تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 15 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1821182740




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمایت از تولید داخل به معنای قطع ارتباط با جهان نیست


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: حمایت استاد اقتصاد دانشگاه از کمپین آری به تولید ملی: حمایت از تولید داخل به معنای قطع ارتباط با جهان نیست تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی با بیان اینکه تولید داخلی باید کیفیت داشته باشد، گفت: باید فرهنگ تلاش و کوشش، افزایش بازدهی و کارایی در تولید کالاهای ایرانی متحول شود و این تنها در صورت ارتباط با جهان خارج اتفاق می افتد.


مهدی پازوکی استاد روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، با حمایت از کمپین آری به تولید ملی، افزود: این کمپین نباید به معنی عدم تعامل با جهان خارج باشد، تعامل ما با جهان خارج در چارچوب منافع ملی کشور در رونق اقتصادی بسیار تاثیرگذار خواهد بود چرا که ما می توانیم حتی از تکنولوژی غرب استفاده کنیم و کیفیت کالاهایمان را بالا ببریم و در نتیجه مصرف کننده ایرانی را ترغیب به خرید کالاهای ایرانی نمائیم.
وی تصریح کرد: به عنوان مثال لاستیک بریجستون ایران یکی از تولیدات داخلی بود که توانست با استفاده از تکنولوژی غرب کیفیت بالاتری از نوع ژاپنی خود پیدا کند که مصرف کننده ایرانی نیز به خرید آن گرایش پیدا کرد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه نباید موضوع کیفیت نادیده گرفته شود، تاکید کرد: شاید به صورت سمبلیک بتوانیم کاری انجام دهیم ولی باید کیفیت تولید ایرانی را مورد هدف خود قرار دهیم و این کیفیت وقتی بالا خواهد رفت که از فرهنگ کاردانی، درایت و قناعت استفاده کنیم.
پازوکی با بیان اینکه برای بالا بردن کیفیت کالاهای ایرانی قرار نیست از صفر شروع کنیم و خودمان تکنولوژی ابداع کنیم، افزود: بنده با طرز تفکرهایی که سبب شده اند دور ایران سیم خاردار کشیده شود، به شدت مخالف هستم. با توجه به اینکه در دنیا دوستان و دشمنانی داریم، در حال حاضر بخشی از بزرگترین مشکل در سالهای اخیر نشات از تفکر محدود دوستان ناآگاه در داخل بوده است.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید کمک کنیم با دانش و آگاهی بیشتر با جهان ارتباط داشته باشیم و از علم جهانی استفاده و سعی کنیم با بالا بردن کیفیت کالای ایرانی فرهنگ مان را صادر نمائیم و نشان دهیم کالای ایرانی دارای کیفیت بالایی است.
وی یادآور شد: تفاوت اساسی کره جنوبی با ایران این است که ایران سال 45 شروع به تولید پیکان کرد و این در حالی است که کره که از لحاظ زمانی دیرتر از ما شروع به تولید خودرو کرده ولی امروز کمپانی های کره جنوبی در استانداردهای بین المللی قرار دارند و کشور ما که حدود 50 سال است صنعت خودروسازی دارد اگر تعرفه را از کالاهای خارجی بردارند هیچکس حاضر به خرید خودروی ایرانی نیست.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه نباید مصرف کننده را محکوم به استفاده از کالای داخلی کرد، اظهارداشت: باید رقابت بین تولیدکنندگان ایجاد شود مثلا اگر تولید را که همانند کودک است عقب مانده نگهداری کرد، مونگول می شود و این بچه هرچند سنش بالا می رود ولی باز بچه است، تولید هم به همین صورت است. اگر مردم را به سمت کالاهای داخلی سوق دهیم بسیار خوب است مثلا در سه چهار سال اخیر به طور متوسط بیش از 2500 دستگاه خودرو وارد کشور شده که اگر امروز دولت جلوی این کار را بگیرد سبب افزایش یکباره قیمت خودرو می شود.
پازوکی با بیان اینکه تنها واردکنندگان خودرو در این میان سود می برند، گفت: حالت زیگزاگی برای اقتصاد ایران خطرناک است. به عنوان مثال الزامی برای ساخت هواپیما در کشور وجود ندارد زیرا این ها اقدامات بسیار نابخردانه است چرا که در دنیا تنها دو کمپانی هواپیماسازی بوئینگ امریکا و ایرباس فرانسه را داریم لذا بنا بر کدام عقل اقتصادی ساخت هواپیما در کشور ما منطقی است؟ همان کسانی که در شرکت ایران 140 فعالیت می کنند حتی حاضر نیستند زن و فرزند خودشان از آن هواپیما استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اقتصادی نیست ما که در سال تنها 100 فروند هواپیما نیاز داریم برای این تعداد هواپیما بسازیم (برای خوردن یک پاکت شیر که گاوداری در خانه درست نمی کنند)، افزود: اگر تصمیمات مان علمی و کارشناسی باشد و از فرهنگ ایرانی تبعیت کنیم باید کیفیت کالای داخل بتواند با مشابه خارجی رقابت کند، در آن صورت می توان مردم را تشویق به استفاده از کالای داخلی کرد ولی وقتی تنها تعداد محدودی افراد از این وضعیت سود ببرند نمی توان مردم را تشویق به استفاده از تولید داخل کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: در جامعه ایران واردات خودروهای گران قیمت با چه کسانی است؟ بخشی از این افراد رانت خوارانی هستند که حتی مالیات به دولت نمی دهند. اواخر دولت احمدی نژاد اجازه ورود هزار دستگاه خودروی پورشه به مردم محروم در جزیره ابوموسی داده شد اما سرمایه داران شارلاتان امتیاز را از این افراد 30 میلیون تومان خریدند و خودرو را که 500 میلیون تومان وارد کرده بودند در بازار یک میلیارد فروختند و در این بین 470 میلیون تومان سود بردند.
پازوکی با تاکید بر اینکه تولید داخلی باید کیفیت داشته باشد، تصریح کرد: باید فرهنگ تلاش و کوشش، افزایش بازدهی و کارایی در تولید کالاهای ایرانی متحول شود و این تنها در صورت ارتباط با جهان خارج اتفاق می افتد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: بزرگترین مشکل در سالهای بعد از انقلاب تفکری بود که باید دور ایران سیم خاردار بکشیم و خارجی را اجنبی قلمداد کنیم، به شدت با این طرز تفکر مخالفم، همین افراد که این طرز فکر را دارند بچه های خود را به برای تحصیل، زایمان و اقامت به کشورهای خارجی می فرستند اما وقتی پای مردم در وسط می آید می گویند غرب اثر منفی دارد.
اقتصام(4)9141**1558


25/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن