محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828639646
کتابخوانی؛ زمینه ساز رشد و ترقی جامعه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کتابخوانی؛ زمینه ساز رشد و ترقی جامعه ساوه- ایرنا- شماری از کارشناسان فرهنگی ساوه معتقدند که بسط فرهنگ کتابخوانی و سوق دادن علایق جامعه به کانون های دانامحوری عامل اثرگذار و زمینه ساز رشد، آبادانی و ترقی جامعه است.
توسعه متوازن در جوامع همچون درختی است که باید ریشه های آن با دانش، برنامه و رفتارهای انسانی فهیم آبیاری شود و کلید موفقیت این مهم در اشاعه فرهنگ کتابخوانی و نهادینه کردن عادت به مطالعه نهفته است.
بر اساس آماری که از سوی خبرگزاری ها منتشر شده برخی کشورها مثل ژاپن، انگلستان، مالزی و ترکیه سرانه کتابخوانی بالایی دارند اما در ایران سرانه کتابخوانی با احتساب شاخص های متغیر بین دو تا 76 دقیقه اعلام شده است.
بسیاری بر این باورند که شاخص های مطالعه باید هدفمند و بر اساس نیازها و علایق تعریف شود و لحاظ مطالعات درسی در سرانه کتابخوانی صحیح نیست.
با وجود این، آنچه در عرصه بسط کتابخوانی اهمیت ویژه دارد تولید و نشر کتاب، رونق کتابخانه ها و طالب بودن مردم در عرصه مطبوعه خوانی است که باید با جدیت و ظرافت از سوی کانون های تصمیم ساز به آن توجه شود.
برخی براین باورند که پایین بودن علاقه کتابخوانی در ایران به نبود عادت مطالعه در سبد برنامه ای اقشار مختلف، نوعی رفتارشناسی شفاهی در اطلاعات و کم توجهی به مطالبات خواندنی مردم و پاسخگویی موثر در این حوزه ها بازمی گردد اما معضل هر جا باشد آنچه مسلم است چاره اندیشی برای حل مساله می باشد.
یک کارشناس فرهنگی و استاد دانشگاه آزاد اسلامی ساوه گفت: باید نهضت کتابخوانی را در تمامی اقشار به ویژه دانشجویان و دانش آموزان گسترش دهیم تا از این طریق به رشد و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه کمک شود.
«عباس کیانی» با بیان اینکه فرهنگ ترویج کتابخوانی باید از خانواده ها آغاز شود، افزود: با توجه به پیشرفت فناوری، بیشتر توجه و علایق خانواده ها و افراد به جاذبه های بصری فضای مجازی و دیداری و شنیداری کشیده شده است.
وی اظهار کرد: اگر چه توسعه فناوری نوین و تسلط آحاد مردم به آن از اهداف مهم است اما نباید فراموش شود که هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد و غفلت از این مساله پیامدهای زیادی خواهد داشت.
کیانی اظهار کرد: دستگاه های اجرایی تا رسیدن به سطح مناسب و نقطه مطلوب و چگونگی نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی در جامعه وظیفه خطیری را به عهده دارند که باید در انجام آن از هیچ تلاشی فروگذاری نکنند.
وی بیان کرد: تقویت فرهنگ کتابخوانی در مراکز آموزشی و اماکن عمومی مانند مساجد، کتابخانه و پارکها نیازمند روش های هدفمند جذاب و در دسترس قرار دادن کتاب در هر فرصت فراغت به رایگان برای مردم است.
کیانی با بیان اینکه گسترش فرهنگ کتاب وکتابخوانی سبب ارتقای فرهنگی جامعه می شود، گفت:کتابخوانی در جامعه ای که افراد آن از فرهنگ غنی اسلامی و ایرانی برخوردار هستند باید به یک عادت تبدیل شود تا از این طریق این قدرت نرم شاهد پیشرفت و ترقی روزافزون جامعه باشیم.
یک کارشناس فرهنگی و مدیر آموزش و پرورش ساوه نیز گفت: دستیابی به قله های رفیع علم و دانش جز با مطالعه و تحقیق محقق نخواهد شد.
« عبدالله سالمی» افزود: کتاب بهترین راهنما و پرفایده ترین ابزار پر کردن اوقات فراغت است و در سبد برنامه های روزانه بایستی زمانی را به کتابخوانی اختصاص داد چرا که همانطور که بدن نیازمند پرورش و هزینه است فکر و ذهن نیز خوراک خود را می طلبد.
