واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۰ آبان ۱۳۹۳ (۱۴:۲۱ب.ظ)
ايجاد دروازه مشترك مرزي ميان گمركات ايران و اقليم كردستان عراق مقدمات ايجاد دروازه مشترك مرزي ميان گمركات ايران و اقليم كردستان عراق فراهم شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در توافقي که در ديدار عبدالقادر عبدالله، معاون كل گمركات اقليم كردستان عراق، با محمد رضا نادري، معاون فني و امور گمركي گمرك ايران، حاصل شد، دروازه مشترك مرزي ميان گمركات دو طرف در مرزهاي باشماق، مريوان و حاج عمران ايجاد مي شود و با اجرايي شدن آن اسناد گمركي يك طرف مورد قبول طرف ديگر خواهد بود.
عبدالقادر عبدالله، معاون كل گمركات اقليم كردستان عراق، در اين ديدار به روابط مستحكم و ديرينه اين اقليم با جمهوري اسلامي ايران اشاره و بر گسترش سطح مبادلات تجاري تأكيد كرد.
وي گفت: تفاهم نامه هايي كه در گذشته ميان دو طرف صورت پذيرفته باعث پيشرفت هايي شده، اما؛ انتظار ما اينست كه حجم مبادلات از 10 ميليارد دلار هم فراتر رود.
معاون كل گمركات اقليم كردستان اعلام كرد: 70 درصد از مبادلات ميان ايران و عراق فعلاٌ از طريق اقليم كردستان انجام مي شود.
وي در ادامه از انتقال دانش گمركي از گمرك ايران به اين اقليم استقبال كرد و ابراز اميدواري نمود تا گمرك جمهوري اسلامي ايران جهت مدرنيزاسيون و به روز كردن گمركات در اقليم كردستان عراق كمك هاي كارشناسي ارائه نمايد.
بنا به گزارش روابط عمومي گمرک ايران، محمد رضا نادري، معاون امور فني و امور گمركي گمرك ايران، هم در اين ديدار به شعار سال سازمان جهاني گمرك اشاره كرد و گفت: بر اساس اين شعار، مرزها جدا كننده و گمركات پيوند دهنده كشورها هستند و ما علاقه منديم تا مناسبات اقتصادي و فرهنگي ميان دو طرف روز به روز گسترش يابد و خوشبختانه سطح مبادلات تجاري هم در حال حاضر بسيار مناسب است.
نادري گفت: جمهوري اسلامي ايران هم اكنون با 177 كشور در جهان مراودات تجاري دارد و ما در سالجاري در 3207 رديف تعرفه اي صادرات كالا داشته ايم و ممكن است تا پايان سال اين رقم به 4000 رديف تعرفه افزايش يابد.
نادري در ادامه با اشاره به اينكه محصولات صادراتي كشورمان از استانداردهاي خوبي برخوردار و تعداد زيادي از كالاهاي صادراتي ما مشمول استاندارد اجباري است، تأكيد كرد: بعضي از واحدهاي توليدي ايران كالاهاي خود را به 53 كشور جهان صادر مي كنند.
معاون فني و امور گمركي در ادامه به وجود تفاوت ها در تأييد كيفيت برخي از كالاهاي ايراني از سوي گمركات اقليم كردستان اشاره كرد و گفت: برخي كشورها ترجيح مي دهند.
تا بخاطر كيفيت و قيمت مناسب، كالاي ايراني وارد كنند، مثلاً روس ها برخي از مصنوعات پلاستيكي ايران را به ساير كشورها ترجيح مي دهند يا ماكاروني ايراني در استراليا و انگلستان طرفداران خاصي دارد و حتي برخي توليدكنندگان به دليل بازار خوب صادراتي در خارج از كشور فرصت ارائه محصول خود در داخل ايران را پيدا نمي كنند.
نادري همچنين از اينكه اقليم كردستان اجازه تردد كاميون هاي ترانزيتي ايراني را در داخل كردستان نمي دهد انتقاد كرد و براي تسهيل در روند انجام امور گمركي پيشنهاد داد تا دروازه مشترك مرزي ميان گمركات دو طرف ايجاد و تجهيزات پيشرفته كنترلي از جمله ايكس _ ري (X-RAY)مسقر شود.
معاون فني و امور گمركي انجام اين كار را همسويي با سياست هاي كنوني دولت جهت بهبود فضاي كسب و كار توصيف كرد و به تلاش گمرك ايران جهت جلوگيري از تصويب برخي قوانين و مقررات دست و پاگير تأكيد كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]