محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832394439
سهم بخش معدن در توليد ناخالص داخلي کمتر از يک درصد
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آبان ۱۳۹۳ (۱۶:۳۳ب.ظ)
سهم بخش معدن در توليد ناخالص داخلي کمتر از يک درصد مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، نرخ بازدهي سرمايه گذاري در بخش معدن را برآورد و آن را با ساير بخشهاي عمده اقتصادي کشور مقايسه کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دفتر مطالعات انرژي، صنعت و معدن مرکز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي، اعلام کرد: با وجود ميلياردها تن ذخاير شناخته شده معدني در ايران، هنوز سهم بخش معدن در توليد ناخالص داخلي کمتر از يک درصد است.
عدم رشد و توسعه بايسته و شايسته بخش معدن از عدم نگاه علمي و کارشناسانه به اين بخش و همچنين نبود انگيزه عمومي کافي براي سرمايه گذاري در آن ناشي مي شود. در کشورهاي پيشرفته معدني داراي ذخاير همسان با ايران، سهم بخش معدن در توليد ناخالص داخلي بسيار بالاتر از ايران است.
با توجه به اين عدم تناسب برخي از کارشناسان حوزه صنعت، معدن و صنايع معدني، معضلات و تنگناهاي بخش معدن را که منجر به کاهش سرمايه گذاري در اين بخش شده است، در موارد زير خلاصه کرده اند: فقدان زيربناهاي فيزيکي، کمبود منافع براي تحقيق و توسعه، ريسک بالاي اکتشاف و بهره برداري در بخش معدن به دليل نبود اطلاعات پايه زمين شناسي قابل اتکا، زمان بر بودن اکتشاف معدني و کند بودن بازگشت سرمايه، ناکافي بودن استانداردهاي توليد و مصرف مواد معدني، ضعف در بهره گيري از فناوري هاي پيشرفته، افزايش محدوديت هاي بينالمللي و تاثير آن بر دريافت دانش فني و تجهيزات توليدي از خارج کشور، پايين بودن عمر مفيد تجهيزات معدني، نداشتن نظام جامع آماري و اطلاعات معدني، ضعف در زيرساخت هاي حمل و نقل، تاکيد بر فرآوري مواد اوليه به صورت دستوري بدون توجه به مقتضيات اقتصادي و بازار جهاني، پايين بودن تکنولوژي اکتشاف و استخراج در ايران، عدم پذيرش پروانه بهره برداري معدن به عنوان وثيقه بانکي و...
در مطالعه حاضر روند سرمايه گذاري و موجودي سرمايه در بخش معدن و ساير بخش هاي عمده اقتصادي بررسي و ملاحظه شد که اين بخش ضمن اينکه نسبت به ساير بخش هاي اقتصادي در جذب سرمايه گذاري ها و انباشت سرمايه بسيار ضعيف عمل کرده است، بلکه در استفاده از منابع سرمايه اي موجود هم کارآيي و اثربخشي لازم را نداشته است. از طرف ديگر ضمن اينکه نرخ بازدهي سرمايه در اين بخش نسبت به ساير بخش ها پايين است، دوره بازگشت آن هم طولاني تر از ساير بخش هاست.
البته در اين زمينه بايد اذعان داشت که پايين بودن بازدهي سرمايه در بخش معدن ضرورتا ناشي از پايين بودن بهره وري در اين بخش نيست و چه بسا ممکن است به اعتبار ماهيت فعاليت ها، ناشي از نياز بالاي آن به سرمايه باشد. در رابطه با ماهيت فعاليت هاي بخش معدن موارد زير قابل ارائه اند:
1- به اعتبار اين که اغلب معادن در نقاط مختلف و معمولا دورافتاده کشور پراکنده اند، انتخاب محل سرمايه گذاري از اختيار سرمايه گذار خارج بوده و جبر طبيعت تعيين کننده آن است. بنابراين انتقال يا ايجاد زيرساختارهاي ضروري مانند تخصص هاي لازم، بهداشت راه، آب ، برق و گاز و... يکي از مهمترين چالش هاي پيش روي سرمايه گذاران در اين بخش است؛ که بايد مورد توجه حاکميت در اين بخش قرار گيرد.
2- با توجه به ماهيت فعاليت هاي معدني، طبيعتا فعاليت هاي سرمايه گذاري در اين بخش نسبت به ساير بخش هاي اقتصادي نياز به سرمايه اوليه و ثابت بيشتري دارد.
3- محدوديت هاي قانوني و مقرراتي از جمله مقررات زيست محيطي و منابع طبيعي در مقابل سرمايه گذاري بخش خصوصي در اين بخش نسبت به بخش هاي ديگر بيشتر است.
4- با توجه به ماهيت محصولات توليدي در اين بخش و حجم و اندازه و وزن آنها، هزينه حمل و نقل و بالاخص صادرات آنها بسيار بالاتر از ساير بخش هاست.
5- از لحاظ ريسک فعاليت هاي انساني، نسبت به ساير فعاليت هاي مشابه در بخش هاي ديگر در رديف فعاليت هاي پرريسک طبقه بندي مي شود. به اين اعتبار طبيعتا هزينه هاي بيمه اي سنگين تري نسبت به ساير بخش ها بر کارفرمايان تحميل مي شود.
6- همانطور که ملاحظه مي شود ، موارد بالا در مجموع نياز به سرمايه را فارغ از ميزان توليد بالا مي برند. از طرف ديگر بايد توجه داشت که علي رغم پايين بودن نرخ بازدهي سرمايه در اين بخش و طولاني بودن دوره بازگشت سرمايه، اين بخش را بايد در رديف بخش ها و فعاليت هاي استراتژيک طبقه بندي کرده و در سرمايه گذاري ها و تسهيلات قانوني و اعتباري و... در اولويت قرار داد؛ زيرا بخش معدن به اعتبار داشتن پيوندهاي پسين و پيشين بسيار قوي با ساير بخش ها و فعاليت هاي عمده اقتصادي و تامين مواد اوليه لازم براي اغلب صنايع و ساختمان، در توسعه و پيشرفت ساير بخش ها هم نقش پررنگ تري دارد. شايد بتوان ادعا کرد که توسعه اغلب فعاليت هاي صنعتي کشور منوط به فعاليت کارآمد بخش معدن است. همچنين بايد بازدهي اصلي اين بخش را در زنجيره هاي توليد ارزش، بالاخص در صنايع معدني و وابسته به معدن جستجو کرد.
بر اساس نظريه و تعريف، زنجيره ارزش شامل فعاليت هايي است که براي سازمان، صنعت، بخش يا کل اقتصاد داراي ارزش افزوده بوده و مي تواند فرآيند توليد و عرضه محصول را تسهيل و محصول نهايي را از جهت قيمت، رقابتي سازد. به عبارت ديگر زنجيره ارزش، مجموعه عملياتي است که در يک صنعت به صورت زنجيرگونه انجام مي پذيرد تا به خلق ارزش منجر شود. محصولات از حلقه هاي اين زنجيره عبور مي کنند و در هر حلقه ارزشي به محصول نهايي افزوده مي شود.
به کارگيري مفهوم زنجيره ارزش در بخش معدن و صنايع معدني منجر به شکل گيري نگاه يکپارچه به فعاليت ها و وظايف مختلف و به تبع آن منابع اين بخش مي شود. اين امر کمک مي کند که منابع بخش معدن در جهت مزيت هاي بخش به طور اخص و کل اقتصاد به طور اعم مورد توجه و ارزيابي قرار گيرند. در فعاليت هاي معدني و صنايع مرتبط با آن، معمولا زنجيره ارزش يک شرکت به زنجيره ارزش شرکت هاي ديگر متصل شده و خود عضوي از زنجيره اي بزرگتر مي شود.
توجه به اين زنجيره سبب مي شود که در فرآيند ارزش آفريني، ارزش واقعي محصول يا خدمت در فرآيند تامين، توليد و توزيع به شکل علمي مشخص شده و نقش و سهم محصولات معدني در ارزش افزوده ساير صنايع و فعاليت هاي اقتصادي روشن شود. از اين منظر مي توان ادعا کرد که در اقتصاد ايران بقاي صنايع کشور ، بالاخص صنايع معدني در فضاي رقابتي منوط به توجه کافي به بخش معدن است.
7- در بخش ديگري از اين گزارش آمده است: بايد توجه داشت که در ميان بخش هاي مورد بررسي، بخش ساختمان که رتبه نخست نرخ بازگشت سرمايه را به خود اختصاص مي دهد، بدون تکيه بر مواد معدني استخراجي، به طور کلي ماهيت خود را از دست خواهد داد. نکته ديگر در اين زمينه آن است که پايين بودن نرخ بازگشت سرمايه در بخش معدن مي تواند ناشي از عدم احتساب صنايع معدني و کل زنجيره ارزش باشد؛ زيرا با محاسبه کل زنجيره ارزش شايد نتايج بهتري در تمامي شاخص هاي محاسبه شده رخ دهد. اين شاخص ها در بخش معدن کشورهاي ديگر همچون استراليا، کانادا، شيلي و ديگر کشورهاي معدن خيز جهان، رتبه بهتري نسبت به ديگر بخش هاي موجود دارند و اين نتايج در ايران يک عدم توجه جدي در طول ساليان گذشته به بخش معدن را نمايان مي سازند.
8- بنابراين به رغم پايين بودن سهم بخش معدن در ارزش افزوده، بخش هاي اقتصادي اهميت آن در تداوم فعاليت هاي ساير بخش ها قابل چشم پوشي نيست. امروزه توليدات معدني کاربردهاي فراواني در صنايع خودروسازي، هواپيما، صنايع غذايي، ارتباطات، صنعت برق، داروسازي، شبکه هاي ريلي، راه سازي، ساخت لوازم خانگي و مواد مشابه در کشور دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: سهم بخش معدن ایران در تولید ناخالص داخلی کمتر از یک درصد است
مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد سهم بخش معدن ایران در تولید ناخالص داخلی کمتر از یک درصد استمرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد با وجود میلیاردها تن ذخایر شناخته شده معدنی در ایران هنوز سهم بخش معدن در تولید ناخالص داخلی کمتر از یک درصد است به گزارش حوزه پارلمانی خبرگزاری فارس دفتر مبانک جهانی اعلام کرد افت 16.4 درصد تولید بخش صنعت ایران در سه ماه دوم امسال
بانک جهانی اعلام کردافت 16 4 درصد تولید بخش صنعت ایران در سه ماه دوم امسالبانک جهانی اعلام کرد تولیدات صنعتی ایران در سه ماهه دوم سال 2014 افتی معادل 16 4 درصد در مقایسه با سال گذشته داشته است به گزارش گروه اقتصاد بینالملل خبرگزاری فارس تازهترین گزارش بانک جهانی حکایت از افتاز سقوط بهای نفت آمریکا به 70 دلار در هر بشکه تا کاهش تولید ناخالص داخلی در انگلیس
اقتصاد بینالملل در هفتهای که گذشت از سقوط بهای نفت آمریکا به 70 دلار در هر بشکه تا کاهش تولید ناخالص داخلی در انگلیس اقتصاد بینالملل در هفتهای که گذشت شاهد وقایع گوناگون از جمله احداث منطقه آزاد مشترک بین سوریه و روسیه و هشدار مرکل به وضعیت وخیم اقتصادی در اروپا بود به گزارشدر نیمه اول سال جاری سهم خصوصیها از تولید حق بیمه افزایش یافت/ رشد ۱۹.۳ درصدی خسارت پرداختی بیمهها
در نیمه اول سال جاریسهم خصوصیها از تولید حق بیمه افزایش یافت رشد ۱۹ ۳ درصدی خسارت پرداختی بیمههاعملکرد بازار بیمه کشور در نیمه اول سال ۱۳۹۳ نسبت به مدت مشابه سال قبل از رشد ۳۵ ۸ درصدی حق بیمههای تولیدی و رشد ۱۹ ۳ درصدی پرداخت خسارت حکایت دارد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل ازبانک مرکزی: بانکها ۱۴۶هزار میلیارد تومان در ۶ ماه اول امسال تسهیلات پرداخت کردند/ جذب ۳۱.۸ درصد تسهیلات در بخ
بانک مرکزی بانکها ۱۴۶هزار میلیارد تومان در ۶ ماه اول امسال تسهیلات پرداخت کردند جذب ۳۱ ۸ درصد تسهیلات در بخش صنعت و معدنبانک مرکزی اعلام کرد بانکها در شش ماهه اول سال جاری 146 هزار و 300 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردهاند که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 40 درصد رشد داشتفارس گزارش میدهد فقط ۵۰ درصد تسهیلات بانکها در ۶ ماه اول امسال به تولید داده شد/ سهم بالای خدمات و بازرگانی
فارس گزارش میدهدفقط ۵۰ درصد تسهیلات بانکها در ۶ ماه اول امسال به تولید داده شد سهم بالای خدمات و بازرگانی از منابع بانکیبا وجود تلاشهای انجام شده و تعیین اولویت پرداخت تسهیلات به تولید آمارها نشان میدهد حداکثر سهم بخش تولید مولد در شش ماهه اول سال جاری از تسهیلات بانکی 50نماینده مجلس :کرمان می تواند در تولید ناخالص ملی سهم بالایی را به خود اختصاص دهد
نماینده مجلس کرمان می تواند در تولید ناخالص ملی سهم بالایی را به خود اختصاص دهد کرمان - ایرنا - نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی گفت کرمان از توانمندی های زیادی برخوردار است و می تواند در تولید ناخالص ملی سهم بالایی را به خود اختصاص دهد شهباز حسن پور روز شنبصرف 5درصد تولید ناخالص ملی در خوردگی تاسیسات نفتی/ احداث پالایشگاه با صرفه جویی در هزینهها
عادل خانی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران صرف 5درصد تولید ناخالص ملی در خوردگی تاسیسات نفتی احداث پالایشگاه با صرفه جویی در هزینهها عضو هیئت مدیره انجمن خوردگی گفت حدود 5 درصد تولید ناخالص ملی صرف هزینه خوردگی در تاسیسات صنعت نفت می شود به طوری که با صرفه جویی میتوان هزینه ساختدرآمدزایی یک میلیارد دلاری با افزایش تولید گوگرد و میعانات گازی/سهم ٧٠ درصدی پارس جنوبی در تامین گاز تا سال ٩٦
مدیرعامل مجتمع گازی پارس جنوبی درآمدزایی یک میلیارد دلاری با افزایش تولید گوگرد و میعانات گازی سهم ٧٠ درصدی پارس جنوبی در تامین گاز تا سال ٩٦ حسنی گفت شرکت مجتمع پارس جنوبی با افزایش تولید گوگرد و میعانات گازی در نیمه نخست امسال یک میلیارد و ٩٢ میلیون دلار درآمدزایی کرده استسهم بخش صنعت کهگیلویه و بویراحمد از تسهیلات بانکی کمتر از دو صدم درصد است -
خادمی مطرح کرد سهم بخش صنعت کهگیلویه و بویراحمد از تسهیلات بانکی کمتر از دو صدم درصد است یاسوج – خبرگزاری مهر استاندار کهگیلویه و بویراحمد سهم بخش صنعت استان از تسهیلات بانکی را کمتر از دو صدم درصد عنوان کرد و گفت این مسئله باعث شده است تا برخی از واحدهای تولیدی تسهیلات خود راسهم ایران از تولید غذای حلال دنیا کمتر از یک درصد است -
کرباسیزاده سهم ایران از تولید غذای حلال دنیا کمتر از یک درصد است اصفهان – خبرگزاری مهر نائب رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی و رئیس هیئتمدیره گروه چیکا بینالملل گفت کل گردش مالی تجارت غذای حلال دنیا در سال 2012 حدود 990 میلیارد دلار بوده است اما سهم ایران به عنوان امالقرمعاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت: سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی فقط 0.4 درصد است/سهم ایران از تولید علم ج
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی فقط 0 4 درصد است سهم ایران از تولید علم جهانی 1 53 درصدمعاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی فقط 0 4 درصد است که باید به 4 درصد در برنامه ششم توسعه باید برسد در حالی کذخیره آب 97 سد کشور به کمتر از 40 درصد رسید
تا پايان مهر امسال ذخیره آب 97 سد کشور به کمتر از 40 درصد رسید ذخيره آب 97 سد کشور تا پايان مهر امسال به کمتر از 40 درصد رسيده است به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو پاون باوجود بارندگيهاي اخير در پايان نخستين ماه فصل پاييز 97 سشاخص های توسعه در بخش سوق کمتر از ۵۰ درصد است -
کریمی عنوان کرد شاخص های توسعه در بخش سوق کمتر از ۵۰ درصد است دهدشت – خبرگزاری مهر فرماندار شهرستان کهگیلویه با بیان اینکه شاخصهای توسعه در شهر سوق کمتر از ۵۰ درصد است گفت این وضعیت نگران کننده است و مدیران برای رفع این مشکل تلاش کنند به گزارش خبرنگار مهر کرامت الله کریمی شرئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد تخصیص ۸۰ درصد تسهیلات صنعت و معدن در قالب سرمایه در گردش/به عملکرد همکارانم در نظا
رئیس کل بانک مرکزی مطرح کردتخصیص ۸۰ درصد تسهیلات صنعت و معدن در قالب سرمایه در گردش به عملکرد همکارانم در نظام بانکی افتخار میکنمرئیس کل بانک مرکزی با اشاره به پرداخت 59 7 درصد تسهیلات بانکی در قالب سرمایه در گردش گفت به عملکرد همکارانم در نظام بانکی افتخار میکنم و معتقدم نظرئیس کمیسیون انرژی مجلس تولید ۱۵درصد برق خاورمیانه تا سال آینده در ایران/راندمان نیروگاه در ایران ۳۷درصد، در ت
رئیس کمیسیون انرژی مجلستولید ۱۵درصد برق خاورمیانه تا سال آینده در ایران راندمان نیروگاه در ایران ۳۷درصد در توسعه یافتهها ۸۰درصدرئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه ایران ۱۵ درصد تولید برق خاورمیانه تا سال ۲۰۱۵ را به خود اختصاص خواهد داد گفت راندمان نیروگاههای برق در کشور ۳۷واریز 20 هزار میلیارد تومان یارانه به حساب یارانهبگیران/ سهم تولید:صفر
دوشنبه ۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۶ گزارش عملکرد اجرای تبصره 21 قانون بودجه سال در رابطه با هدفمندی یارانهها در نیمه ابتدایی امسال بیانگر درآمد 15 هزار میلیاردی و پرداخت نقدی 20 هزار میلیارد تومانی تکرار صفر برای یارانه تولید پرداخت یارانهای برای بهداشت و درمان همچنین رقمی برای بیمه-
اقتصادی
پربازدیدترینها