وی اظهار کرد: افراد فرهیخته و نهادهای فرهنگی باید در اشاعه، گسترش و تقویت هر چه بیشتر فرهنگ کتابخوانی بکوشند و برای تحقق این مهم باید عادت به کتابخوانی و انس گرفتن با کتاب، زمینه های لازم را فراهم آورند.
وی گفت: پدر و مادر در خانواده الگوی مهم رفتاری تربیت فرزندان هستند و پس از ان نهاد آموزش و پرورش است که باید به شیوه ای هدفمند عادت به کتابخوانی ، پژوهش و رشد ایده و استعداد را در ضمیر ناخودآگاه دانش آموزان نهادینه کند.
سالمی گفت: در سال های اخیر برای گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مدارس این شهرستان اقدام به راه اندازی کتابخانه در کلاس ها کرده ایم اما این کافی نیست و بایستی باور به مطالعه در دانش آموزان از طرق مختلف نهادینه شود.
وی اظهار کرد: مصمم به راه اندازی کتابخانه دیجیتال و مجهز به رایانه در برخی مدارس این شهرستان هستیم و این مهم در اولویت امور قرار دارد.
وی معتقد است: نقش کتاب در گسترش فرهنگ جامعه و شتاب بخشی به پیشرفت جامعه انکارناپذیر است و در شرایطی که قدرت کشورها با اطلاعات و دانش توزین می شود اهمال در این حوزه خسارات جدی در پی خواهد داشت.
کارشناس فرهنگی و رییس دبیرخانه انجمن کتابخانه های عمومی ساوه نیز گفت: کتاب در ارتقای فرهنگ و رشد و توسعه جامعه نقش به سزایی دارد و جایگزین مطلوبی برای بسیاری از فراغت های بی نتیجه و پراکنده است.
«محمد اشرفیان» افزود: ارتقای بخش کودک دو کتابخانه این شهرستان از 12 متر به 120 متر مربع، غنی سازی کتاب ها، تجهیز برخی کتابخانه ها به اینترنت، تلاش برای گسترش فرهنگ کتابخوانی از طریق تبلیغات، برگزاری جشنواره نقاشی و ثبت نام سه هزار دانش آموز بصورت رایگان از مهم ترین اقدامات انجام شده برای نهادینه شدن این فرهنگ در ساوه بوده است.
وی با بیان اینکه این شهرستان مجهز به هفت کتابخانه عمومی است اظهار کرد: هم اکنون شش کتابخانه فعال است و افزایش تعداد کتابخانه ها در نقاط مختلف این شهرستان در گرایش افراد به کتاب موثر است.
اشرفیان گفت: کتاب و کتابخوانی در باروری اندیشه موثر است و باعث ارتقای بخش های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی و دینی می شود.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ساوه نیز گفت: برای ارتقای فرهنگ مطالعه در این شهرستان برنامه هایی مانند برگزاری نمایشگاه فصلی کتاب، توزیع کتاب رایگان در مدارس و دانشگاه ها و صدور کارت الکترونیکی برای فعالان عرصه تحقیق و پژوهش انجام شده است.
«حسین محمودی فر» افزود: تجهیز کانون های مساجد به کتاب و برگزاری نمایشگاه کتاب خیابانی از دیگر اقدامات انجام شده در این خصوص بوده است.
وی اظهار کرد: با توجه به رشد جمعیت این شهرستان، هفت کتابخانه برای آن کافی نیست و در برنامه پنجم توسعه راه اندازی سه کتابخانه در محله های امیر کبیر، بسیج و رسالت در دستور کار قرار دارد که پس از گذراندن مراحل اداری و تامین اعتبار نسبت به احداث آنها اقدام خواهد شد.
وی با بیان اینکه 24 آبان تا اول آذرماه هفته کتاب نام گرفته است، گفت: اشاعه فرهنگ مطالعه، کتاب و کتابخوانی با استفاده از ظرفیت های اجتماعی ضروری است و می توان با مدیریت زمان برای ارتقای فرهنگ در جامعه تلاش کرد.
