واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس قطب ترومای کشور : خطای انسانی عامل بیش از 90 درصد تصادفات است رشت - ایرنا - رییس قطب ترومای کشور با بیان این که عامل خطای انسانی بیشترین نقش را در بروز تصادفات و مرگ و میر ناشی از حوادث ترافیکی را دارد، گفت : عامل انسانی در بیش از 90 درصد تصادفات مقصر است .
دکتر " مسعود خاتمی " روز یکشنبه در همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای استان گیلان در سالن مرکز آموزشی درمانی استان گیلان افزود : این عامل انسانی قابل پیشگیری هستند که بایستی برای آموزش آنها اقدامات اساسی انجام داد.
وی اظهار داشت : بر اساس آخرین آمار طی شش ماه اول امسال ، 10 هزار نفر تلفات جاده ای در کشور گزارش شده که در مقایسه با سال های گذشته کاهش چشمگیری را نشان می دهد.
رییس قطب ترومای کشور با بیان این که تروما ( ضربه ) سلامت انسان ها را در طول تاریخ مورد تهدید قرار داده ، خاطر نشان کرد : بیماری های عفونی ، مادرزادی ، سرطان ها و تروما چهار محور تهدید سلامت انسان ها به شمار می روند.
وی با اشاره به بررسی های آماری سال 85 در بخش تصادفات در کل دنیا تصریح کرد: بر اساس این بررسی ها، رتبه ایران در کل تلفات در دنیا 40 " به لحاظ تعداد" است در حالیکه جمعیت ایران یک صدم جمعیت دنیا را دارد.
خاتمی در رابطه با قطب تروما بیان داشت : در اجرای برنامه سوم توسعه کشور قرار شد تا قطب های علمی در کشور در زمینه بسط آموزش، پژوهش و ارایه خدمات در دانشگاه های علوم پزشکی تشکیل شود.
وی با بیان این که مسوولیت هر قطب از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به یکی از دانشگاه ها داده شده ، اظهار کرد : دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله مسوولیت قطب تروما را دارد که فعالیت این قطب با هدف جذب همه صاحبنظران و افراد ذیربط در سراسر کشور آغاز شد.
خاتمی یادآور شد : وظیفه همه قطب ها از جمله تروما در کشور جلب همکاری نخبگان ، طراحی دوره های آموزشی ، بومی سازی مراکز ، برخورد با تروما ، طراحی نظام استاندارد و ثبت مصدومان ، تقویت نظام پژوهش و مدیریت رسانه در زمینه تروما است.
رییس قطب ترومای کشور با تاکید بر این مطلب که امروز در زمینه حوادث ترافیکی به همت نیاز است ، یادآور شد : کادر پزشکی با همان فعالیت و اقدامات پیشگیری در دوران دفاع مقدس امروز نیز بایستی در موضوع مهم حوادث ترافیکی کاهش و پیشگیری آن تلاش کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان نیز گفت : مقابله با حوادث ترافیکی همکاری و هم اندیشی نخبگان سازمان های ذیربط را می خواهد .
"انوش برزیگر" در این همایش افزود : حوادث جاده ای از پیامدهای عصر نوین محسوب می شود که سلامت بشر امروز را به مخاطره انداخته است.
رییس همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای در گیلان ، تصادفات را دومین عامل مرگ و میر در کشور نام برد و اظهار کرد : بیماری های قلبی و عروقی در جایگاه اول و سرطان ها در جایگاه سوم قرار دارد.
وی بیان کرد : بی احتیاطی در رانندگی، ایمن نبودن جاده ها و برخی از خودروها موجب جدا شدن روح از کالبد می شود و این گونه مرگ زودرس فرا می رسد که با مرگ طبیعی فاصله زیادی دارد.
همایش روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای امروز یکشنبه از سوی مرکز تحقیقات ترومای جاده ای دانشگاه علوم پزشکی گیلان با شرکت دستگاه های مختلف و اعضای شورای ترافیک استان برگزار شد.
سومین یکشنبه نوامبر ماه هر سال ، بنا به تصمیم نمایندگان ملل متحد ، برابر با روز جهانی یادبود قربانیان حوادث جاده ای است. ک/2.
7286/604
25/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]