واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری: ضرورت کاهش نابرابری در برنامه ششم توسعه تهران - ایرنا - مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور هدف از برنامه ریزی در برنامه ششم توسعه را کاهش نابرابری و استفاده همگان ازمواهب توسعه عنوان کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا واعظ مهدوی روز دوشنبه در پنجمین روز ازسلسله نشست های تدوین قانون برنامه ششم توسعه برای حوزه رفاه اجتماعی که با عنوان نابرابری در برخورداری از نظام تامین اجتماعی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، بهره مندی از مواهب توسعه را حق همگان دانست.
وی افزود: تامین اجتماعی یکی از مصادیق فرصت های اجتماعی به شمار می رود و نابرابری در تامین اجتماعی مساوی نابرابری در این فرصت ها است.
استاد دانشگاه شاهد تصریح کرد: در بسیاری از آیات نورانی قرآن مجید اشاره شده نعمت ها به همگان اختصاص دارد و عواملی که سبب استفاده گروهی خاص از نعمت ها می شود، بی عدالتی و شکاف های عمیق را پدید می آورد که این امر مورد پسند خداوند متعال نیست.
وی با تاکید بر رعایت عدالت در حکومت و ارائه آمارهایی از نابرابری های درآمدی میان کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته، گفت: امانت ها باید به اهل آن سپرده شوند و نباید عدالت را تنها برای خود، فامیل، اغنیاء یا فقرا بخواهیم بلکه برخورداری های اجتماعی باید برای همگان باشد.
استاد دانشگاه شاهد به دو اصل 19 و 29 قانون اساسی مبنی بر استفاده همگان از حقوق مساوی، تامین اجتماعی، بازنشستگی و موضوع ماده یک نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی مبنی بر حمایت از آحاد کشور در برابر رویدادها اشاره و اضافه کرد: براساس این قوانین برخورداری از تامین اجتماعی حق همه افراد کشور است که اجرای آن تکلیف دولت محسوب می شود.
واعظ مهدوی همچنین آماری از وضعیت پوشش بیمه تامین اجتماعی برحسب تعداد بیمه شدگان در سراسر کشور و نموداری از میزان پوشش بیمه ای خانوارهای کارگری و روستائیان و عشایر ارائه کرد.
مشاور معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور با طرح این پرسش که "آیا فقر کلید ارتباط بین شرایط اجتماعی ، اقتصادی و میزان رفاه و موفقیت اجتماعی است یا خیر "، ادامه داد: فقر پیچیده تر از یک فقدان مالی ساده است و مطالعات نشان می دهد محرومیت، نابرابری، احساس بی عدالتی و بی ثباتی در موقعیت اجتماعی طیف گسترده ای از استرس های آسیب رسان را در انسان ها به وجود می آورد.
وی افزود: نابرابری های اجتماعی منجر به استرس و استرس نیز موجب پیری زودرس می شود و انسان هایی که به طور دائم در معرض استرس قرار دارند، نمی توانند مسائل خود را درست حل کنند.
واعظ مهدوی با تاکید بر ضرورت ایجاد شادکامی درجوامع انسانی، یادآور شد: موقعیت اقتصادی تنها یک بعد مادی ازمفهوم نشاط است و ابعاد فیزیکی، روانی، اجتماعی و معنوی فراوانی در ایجاد این حس دخالت دارند که از جمله آنها زندگی هدف دار، استاندارد، سلامت فردی، رضایت شغلی و عمومی است که بسیاری از این موارد در سایه برابری اجتماعی ایجاد می شوند.
استاد دانشگاه شاهد، ناکارآمدی اجتماعی را حاصل عوارض مستقیم و غیرمستقیم استرس ناشی از قرار گرفتن درسطح پایین اجتماعی و اقتصادی دانست و افزود: نگرانی نسبت به آینده و زندگی تحت شرایط نامطلوب اجتماعی و اقتصادی از دلایل ایجاد این ناکارآمدی ها به شمار می رود.
وی تاکید کرد: عصبانیت برآیند مجموعه متغیرها از جمله قرار گرفتن در معرض استرس و نگرانی های اجتماعی است. بسیاری ازاین افراد حوصله ورزش، تمرکز، مدیریت مالی و غیره را ندارند، خطرپذیرند و درمعرض استرس های مزمن قرار دارند. همچنین هوش هیجانی آنان کاهش می یابد و خلاقیت ندارند.
واعظ مهدوی ادامه داد: پوشش جامع بیمه های اجتماعی و برخورداری هدفی مهم در برنامه ششم توسعه به شمارمی رود و باید به دنبال ساز و کارهایی باشیم که درآن به شکاف های عمیق برخورداری های اجتماعی موجود غلبه کنیم که این امر نیازمند برنامه ریزی است زیرا این امر نظیر شنا کردن در خلاف مسیر رودخانه است.
اقتصام(3)9123**1558
26/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]