تمدن ماندگار ایران زمین خمیرمایه ای از خرد و دانایی دارد و کارشناسان بر این باورد که هر آنچه ارزنده و بارور است سرچشمه از دانایی دارد که از مطالعه و کتابخوانی نشآت می گیرد.ک/4
/560/7337/559
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]
صفحات پیشنهادی
دوران تصدی مهندس ضرغامی در صدا و سیما قطعهای ستودنی در تعالی آن سازمان و رشد جامعه در زمینههای انقلابی و فره
آیتالله جنتی ضمن قدردانی از رئیس رسانه ملی دوران تصدی مهندس ضرغامی در صدا و سیما قطعهای ستودنی در تعالی آن سازمان و رشد جامعه در زمینههای انقلابی و فرهنگی بود در پی اتمام دو دوره ریاست عزتالله ضرغامی بر سازمان صداوسیما آیتالله جنتی در نامهای از وی تقدیر و تشکر کرد به گزامناسب سازی فضای زیست شهری قدم اول برای حضور معلولان در جامعه است
مدیرکل بهزیستی فارس مناسب سازی فضای زیست شهری قدم اول برای حضور معلولان در جامعه است شیراز-ایرنا- مدیرکل بهزیستی استان فارس گفت مناسب سازی فضای زیست شهری قدم اول برای حضور معلولان در جامعه است مرتضی موسوی پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبر نگار ایرنا افزود طبق اعلام رسمی سازفلسفه قیام عاشورا/5 «هَیْهاتِ مِنّا الذلَّة » فرهنگسازی عزتمداری در جامعه است
فلسفه قیام عاشورا 5هَیْهاتِ مِنّا الذلَّة فرهنگسازی عزتمداری در جامعه استعضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مهمرین شاخصه قیام امام حسین ع را عزتمداری دانست و گفت شعار هَیْهاتِ مِنّا الذلَّة امام ع باید در جامعه فرهنگسازی و نهادینه شود حجتالاسلام حسین الهینژاددر بیستمین نشست فیلمسازان جوان سینمای انقلاب مطرح شد عباسی: فوتبال و نود، نشانه انحطاط اخلاقی جامعه است/ بت دک
در بیستمین نشست فیلمسازان جوان سینمای انقلاب مطرح شدعباسی فوتبال و نود نشانه انحطاط اخلاقی جامعه است بت دکتر و فوتبالیست و هنرمند را بشکنیمحسن عباسی در نشست نقد فیلمسازان جوان انقلاب با انتقاد لمپنیزم موجود در ورزش کشور گفت روی آنتن رفتن یک برنامه چند ساعته در نیمه های شب و ررئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل: احیای امر به معروف و نهی از منکر نشانه رشد و بالندگی جامعه است
رئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل احیای امر به معروف و نهی از منکر نشانه رشد و بالندگی جامعه استرئیس سازمان بسیج هنرمندان استان اردبیل گفت احیای امر به معروف و نهی از منکر در هر جامعه نشانه رشد و بالندگی آن جامعه است به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل عظیم دشتی پیش از ظهر ارییس سازمان سنجش: رشد بی رویه دوره های تحصیلات تکمیلی مورد تایید نیست
رییس سازمان سنجش رشد بی رویه دوره های تحصیلات تکمیلی مورد تایید نیست نوشهر - ایرنا - رییس سازمان سنجش آموزش کشور گفت راه اندازی بی رویه رشته های تحصیلی در دوره های تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکتری در برخی مراکز علمی و دانشگاهی مورد تایید شورای گسترش آموزش عالی نیست ابراهیمبرگزاری یادواره شهدا زمینه ساز ایجاد فضای معنوی در جامعه است
یک مسوول برگزاری یادواره شهدا زمینه ساز ایجاد فضای معنوی در جامعه است بندرعباس- ایرنا- مدیرعامل سازمان فرهنگی و ورزشی شهرداری بندرعباس با اشاره به برگزاری پنجمین یادواره 43 شهید سرافراز کوی ملت این شهر گفت برگزاری این یادواره ها زمینه ساز ایجاد فضای معنوی در جامعه است به گزامدرسه نماد رشد، تعالي و آينده جامعه است
۱۹ آبان ۱۳۹۳ ۱۰ ۳۷ق ظ مدرسه نماد رشد تعالي و آينده جامعه است معاون امور بين الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش گفت تمامي افرادي که به ساخت مدرسه به عنوان نماد آموزش و پرورش اقدام مي کنند در جبهه دانايي و مقابل جبهه تاريکي قرار مي گيرند به گزارش خبرگزاري موج شاهيفعالیتهای تعاونی در مباحث علمی زمینهساز رشد و بالندگی است
