واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: سرمايهگذاريهايي كه جواب ميدهد
آنچه باعث پيشرفت كشورها در مسابقات بينالمللي و المپيك ميشود، توجه و سرمايهگذاري روي رشتههاي مدالآور است.
نویسنده : دنيا حيدري
آنچه باعث پيشرفت كشورها در مسابقات بينالمللي و المپيك ميشود، توجه و سرمايهگذاري روي رشتههاي مدالآور است. رشتههايي كه شايد محبوبيت آنها به اندازه رشتههايي چون فوتبال، بسكتبال و واليبال نرسد، اما با توجه به آنكه مدالآور هستند، ميتوانند سرنوشت تيمها را در جدولهاي ردهبندي تغيير دهند. با نگاهي اجمالي به آمارها ميتوان به اين نتيجه رسيد كه قهرمانان المپيك و بازيهاي آسيايي با سرمايهگذاري روي شش رشته مدالآور و انحصار اين رشتهها به خود عملاً كسب مقامهاي بالاي جدول را براي خود تضمين كردهاند.
قايقراني:
در طول ادوار المپيكهاي مختلف، 1353 مدال بين شركتكنندگان رشتههاي مختلف قايقراني توزيع شده است كه در اين بين آلمانها بيشترين مدال يعني 207 مدال را به خود اختصاص دادهاند. روسها، مجارها، امريكا و انگليس نيز بعد از آنها قرار دارند. در المپيك 2012 لندن نيز 120 مدال در قايقراني توزيع شده. در اين بين انگليس با 18، آلمان با 11، نيوزلند با پنج، استراليا با چهار و اسپانيا با دو مدال گوي سبقت را از ساير رقبا ربودند. در بازيهاي 2014 اينچئون 84 مدل قايقراني توزيع شد كه چين 27، كره جنوبي16، قزاقستان 13 و ژاپن 11 مدال از اين رشته ورزشي به خانه بردند.
ژيمناستيك:
ژيمناستيك نيز از آن دست رشتههاي پر مدال است كه از سال 1896 تا 2012 لندن، 939 مدال در آن رد و بدل شده است كه سهم روسها، امريكا و ژاپن از سايرين بيشتر بوده است. در المپيك 2012 لندن اما 54 مدال در ژيمناستيك تقسيم شد كه در اين بين ورزشكاران چين و روسيه هر كدام با كسب 12 مدال از ديگران پيشي گرفتند. امريكا هم سومين تيم در كسب بيشترين مدال از بين كشورهاي شركتكننده در اين رشته بود. مدالهاي توزيع شده ژيمناستيك در اينچئون هم 54 عدد بود كه چين، ژاپن و كره بيشترين سهم را با كسب به ترتيب 19، 12 و هشت مدال داشتند.
دو و ميداني:
2802، تعداد مدالهاي تقسيم شده دووميداني در تاريخ المپيك است كه از اين تعداد مدال، تاكنون امريكا با 797، سوئيس با 193 و انگليس با 194 مدال، بيشترين سهم را از اين رقم چشمگير داشتهاند. در المپيك لندن نيز از بين 143 مدال توزيع شده در دو وميداني، 29 مدال به امريكا، 17 مدال به روسيه و 12مدال به جامائيكا رسيد. در اينچئون كرهجنوبي نيز 141 مدال توزيع شد كه 39 مدال به چين، 23 مدال به ژاپن، 10 مدال به كره جنوبي و شش مدال به قزاقستان به عنوان تيمهاي اول تا چهارم اين رقابتها رسيد.
دوچرخهسواري:
666 مدال نيز در رشته دوچرخهسواري در المپيكهاي مختلف توزيع شده است كه فرانسه، ايتاليا و انگليس در صدر كشورهاي موفق در كسب بيشترين مدال از اين رشته ورزشي هستند. رشته ورزشي كه در المپيك 2012 لندن 55 مدال در آن توزيع شد كه سهم انگليس 12، آلمان شش و فرانسه چهار مدال بود. در مسابقات اينچئون كره جنوبي اما 54 مدال در اين رشته ورزشي توزيع شد كه چين با 16، ژاپن با 9 و كره جنوبي با هشت مدال بيشترين سهم را از آن داشتند.
تيراندازي:
تيراندازي كه از جمله ورزشهاي مهيج المپيك است، تاكنون 774 مدال در آن رد و بدل شده است. مدالهايي كه امريكا، سوئد، چين و روسيه بيشترين سهم را از آن داشتهاند. در المپيك 2012 لندن نيز 54 مدال در اين رشته ورزشي توزيع شد كه چين، كره جنوبي، ايتاليا و امريكا جلوتر از بقيه بودند. در بازيهاي اينچئون نيز 132 مدال در رشته تيراندازي رد و بدل شد كه سهم تيمهاي چين، كره جنوبي، ژاپن و قزاقستان به عنوان تيمهاي اول تا چهارم جدول ردهبندي به ترتيب 50، 27، دو و هفت مدال بود.
شنا:
شنا يكي ديگر از رشتههاي ورزشي حاضر در المپيك است كه در مادههاي مختلف برگزار ميشود و در ادوار مختلف المپيك تاكنون 1562 مدال در آن توزيع شده است امريكا، استراليا و آلمان برترين تيمهاي اين رشته ورزشي هستند. شنا نيز در مجموع در المپيك لندن 126 مدال داشت كه امريكا، چين و فرانسه، بالاتر از رقباي خود قرار گرفتند. در بازيهاي آسيايي 2014 اينچئون كره جنوبي هم 114 مدال در اين رشته ورزشي توزيع شد كه چين و ژاپن هر كدام 45 و كرهجنوبي و قزاقستان به ترتيب هشت و هفت مدال از اين تعداد مدال توزيع شده را به خود اختصاص دادند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]