واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک استاد دانشگاه: علامه جعفری، ابن سینای زمان خود بود اصفهان- ایرنا- استاد دانشگاه و یکی از شاگردان علامه محمد تقی جعفری گفت: استاد جعفری، ابن سینای زمان خود شناخته می شود چراکه همانند ابن سینا در علوم اسلامی و سایر علوم مطالعاتی گسترده و عمیق داشت .
به گزارش ایرنا، علی رافعی روز شنبه در همایش گرامیداشت شخصیت استاد جعفری با عنوان ققنوس اندیشه در اصفهان افزود: فلسفه ابن سینا مشائی و عقلانی است ولی در برخی از کتب خود مطالبی در حوزه عرفان دارد که نه قبل و نه بعد آن کسی چنین سخنانی بیان نکرده است.
وی با بیان اینکه عرفان و فلسفه از منظر ابن سینا هیچ تضادی با هم و با علوم جدیدی مانند پزشکی ندارد اظهار کرد: این علوم در وجود علامه جعفری نیز باهم هماهنگی و همراهی کامل داشت.
وی علوم انسانی را دارای یک هدف دانست و تصریح کرد: این ما هستیم که علوم انسانی را حیطه بندی و جدا جدا کرده ایم بر همین اساس علامه جعفری بر خود واجب می دانست که در همه این علوم ورود پیدا کند و کتاب بنویسد.
این استاد دانشگاه افزود: علامه جعفری نخستین روحانی شیعه است که در زمینه زیبایی و هنر در اسلام کتاب نگارش کرد و کتاب او امروز از با ارزشترین کتاب ها در زمینه هنر است.
رافعی همچنین با بیان اینکه علوم عقلی و قلبی در وجود علامه جعفری به وحدت رسیده بود گفت: اتحاد فلسفه و عرفان در گفتار علامه به این دلیل بود.
وی ادامه داد: مجموعه علوم انسانی از نظر علامه جعفری نه تنها اختلافی با همدیگر ندارد بلکه بصورت زیبا و هم جهت موجب رشد انسان می شود.
وی تصریح کرد: از نظر علامه جعفری، جامعیت علمی در یک فرد کافی نیست زیرا معتقد بود باید سوز و ذوق نیز همراه آن شود.
وی با اشاره به اینکه علامه جعفری همواره از زمان خود جلوتر حرکت می کرد خاطرنشان کرد: زمانیکه تحصیل فلسفه در حوزه های علمیه مرسوم نبود او کتاب های فلسفه غرب را بصورت پنهانی مطالعه می کرد.
این شاگرد علامه جعفری اضافه کرد: ایشان مطالب خشک فلسفی را با مباحث عرفانی تلفیق و در مباحث عرفانی، مطالب عقلانی مرتبط با آن را نیز مطرح می کرد.
به گزارش ایرنا، همایش ققنوس اندیشه یادبود شانزدهمین سالگرد عروج علامه محمد تقی جعفری، روز شنبه در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان )برگزار شد.
علامه ˈمحمدتقی جعفریˈ در مرداد سال 1304 در شهر تبریز دیده به جهان گشود و در 15سالگی زادگاه خویش را به قصد اقامت در تهران ترک کرد و در مدرسه مروی تحصیل متن رسایل و مکاسب را پی گرفت و پس از سه سال به شهر قم مهاجرت و ضمن تحصیل در مدرسه دارالشفای قم ملبس به لباس روحانیت شد و دروس خارج را در آنجا آغاز کرد.
وی سپس برای ادامه تحصیلات راهی نجف شد و 23 ساله بود که به درجه اجتهاد نایل آمد.
علامه جعفری پس از یازده سال اقامت در نجف و شرکت در حوزه های درسی آن دیار به سال 1336 به ایران مراجعت کرد.
این مفسر نهج البلاغه، مولوی شناس و عارف برجسته در 25 آبان سال 1377 چشم از جهان فروبست و در جوار مرقد امام هشتم (ع) به خاک سپرده شد.
ترجمه و تفسیر نهج البلاغه در 27 جلد، تفسیر و نقد و تحلیل مثنوی در 15 جلد، ترجمه کامل نهج البلاغه، امام حسین علیه السلام شهید فرهنگ پیشرو انسانیت، حقوق جهانی بشر از دیدگاه اسلام و غرب (فارسی و انگلیسی)، نقد نظریات دیوید هیوم در چهار موضوع فلسفی، بررسی و نقد برگزیده افکار راسل ، زیبایی و هنر از دیدگاه اسلام ، موسیقی از دیدگاه فلسفی و روانی،از جمله آثار این علامه است.
پ/7134/7148 / 556
24/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]