هر ساله ابعاد وسیع تری به خود می گیرد.
پورتال استانداری کرمانشاه روز سه شنبه در گزارشی آورده است: «زاگرس» طی این سال ها شاهد بلایای طبیعی و غیرطبیعی فراوانی مانند خشکسالی های پیاپی، هجوم گسترده ریزگردها، گسترش بیماری ها و آفات درخت، افزایش بی رویه بهره برداری ها، تخریب اراضی جنگلی، فرهنگ نادرست گردشگری و آتش سوزی های طبیعی و عمدی و دهها بلای خانمان سوز دیگر بوده و بخش وسیعی از پوشش جنگلی خویش را از دست داده است.
بی گمان وجود این شرایط ویژه یکی از انگیزه های اصلی برگزاری نشست مشترک استانداران منطقه رویشی زاگرس با حضور رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور در ایلام در اواخر هفته گذشته بود.
نشستی که به منظور جلوگیری از روند خشکیدگی درختان بلوط در این استان ها و ارائه تصمیم ها و راهکارهای اجرایی مشترک برگزار شد.
زاگرس نگین سبز ایران
«زاگرس» نامی آشنا برای ساکنان ایران زمین است، رشته کوهی پهناور که از کرانه های دریاچه وان در ترکیه و مناطق کردنشین شمال عراق آغاز و پس از گذشتن از استان های شمال غربی و غربی، تا خوزستان، فارس، کرمان و هرمزگان ادامه می یابد و با چنین گستره ای، وسیع ترین رویشگاه جنگلی کشور محسوب می شود.
در این میان کرمانشاه با 527000 هکتار بیش از 3 درصد از جنگل های کشور را در خود جای داده است و در رتبه دوازدهم کشور قرار گرفته و در ناحیه رویشی زاگرس پس از فارس، لرستان، خوزستان، کهکیلویه و بویراحمد و ایلام رتبه ششم را داراست.
سلسه جبال زاگرس دارای بیش از چهار هزار گونه گیاهی و 183 گونه درخت شامل بلوط، بنه، بادام، زبان گنجشک، کیکم، زالزالک و گلابی وحشی است.
البته در این میان زاگرس وسیع ترین و اصلی ترین رویشگاه درخت بلوط است و حدود 70 درصد از گونه های جنگلی این کوهستان بزرگ را درختان بلوط تشکیل می دهند.
قدمت این جنگل ها به 5500 سال پیش بازمی گردد و ایجاد و گسترش آن ها به خاطربارندگی های ناشی از استقرار سیستم مدیترانه ای و دریای سیاه بوده است.
علاوه بر این زاگرس همچنین 30 درصد جمعیت دامی و 80 درصد عشایر مولد کشور را در خود جای داده است.
جنگل های زاگرس مزایای بسیاری نیز برای منطقه دارند، این پوشش گسترده جنگلی نقش مهمی در شکل گیری یک هوای معتدل در این منطقه ایفا می کنند و همچون مانعی در مقابل عبور سریع ابرها عمل کرده و باعث افزایش بارندگی می شوند. همچنین این جنگل ها از آسیب بادهای سخت می کاهند و هوای پیرامون خویش را پاک می کنند.
وجود پوشش گیاهی مرتعی و جنگلی و بارانهای مناسب باعث شده تا زاگرس با تغذیه سفره های آب زیرزمینی، منشاء پیدایش بسیاری از رودخانه های بزرگ و کوچک و چشمه سارها باشد و حدود 40 درصد از آب کشور را تأمین نماید.
جنگل هایی که خیلی سریع در حال تخریب هستند
واقعیت تلخ اینجاست که جنگل های زاگرس با همه عظمت و زیبایی شان، به سرعت در حال تخریب و نابودی هستند. وقوع خشکسالی های پیاپی تنه درختان را رنجور کرده و هجوم سنگین ریزگردها راه تنفس را بر آن ها بسته است.
از بد حادثه چند سالیست که آفات و بیماری های درختی نیز این جنگل های وسیع را به تسخیر خویش درآورده است، به گونه ای که براساس آخرین آمار و بررسی ها بیش از یک میلیون هکتار از سطح جنگل های زاگرس تاکنون براثر بیماری زوال بلوط خشکیده، یا در معرض خشکیدگی است.
اما در این میان انسان ها نیز نقشی تمام عیار در تخریب جنگل های زاگرس داشته اند، عواملی مانند افزایش جمعیت ساکنین مناطق جنگلی و حاشیه آن ها یکی از عوامل مهم تخریب جنگل ها بوده است.
فقر معیشتی این جوامع محلی زمینه ساز میل شدید آن ها به بهره برداری بی رویه از عرصه های جنگلی برای تأمین و فروش سوخت و علوفه، گسترش فعالیت دامداری و تخریب اراضی جنگلی به منظور کشت دیم شده است.
