واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۵۸ب.ظ)
95 درصد آتش سوزي هاي مراتع استان مرکزي عامل انساني دارد مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي گفت: 95 درصد آتش سوزي هاي مراتع اين استان عامل انساني دارد که بخشي از آن عمدي و بقيه بي احيتاطي است.
به گزارش خبرگزاري موج، يوسف يوسفي روز دوشنبه در جمع خبرنگاران گفت: عوامل آتش سوزي در هر منطقه متفاوت بوده و انسان ها در اکثر آتش سوزي ها سهيم هستند که شناخت علل بروز حريق در جنگل ها و مراتع براي جلوگيري و کاهش خسارت هاي ناشي از آتش سوزي بسيار مهم است.
وي ادامه داد: آتش سوزي هايي عمدي براي تبديل اراضي جنگلي و مرتعي به زمين زراعي، تصاحب مراتع منابع طبيعي و تأمين علوفه براي چراي دام و يا بر اثر اختلافات قومي و عشايري و ضربه زدن به طوايف و اقوام و يا آتش زدن بوته زارها و بيشه ها براي از بين بردن جانوران مضر و حيات وحش، فعاليت اشرار و گروهک ها ايجاد مي شود.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي بيان کرد: همچنين برخي از آتش سوزي ها به صورت غير عمدي و بر اثر سهل انگاري و بي توجهي چوپانان و شکارچيان، رهگذران و کارگراني با انداختن ته استکان و ليوان شيشه اي شکسته در مراتع است که مانند ذره بين عمل مي کند و موجب آتش سوزي مي شود.
يوسفي ادامه داد: همچنين پرتاب سيگار يا کبريت روشن در مسير جاده ها و بي مبالاتي در خاموش شدن آن، سهل انگاري افرادي که براي تفرج و تفريح به دامن طبيعت مي روند، شيطنت کودکان و نوجوانان در بازي با آتش، پرتاب شدن جرقه از قطار و وسايل نقليه موتوري يا دوکش و اجاق گاز از ديگر عوامل ايجاد آتش در مراتع است.
وي با بيان اينکه هر هکتار از مراتع و جنگل ها اکسيژن 400 نفر را تأمين مي کند، افزود: عامل وقوع 99 درصد سيلاب ها در شهر ها و استان ها ناشي از عدم پوشش گياهي در مراتع است.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي بيان کرد: از بين رفتن زيبايي هاي موجود در طبيعت، از بين رفتن پوشش گياهي در منطقه در اثر حريق، از بين رفتن گردشگاه ها و تفرجگاه هاي طبيعي، از بين رفتن ميزان زيادي علوفه، عدم جذب ذخيره نزولات آسماني در مناطق مورد حريق، آسيب رساندن به محيط زيست، مساعد شدن زمينه فرسايش هاي آبي و بادي، غير اقتصادي شدن مرتع و جنگل مورد آتش سوزي، از بين رفتن زمينه اشتغال از ديگر آسيب هاي از بين رفتن مراتع و جنگل ها است.
يوسفي يادآور شد: در سالجاري با تدابير انديشيده شده و حفاظت از جنگل ها از سوي ديده بانان، برگزاري کلاس هاي آموزشي ترويجي پيشگيري، همکاري اعضا ستاد مديريت بحران استان و اجرايي کردن دستور العمل طرح جامعه مديريت و اطفاء حريق خريد کوله پشتي و تحويل به دهياران، به کارگيري قرقبانان، تعداد آتش سوزي با کاهش 76 درصدي همراه بوده و از 137 آتش سوزي در سال گذشته به 33 فقره رسيده است.
وي ادامه داد: همچنين از لحاظ مساحت؛ آتش سوزي در دو هزار و 130 هکتار در سال گذشته به 413 هکتار در سال جاري کاهش يافته است.
مدير کل منابع طبيعي و آبخيزداري استان مرکزي افزود: در سالجاري شش شهرستان شامل ساوه، زرنديه، آشتيان، تفرش، کميجان، محلات و فراهان فاقد آتش سوزي بوده اند و در ديگر شهرستان ها نيز کاهش چشم گير داشته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]