واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۱۷ب.ظ)
ويژگي يک جامعه علمي، افزايش خردورزي و كاهش زمينه هاي تنش است قائم مقام وزير علوم در امور بينالملل و رئيس مركز همكاري هاي علمي و بين المللي وزارت علوم خاطرنشان کرد: ويژگي يک جامعه علمي، افزايش خردورزي وكاهش زمينه هاي تنش و درگيري هاي ناخواسته است.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر حسين سالار آملي که در مراسم افتتاح هفته ترويج علم و بزرگداشت روز جهاني لم در خدمت صلح و توسعه در محل گالري برج ميلاد تهران سخن ميگفت، با بيان اينكه علم در تمامي جهاتش نميتواند مورد تاييد باشد، اظهار داشت: بسياري از فرآيندهاي توسعه علمي امروز به عنوان معضلي براي محيط زيست بشر مطرح شده اند و بزرگداشت روز جهاني «علم در خدمت صلح و توسعه»، فرصتي براي ارتباط دانشمندان با جامعه در جهت رفع مشکلات کشور، جهت دهي صحيح پيشرفتهاي علمي و از بين بردن موانع صلح و توسعه پايدار است.
وي با اشاره به اينكه پيشرفتهاي علمي همچنان که ميتوانند بشر را به آرمانشهر برسانند، ممکن است سر از ويرانشهر در آورند، گفت: دولتها و سياستگذاران جوامع هستند که ميتوانند مسير پيشرفت علم را مشخص کنند. در پيشرفت علم بايد به جنبه هايي مثل محيط زيست، عدالت و عدم تبعيض در بهرهگيري از دانش توجه کنيم و هنر يونسکو در نامگذاري دهم نوامبر به عنوان روز جهاني «علم در خدمت صلح و توسعه» اين بوده که صرفا علم را مد نظر قرار نداده بلکه جهت گيري و رويکرد علم در مسير صلح و توسعه را نيز مورد تاکيد قرار داده است.
دكترسالارآملي با اشاره به اينکه در خصوص نتايج پيشرفت علم در طول تاريخ، همواره دو ديدگاه متفاوت مطرح بوده است، اظهار داشت: فرانسيس بيکن و طرفدارانش براين باور بودند که علم و فناوري باعث از بين رفتن مرزها ميشود و در مقابل فوکو معتقد بود که پيشرفتهاي علمي در نهايت زوال و فرسودگي و خمودگي بشر را به دنبال خواهد داشت. افلاطون به دنبال «فيلسوف شاه» بود که جامعه را به آرمانشهر برساند و فارابي، ويژگيهاي اين آرمانشهر مطلوب را مطرح ميکند.
وي خاطرنشان کرد: در کشور ما نيز صنعتيزاده، پدر رمان تاريخي ايران در رماني با عنوان مجمع ديوانگان به اين مساله پرداخته و معتقد است يوتوپياي ترسيم شده ناکجاآبادي بيش نيست و جويندگان آن سرانجام سر از ويرانشهري در ميآورند که از آن گريختهاند.
دكتر سالارآملي، شخصيت فرانکشتاين را نيز استعاره اي از فرجام ناخوشايند پيشرفت هاي بشر با جهت گيري نادرست عنوان و تصريح کرد: کريهالمنظري، خوي خونريزي و اضطراب آور بودن فرانکشتاين ما را به ياد تخريب و زشت کردن روز افزون زمين، گسترش تسليحات مرگبار، جنگها و درگيريها و استرس و مشکلات روحي رواني فزاينده ناشي از زندگي شهري مياندازد. به اعتقاد خالق اين شخصيت، درست است که علم به پيشرفت منجر مي شود ولي در نهايت به ضد خود تبديل ميشود. معتقدان مکتب فرانکفورت هم ميگويند معلوم نيست سررشته پيشرفت هاي علمي دست کيست و چه فرجامي خواهد داشت.
دكتر سالار آملي در پايان با تقدير از رويکرد يونسکو در نامگذاري روز جهاني علم در خدمت صلح و توسعه و تاکيد بر وجه آرمان گرايانه علم، اخلاق علمي را عنصري مهم در مسير تحقق چنين رويکردي عنوان و ابراز اميدواري کرد که از فرصت روز جهاني علم و هفته ترويج علم براي افزايش اگاهي مردم و مسئولان در خصوص اهميت علم و جلب علاقه و مشارکت آنها در مسير توسعه علمي به بهترين نحو استفاده شود.
در پايان اين مراسم که با حضور مدير و نماينده دفتر منطقهاي يونسکو در تهران و جمعي از چهره هاي علمي و فعالان حوزه ترويج علم برگزار شد، نمايشگاه هفته ترويج علم در طبقه دوم مجموعه برج ميلاد تهران افتتاح شد.
گفتني است اين نمايشگاه تا پايان هفته جاري از ساعت 10 تا 20 پذيراي بازديدکنندگان است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]