همچنین باید عوامل دیگری مانند فرهنگ نادرست گردشگری در طبیعت، توسعه معادن، توسعه راه های ارتباطی و آتش سوزی های عمدی از دیگر عوامل انسانی مؤثر را به دیگر عوامل موثر در تخریب جنگل های زاگرس افزود.
درد بلوط های زاگرس کمتر از درد دریاچه ارومیه نیست
آنچه که طی این سال ها در «زاگرس» رخ داده فاجعه کوچکی نیست، ابعاد این رویداد آنقدر تلخ و ناگوار است که رییس جمهور در سفر بهار امسالش به استان ایلام پس از بازدید از جنگل های خشکیده بلوط جمله ای به زبان آورد که نشان از عمق فاجعه می داد: درد درختان بلوط کمتر از درد دریاچه ارومیه نیست.
روحانی ادامه داد: جنگل های زاگرس با معضل خشکیدگی روبرو شده اند و این معضل که از سال ٨٧ آغاز شده و از آن زمان تاکنون بخش بزرگی از جنگل های زاگرس را فرا گرفته است.
رییس جمهوری در این سفر بر ضرورت تلاش همه دستگاه های ذیربط برای جلوگیری از توسعه و گسترش پدیده خشکیدگی جنگل های بلوط زاگرس و تلاش در راستای احیای این جنگل ها تأکید کرد.
تاکیدی که ثمره آن برگزاری این نشست مشترک استانداران منطقه رویشی زاگرس با حضور رییس سازمان جنگل ها و مراتع کشور بود.
در این نشست که آخر هفته گذشته با حضور استانداران 12 استان زاگرس نشین کشور و مدیران ارشد منابع طبیعی برگزار شد، معاون وزیر و رئیس سازمان جنگل ها ، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان عالی ترین مقام حاضر در این نشست خطاب به حاضران گفت: مانند جوامع انسانی که همه ی نسل ها در یک زمان وجود دارند، جنگل ها نیز باید از وجود تمام نسل ها بهره ببرند تا جایگزینی درخت ها شکل بگیرد ولی متأسفانه تاکنون زایش جدیدی در این جنگل ها مشاهده نمی شود. این مشکل ناشی از بهره برداری بی رویه و استفاده نادرست از جنگل است که آن را از شکل طبیعی خود خارج نموده و آینده ی آن را مبهم نموده است.
جلالی گفت در پایان خاطرنشان ساخت: اگر اقدامات موثری در این زمینه صورت نگیرد آینده خوبی را برای این جنگل ها نمی توان انتظار داشت.
در ادامه این نشست استاندار کرمانشاه نیز با تاکید بر این نکته که باید همه تلاش کنیم تا روند زوال جنگل های زاگرس متوقف شود، در دنباله سخنانش اظهار داشت: روند حفاظت از منابع طبیعی ارشمندی هچمون جنگل ها را بایستی از دهیاری ها، بخشداری ها، شهرستان ها و حریم شهرها، با به کار گیری یک مدیریت جدی آغاز کرد؛ به نحوی که ضمن حفاظت، حمایت و احیاء منابع طبیعی، از این دارایی های خدادادی در راستای سرمایه گذاری و اشتغال استفاده کرد.
استاندار کرمانشاه همچنین در این نشست توانمندسازی جوامع محلی از طریق مشارکت در پروژه های بین المللی همچون منارید (بهبود معیشت روستاییان با حفظ و احیاء جنگل ها و مراتع)، توسعه کشت گیاهان دارویی و ایجاد زنجیره های ارزش افزوده را به عنوان یک پیشنهاد به حاضرین ارایه کرد.
در بخش دیگری از این نشست استاندار ایلام به عنوان میزبان نشست استانداران حوزه رویشی زاگرس نیز طی سخنانی تغییر اقلیم منطقه زاگرس را مولود تخریب جنگل ها، خشکسالی و مشکلات زیست محیطی چندسال گذشته دانست و افزود: ایجاد یک کمربند سبز مرزی با همکاری استان های هم مرز با کشور عراق می تواند از تخریب جنگل های بلوط زاگرس جلوگیری کند؛ یک نوار سبز مرزی که حافظی برای جنگل های بلوط داخل کشور باشد.
حاصل این نشست امضای تفاهم نامه ای فی مابین استانداری های منطقه رویشی زاگرس و سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای دستیابی به ایجاد هماهنگی، هم افزایی و توسعه همکاری همه جانبه جهت توقف روند زوال جنگل های زاگرس و دستیابی به توسعه پایدار منابع طبیعی زاگرس بود. در بخشی از متن این تفاهم نامه آمده است: تغییرات اقلیمی و مخاطرات محیط زیستی و دخالت غیر اصولی انسان در بهره برداری بیش از حد توان اکولوژیک از سرزمین و نگرانی از عوامل تهدید و تخریب منابع طبیعی در منطقه زاگرس به علت بهره برداری غیراصولی و شناخت، پیشگیری و کنترل عوامل تهدید منابع طبیعی و تلاش برای حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری پایدار از این منابع، همکاری همه جانبه تمام دستگاه ها و مشارکت مردم را می طلبد.
نجات زاگرس نجات زندگی
هر چند برگزاری این نشست و امضای تفاهم نامه مشترک حرکتی قبل تقدیر در راستای مقابله با روند روبه گسترش تخریب جنگل های زاگرس محسوب می شود، ولی ابعاد این فاجعه آنقدر گسترده است که مهار آن نیازمند همکاری گسترده مسئولان ارشد کشور و دستگاه ها و نهادهای دولتی است.
واقعیت این است که نفس های زاگرس به شماره افتاده است و کوهستان سرسبزی که زمانی خود زندگی بخش بود حال خود سخت محتاج فرصتی دوباره برای ادامه حیات است و در این میان غم بزرگ تر این است که خود زاگرس نشینان نه تنها این بحران را جدی تلقی نکرده اند بلکه خود از دشمنان اصلی این منبع زندگی بخش زیست بوم کهن خویش هستند.
27/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]
صفحات پیشنهادی
معضل ذغال گیری از بلوط های زاگرس/ جنگلهایی که تبدیل به قبرستان شدند -
اصلانی در کارگروه مخاطرات زیست محیطی مطرح کرد معضل ذغال گیری از بلوط های زاگرس جنگلهایی که تبدیل به قبرستان شدند خرم آباد - خبرگزاری مهر معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری لرستان با اشاره به معضل ذغالگیری از جنگلهای بلوط لرستان گفت فرهنگ سازی بهره برداری مناسب از محیط زیستکار بدون مطالعه و کارشناسی در خصوص احیا جنگل های بلوط انجام نمی شود
استاندار لرستان کار بدون مطالعه و کارشناسی در خصوص احیا جنگل های بلوط انجام نمی شود خرم آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت با توجه به میزان و سختی اعتبار احیا جنگل های بلوط استان هیچ اقدامی در این راستا بدون هماهنگی مطالعه و کار کارشناسی انجام نخواهد شد به گزارش ایرنا هوشنگبیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خشک شد
رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خشک شد خبرگزاری پانا معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 1 13 میلیون هکتار جنگل زاگرسی دچار خشکیدگی بلوط شده است گفت براساس نظر سازمان بینالمللی فائو طی سالها آنقدر از جنگلهای زاگرسی بهامضای تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرس با سازمان جنگلها
امضای تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرس با سازمان جنگلهاتفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرش با سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور امروز در استان ایلام با حضور استانداران ۱۲ استان ناحیه رویشی زاگرس و رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور برئیس سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور: بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خشک شدند/برنامه توسعه 5
رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور بیش از یک میلیون هکتار از جنگلهای زاگرس خشک شدند برنامه توسعه 5 میلیون هکتار جنگل در برنامه ششممعاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 1 13 میلیون هکتار جنگل زاگرسی دچار خشکیدگی بلوط شده است گفت براساس نظر سازمان بینالمللی فائو طی سامضای تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرس با سازمان جنگل
امضای تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرس با سازمان جنگل خبرگزاری پانا تفاهمنامه همکاری استانداریهای ناحیه رویشی زاگرش با سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور امروز در استان ایلام با حضور استانداران ۱۲ استان ناحیه رویشی زاگرس و رئیس سازمان جنگلها مراتع و آبخیاحیای جنگل های بلوط ایلام رضایت استانداران زاگرس نشین را به دنبال داشت
احیای جنگل های بلوط ایلام رضایت استانداران زاگرس نشین را به دنبال داشت ایلام - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت اقدام های این اداره برای احیای جنگل های بلوط استان رضایت استانداران 12 استان زاگرس نشین را به همراه داشت خیرالله آذرکردار روز شنبه در گفت و گو با خباستاندار مرکزی: افزایش اعتبارات حوزه حفاظت از جنگلهای زاگرس ضرورت دارد
استاندار مرکزی افزایش اعتبارات حوزه حفاظت از جنگلهای زاگرس ضرورت دارداستاندار مرکزی گفت افزایش اعتبارات حوزه حفاظت از جنگلهای زاگرس ضرورت دارد به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام محمدحسین مقیمی صبح امروز در بازدید استانداران حوزه زاگرس از طرحهای بیابان زدایی و آبخیزداری مهران ااستاندار ایلام: مقابله با تخریب جنگلهای زاگرس نیازمند عزمی ملی است
استاندار ایلام مقابله با تخریب جنگلهای زاگرس نیازمند عزمی ملی استاستاندار ایلام گفت مقابله با تخریب جنگلهای زاگرس نیازمند عزمی ملی است به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام محمدرضا مروارید صبح امروز در نشست استانداران حوزه رویشی زاگرس اظهار داشت استان ایلام یکی از مناطق زاگرس نششیوع زوال بلوط در سطح 500 هزار هکتار از جنگلهای لرستان -
در جمع خبرنگاران مطرح شد شیوع زوال بلوط در سطح 500 هزار هکتار از جنگلهای لرستان خرم آباد – خبرگزاری مهر مدیر کل محیط زیست استان لرستان از شیوع بیماری زوال بلوط در سطح جنگلهای این استان خبر داد به گزارش خبرنگار مهر مهرداد فتحی پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت دیک تفاهم نامه بین استانداران ۱۲ استان حوزه زاگرس و سازمان جنگلها و مراتع کشور در ایلام به امضا رسید -
یک تفاهم نامه بین استانداران ۱۲ استان حوزه زاگرس و سازمان جنگلها و مراتع کشور در ایلام به امضا رسید ایلام - خبرگزاری مهر تفاهم نامه ای بین استانداران ۱۲ استان حوزه زاگرس و سازمان جنگلها و مراتع کشور در ایلام به امضا رسید به گزارش خبرنگار مهر در پایان نشست بین مسئولان سازمان جناحیا و توسعه جنگلهای زاگرس نیازمند اعتبار است -
احیا و توسعه جنگلهای زاگرس نیازمند اعتبار است ایلام - خبرگزاری مهر نماینده مردم ایلام در مجلس گفت احیا و توسعه جنگلهای زاگرس نیازمند اعتبار است به گزارش خبرنگار مهر عمران علیمحمدی صبح پنجشنبه در نشست مسئولان سازمان جنگلها و مراتع کشور با استانداران ۱۲ استان حوزه رویشی زاگرس ادرجنگلهای زاگرس نشانی از زایش جدید نیست
پنجشنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۳ رییس سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور گفت مشکل اصلی جنگلهای زاگرس این است که همه اجزای آن یعنی درختان عمر طولانی دارند و نشانی از زایش جدید نیست و بهرهبرداری بیرویه آنها را از حالت طبیعی خود خارج کرده و اگر نتیجه چنین همایشهایی مدیریت صحیسالانه ۷ هزار هکتار از جنگلهای لرستان ذغال می شود/ کشف ۱۴ تن ذغال بلوط طی امسال -
بهاروندی به مهر اعلام کرد سالانه ۷ هزار هکتار از جنگلهای لرستان ذغال می شود کشف ۱۴ تن ذغال بلوط طی امسال خرم آباد - خبرگزاری مهر مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان از کشف ۱۴ تن ذغال بلوط در این استان خبر داد مهرداد بهاروندی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت طی شش ماه نخعوامل روند رو به زوال جنگلهای زاگرس
شنبه ۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۹ رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان اسلام آبادغرب معتقد است خشکسالیهای پی در پی چرای بی رویه دام قطع درختان فرسایش خاک بروز پدیده ریزگردها و عواملی هستند که در کنار سن زیاد جنگلهای زاگرس روند رو به زوال آنها را رقم زدهاند علی شهبازی در گفت و گو ب۱۰۰ هزار هکتار جنگل بلوط ایلام در معرض نابودی
۲۴ آبان ۱۳۹۳ - ساعت ۱۲ ۰۵ ۱۷کد خبر ۱۰۶۱۷۱۰۰ هزار هکتار جنگل بلوط ایلام در معرض نابودی۱۰۰ هزار هکتار از انبوه جنگل های زیبای بلوط غرب رشته کوه زاگرس در استان ایلام که روزگاری مایه نشاط و سرسبزی بود اکنون به سبب آنچه جنگل شناسان تغییرات اقلیمی خشکسالی های پی در پی و نفوذ ریزگردهپیگیری مراجع قانونی استان کرمانشاه درپی قطع درختان بلوط جنگل پاده/ تصرف 300 هکتار از اراضی ملی شهرستان پاوه
مدیر کل محیط زیست استان کرمانشاه خبرداد پیگیری مراجع قانونی استان کرمانشاه درپی قطع درختان بلوط جنگل پاده تصرف 300 هکتار از اراضی ملی شهرستان پاوه مدیرکل محیط زیست استان کرمانشاه گفت قطع درختان بلوط جنگل پاوه به مراجع قانونی اعلام شده و محیط زیست منتظر حکم قضایی برای متخلفان اس-
اقتصادی
پربازدیدترینها