نماینده ولی فقیه در استان فارس فعالیتهای تعاونی در مباحث علمی زمینهساز رشد و بالندگی است خبرگزاری پانا نماینده ولی فقیه در استان فارس گفت توسعه تعاون و فعالیتهای تعاونی بسترساز ایجاد و توسعه عدالت در همه ابعاد است ۱۳۹۳ جمعه ۲۳ آبان ساعت 12 00 به گزارش خبرگزاری پانا آیت&zمعاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد لزوم فرهنگسازی در زمینه پدافند غیرعامل در جامعه
معاون استاندار کهگیلویه و بویراحمد مطرح شدلزوم فرهنگسازی در زمینه پدافند غیرعامل در جامعهمعاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویر احمدبا اشاره به لزوم فرهنگسازی در زمینه پدافند غیرعامل در جامعه گفت آموزش و پرورش در زمینه اطلاعرسانی پدافند غیرعامل نقش مؤثری دارد به گزارش خآیتالله استادی: حضور بانوان در جامعه زمینه ساز گناه و فساد نشود/تا زمانی که عاشورایی باشیم، دشمن موفق نخواهد
آیتالله استادی حضور بانوان در جامعه زمینه ساز گناه و فساد نشود تا زمانی که عاشورایی باشیم دشمن موفق نخواهد شد عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت دشمنان می دانند که این ملت تا زمانی که عاشورایی باشد به اهداف شوم خود دست نخواهند یافت به گزارش نامه نیوز به نقل از مرکز خبر حوزهزنده نگهداشتن یاد شهدا زمینه ساز تداوم انقلاب اسلامی است
مدیرکل امور خانواده و بانوان استانداری آذربایجان غربی زنده نگهداشتن یاد شهدا زمینه ساز تداوم انقلاب اسلامی است ارومیه - ایرنا - مدیرکل امور خانواده و بانوان استانداری آذربایجان غربی گفت زنده نگهداشتن یاد شهدا زمینه ساز تداوم و سرافرازی بیش از پیش انقلاب اسلامی است شهلا تاجفر رسرپرست اداره کل ورزش و جوانان: ورزش ثروت اجتماعی و زمینهساز توسعه پایدار در جامعه است
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان ورزش ثروت اجتماعی و زمینهساز توسعه پایدار در جامعه استسرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت ورزش یک ثروت اجتماعی و زمینهساز توسعه پایدار در جامعه است که تاکنون سرمایهگذاری خوب و مستمری در این حوزه نداشتهایم به گزارش خبرگزاری فارس از بیتوانمندسازی دانشجویان پزشکی در زمینه امداد و سوانح
سهشنبه ۶ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۵ معاون آموزش و پژوهش سازمان جوانان هلال احمر از امضای تفاهمنامه بین سازمان جوانان هلال احمر و انجمن دانشجویان پزشکی ایران خبر داد و گفت این تفاهمنامه به منظور انسجام در ارائه خدمات امدادی در بلایا و برنامهریزی جهت ارتقا و توانمندسازی دانشجویان پزشکی اويژگي يک جامعه علمي، افزايش خردورزي و كاهش زمينه هاي تنش است
۱۹ آبان ۱۳۹۳ ۱۴ ۱۷ب ظ ويژگي يک جامعه علمي افزايش خردورزي و كاهش زمينه هاي تنش است قائم مقام وزير علوم در امور بينالملل و رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي وزارت علوم خاطرنشان کرد ويژگي يک جامعه علمي افزايش خردورزي وكاهش زمينه هاي تنش و درگيري هاي ناخواسته است به گزارشامام جمعه فاروج: لغو تحریمها زمینهسازاستمرار مذاکرات است
امام جمعه فاروج لغو تحریمها زمینهسازاستمرار مذاکرات است فاروج- ایرنا- امام جمعه فاروج گفت در مذاکرات مسقط و شرایط استمرار مذاکرات هستهای باید تاکید شود که لغو تحریمها زمینهساز ادامه مذاکرات است حجت الاسلام عباسعلی قلی زاده در خطبه های این هفته نماز جمعه با اشاره به مذاکتوجه به دیگران در جامعه باید فرهنگسازی شود
کرمان توجه به دیگران در جامعه باید فرهنگسازی شود رییس کل دادگستری استان کرمان پیشگیری از جرم را یک امر حیاتی برای جامعه امروز دانست و گفت مبارزه با جرم و بینظمی بخشی از رفاه اجتماعی جامعهاست و توجه به دیگران در جامعه باید فرهنگسازی شود یدالله موحد در حاشیه نشست شورای پیشگی-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها