واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آبان ۱۳۹۳ (۹:۱۵ق.ظ)
بهبود و ارتقاي خدمات رساني به زائران عتبات به ويژه زائران اربعين رئيس سازمان حج و زيارت با وزير گردشگري عراق ديدار و در خصوص بهبود و ارتقاي خدمات رساني به زائران عتبات بويژه زائران اربعين بحث و تبادل نظر کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد اوحدي در دومين روز از سفر به عراق با وزير گردشگري آن کشور ديدار و گفتگو کرد.
رئيس سازمان حج وزيارت در اين ديدار گفت: بحمدالله تعاملات ميان دو کشور تعاملات وسيعي است و در اين ميان تعداد زائراني که به عراق اعزام مي شوند، قابل توجه است.
وي افزود: اميدواريم با پيروزي هاي بدست آمده در عراق، شرايط براي افزايش تعداد زائران اعزامي به عتبات فراهم شود.
مهندس اوحدي در اين ديدار به مبالغ دريافتي از زائران بابت ويزا و عوارض در فرودگاه نجف اشاره کرد و بيان کرد: اميدواريم اقدامات لازم در خصوص يکسان سازي اين هزينه ها صورت گيرد.
وي افزايش تعداد زائران اعزامي به عراق را مشروط به توسعه زيرساخت هاي رفاهي در عراق دانست و گفت: ما خواهان آن هستيم که تعداد زائران اعزامي به عتبات به بيش از 2 ميليون نفر در سال افزايش يابد اما بسترهاي خدماتي در کربلا، نجف و کاظمين براي پذيرايي از اين تعداد زائر آماده نيست.
وي ابراز اميدواري کرد: بحمدالله با توجه به روابط خوبي که ميان دو کشور حاکم است، ايراني ها تمايل دارند که در اين کشور سرمايه گذاري کنند و اقداماتي در اين خصوص در ايران در حال انجام است.
رئيس سازمان حج و زيارت در اين رابطه ادامه داد: پيش از اين سازمان حج و زيارت تنها مسووليت ساماندهي و اعزام زائران عتبات را بر عهده داشت اما امروز رويکرد ما توسعه زيرساخت هاي خدماتي به زائران عتبات و اقدام در اين حوزه است.
مهندس اوحدي بيان کرد: در همين راستا «شرکت توسعه و عمران اميد زائر» در راستاي توسعه زيرساخت هاي خدماتي به زائران عتبات و همچنين «شرکت توسعه سرمايه گذاري مهر و ماه» با رويکرد سرمايه گذاري در توسعه زيرساخت هاي خدماتي و رفاهي زائران عتبات با حضور شبکه بانکي کشورمان و بخش خصوصي تاسيس شده است.
وي در ادامه به پروژه تاسيس زائر سرا در چزابه، هتل در شلمچه و مرز مهران اشاره کرد.
رئيس سازمان حج و زيارت اشاره کرد: امروز براي زائران عراقي که وارد ايران مي شوند، هيچ زيرساختي براي پذيرايي از آنان در مرز وجود ندارد که اميدواريم با پروژه هايي که در برنامه داريم، اين کمبودها برطرف شود.
وي اضافه کرد: در داخل عراق نيز چهار پروژه در خصوص اسکان زائران و تأسيس آشپزخانه در برنامه است.
آقاي اوحدي به تأسيس يک آشپزخانه صنعتي در کربلا اشاره کرد و گفت: با تاسيس اين آشپزخانه غذاي سالمي به زائران ارائه مي شود و تأسيس آشپزخانه مشابه در نجف در دست برنامه ريزي است.
وي ادامه داد: براي احداث هتل در کربلا و نجف براي اسکان زائران در حال برنامه ريزي هستيم.
اوحدي ابراز اميدواري کرد: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته در مسير ارتقاي خدمات دهي به زائران، تعداد زائران ايراني در آينده به بيش از دو ميليون نفر افزايش يابد.
وي به برنامه ريزي براي ساماندهي زائران اربعين اشاره کرد و گفت: اقدامات خوبي در اين خصوص صورت گرفته است. سال گذشته بيش از 500 هزار ايراني در همايش اربعين حضور داشتند که پيش بيني ما اين است که اين ميزان در سالجاري افزايش يابد.
وي اسکان در کربلا را به عنوان يکي از مشکلات در اربعين سال گذشته يادآور شد.
رئيس سازمان حج به صدور ويزا در لب مرز اشاره کرد و گفت: اين موضوع سال گذشته موجب تجمع و ازدحام زائران در مرزها مي شد که اميدواريم اين مشکل نيز چاره انديشي شود.
در ادامه اين ديدار وزير گردشگري عراق گفت: روابط ايران و عراق روابط وسيعي است و جمعيت زيادي از زائران ايراني به زيارت عتبات مي آيند که خدمات رساني به آنان نيازمند برنامه ريزي و هماهنگي است و در اين راستا مي توانيم کميته هاي مرکزي تشکيل دهيم.
وي افزود: مشکلاتي در مرزها وجود دارد که مي توانيم با تشکيل کميته هاي عملياتي مشترک اين مشکلات را مرتفع نماييم.
وزير گردشگري عراق ادامه داد: ما در رفتار با زائران بايد بر مبناي مقررات و قوانين عراق عمل کنيم، اما ارزش زائران امام حسين(ع) فراتر از مقررات است و سعي داريم قوانين جديدي براي رفاه حال زائران ارائه دهيم.
در ادامه اين مراسم آقاي زبيدي معاون وزير گردشگري عراق به مشکل زائران انفرادي اشاره کرد و گفت: زائران انفرادي به لب مرز مي آيند و هيچ شرکت عراقي مسووليت آنها را به عهده نمي گيرد و معمولا مدت زيادي را در مرز معطل مي مانند و در کربلا و نجف و کاظمين با مشکلات زيادي مواجه مي شوند.
وي از رئيس سازمان حج و زيارت درخواست کرد براي اين گروه از زائران چاره انديشي شود تا در قالب کاروان به عراق عزيمت کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 132]