واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور: لذت کتابخوانی را به افراد بچشانیم تهران - ایرنا - معاون نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان این که ما باید لذت کتابخوانی را به افراد بچشانیم، گفت: شاید دانشی که از کتابخوانی نصیب افراد می شود، به زودی نتیجه ندهد اما مسلما در این شخص نفوذ کرده و در آینده شاهد اثرات آن حتی در نسل بعدی خواهد بود.
به گزارش روز یکشنبه گروه فرهنگی ایرنا از شبکه قرآن و معارف سیما محمد اللهیاری فومنی در برنامه شب آسمانی گفت: ایجاد لذت برای کتاب خوانی را باید از خانواده آغاز کرد و نهادها نیز در این رابطه نباید مسوولیت های خود را نادیده بگیرند.
وی افزود: کتابخوانی آخرین حلقه در رابطه با فرآیند نشر است و اگر قرار باشد حلقه آخر که خروجی سه حلقه قبلی یعنی تولید، نشر و توزیع، نتیجه بخش باشد، باید حلقه های قبلی نیز به خوبی روند خود را طی کرده باشند و به نظر من موسسات خصوصی انگیزه خوبی در این زمینه داشته اند.
اللهیاری ادامه داد: ما در حلقه تولید نشر دچار مشکل هستیم و مسلما نقص در این حلقه باعث می شود تا حلقه مصرف نیز دچار اشکالات جدی شود. یعنی افت کیفی در تولیدات، علاقه و رغبت خواننده را برای خواندن کتاب کم می کند.
وی افزود: نویسندگی در ایران یک شغل حرفه ای نیست و زندگی یک نویسنده، از طریق نویسندگی و ترجمه به خوبی نمی گذرد. نویسندگان بیمه تکمیلی و بیمه تامین اجتماعی هم ندارند و تمامی این موارد باعث می شود تا نویسندگان فراغت کامل نداشته باشند و بنابراین ممکن است که کیفیت کارهایشان افت کند.
این مقام مسوول تاکید کرد: مسلما اگر شرایط وضعیت معیشتی و اقتصادی نویسندگان تامین شود اتفاق های خوبی رقم خواهد خورد زیرا نویسندگان انگیزه بیشتری برای نوشتن خواهند داشت.
اللهیاری فومنی گفت: ما بالغ بر سه هزار و 200 کتابخانه عمومی در سراسر کشور داریم و این شبکه، یک شبکه بزرگ و گسترده ای است و لذا با افزایش جمعیت مناطق، باید تعداد کتابخانه ها و تعداد منابع کتابی و کتابدارها زیادتر شود.
وی افزود: ما جامعه ای قابل توجه دانش آموزی و دانشجویی داریم که اهل مطالعه هستند اما این مطالعات صرفا برای تکالیف کلاسی آن هاست و خیلی ها این کتابخوانی را یا جز مطالعه نمی دانند و یا جز مطالعه مفید تلقی نمی کنند. زیرا آن چیزی را مفید می دانند که خارج از تکلیف باشد.
اللهیاری فومنی با بیان این که سرانه مطالعه درکشور مطلوب نیست، اضافه کرد: مطلوب این است که افرادی را که کتاب نمی خوانند، کتابخوان کنیم.
وی در پایان گفت: آن چیزی مطالعه مفید محسوب می شود که در آن انگیزه و علاقه مندی در رابطه با حوزه خاصی وجود داشته باشد و لذا در این زمان چه مطالعه سنتی باشد و چه از طریق شکل های متفاوت فن آوری مطالعه محسوب خواهد شد.
فراهنگ**1003**1569
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]