واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آبان ۱۳۹۳ (۱۲:۲۳ب.ظ)
سودآوري بيش از 1000 ميليارد توماني صندوق ذخيره فرهنگيان طبق بند 1 ماده 2 اساسنامه موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان، هدف از تاسيس اين صندوق «توليد و افزايش سرمايه و ثروت جهت تقويت توان مالي و معيشتي فرهنگيان عضو در دوران بازنشستگي و حتي المقدور در حين خدمت و ارائه خدمات و تسهيلات عادلانه و فراگير در چارچوب مدل صندوق بازنشستگي به آنان» است.
به گزارش خبرگزاري موج، مدير عامل صندوق ذخيره فرهنگيان گفت: سودآوري موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان در حالي براي نخستين بار در سال مالي منتهي به 31 شهريور 1393 از مرز 1000 ميليارد تومان عبور کرده که صرفا حدود يک درصد از حقوق ماهانه فرهنگيان عضو اين موسسه به حساب صندوق واريز مي گردد. با اين حال ميانگين سود پرداختي به هر يک از اعضا صندوق در سال 1393 حدود يک ميليون و 500 هزار تومان برآورد ميشود.
شهاب الدين غندالي با بيان اينکه بر اساس تبصره 63 برنامه دوم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، دولت ملزم به تاسيس صندوق ذخيره فرهنگيان شد، در باره سازو کار فعاليت اين موسسه اظهارکرد: فرهنگيان مي توانند ماهانه حداکثر تا 5 درصد از حقوق و مزاياي خود را به حساب صندوق واريز نمايند و دولت نيز موظف است همه ساله معادل مبلغ فوق را که به همين منظور در بودجه سالانه لحاظ مي شود، به صندوق پرداخت کند تا اين مبالغ به همراه سود حاصله در هنگام بازنشستگي، از کارافتادگي و يا بازخريدي به آنان و در صورت فوت به وراث آنها پرداخت کند.
غندالي با تاکيد بر اينکه صندوق ذخيره فرهنگيان به عنوان يک بنگاه اقتصادي با استفاده از واريزي اعضا و دولت به فعاليت اقتصادي مي پردازد تا براي فرهنگيان سودآوري ايجاد کند، تصريح کرد: اين موسسه در مدت قريب به دو دهه فعاليت خود در مقايسه با ساير نهادهاي اقتصادي، سودآوري مناسبي براي فرهنگيان عضو داشته است و تمامي افرادي که به دلايل فوق از موسسه خارج شده اند، سهم الشرکه خود را به طور کامل دريافت کرده اند.
مدير عامل صندوق ذخيره فرهنگيان خاطر نشان کرد: موسسه در دوره هاي مختلف به ويژه در يک سال اخير تلاش کرده از يک بنگاه صرف اقتصادي خارج شده و نيازهاي رفاهي فرهنگيان عضو را نيز در اولويت برنامه هاي خود قرار دهد اما موانعي مانند پايين بودن سهم واريزي اعضا و همچنين عدم پرداخت به موقع سهم واريزي دولت، محدوديت هايي براي استراتژي هاي سودآوري و خدمت رساني به اعضا ايجاد کرده است.
وي با بيان اينکه در برنامه دوم توسعه و در اساسنامه موسسه تاکيد شده که فرهنگيان عضو تا سقف 5 درصد از حقوق و مزاياي خود را به موسسه پرداخت کنند، گفت: در حال حاضر فقط 28/1 درصد از حقوق اعضا کسر مي شود. از سوي ديگر، دولت سهم واريزي خود را با تاخير و گاهي تحت شرايط خاص به موسسه پرداخت کرده است. بنابراين اعضاي موسسه نه تنها از 72/3 درصد سهم واريزي دولت محروم مي شوند، بلکه سهم واريزي دولت به موقع در چرخه فعاليت هاي اقتصادي موسسه وارد نمي شود.
غندالي با اشاره به عبور سودآوري موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان از مرز 1000 ميليارد تومان براي نخستين بار در تاريخ فعاليت صندوق، ادامه داد: اين در حالي است که صرفا حدود يک درصد از حقوق و مزاياي فرهنگيان عضو اين موسسه به حساب صندوق واريز مي گردد. با اين حال، ميانگين سود پرداختي به هر يک از اعضا براي سال مالي منتهي به 31 شهريور 1393 حدود يک ميليون و 500 هزار تومان برآورد ميشود.
مدير عامل موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان با ابراز خرسندي از اينکه موسسه به عنوان يک بنگاه اقتصادي توانسته چالش پيش رو را مديريت کند، افزود: با ساز و کاري که انديشيده شده، ضمن اينکه اعضاي خروجي سهم کامل واريزي دولت را دريافت مي کنند، در حق اعضاي موجود نيز اجحافي صورت نخواهد گرفت. همچنين تغيير رويکرد موسسه به سمت يک بنگاه اقتصادي و رفاهي و پر رنگ شدن نقش آن در زندگي فرهنگيان عضو در دوره خدمت، افق روشني فراروي مجموعه موسسه و فرهنگيان قرار داده است.
وي تاکيد کرد: ارائه خدمات مختلف حين خدمت به فرهنگيان از سوي برخي از شرکت تابعه موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان در سال هاي اخير بسيار پر رنگ شده و در واقع موسسه تلاش کرده فراتر از وظايف خود براي جامعه آموزش و پرورش عمل کرده تا به نوعي خلاء موجود در حوزه خدمت رساني به فرهنگيان تلاشگر را پر کند.
مدير عامل موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان، خدماتي مانند خودرو ليزينگي از سوي شرکت ليزينگ و رفاه فرهنگيان به حدود 100 هزار نفر از فرهنگيان عضو، خدمات بيمه اي شرکت بيمه معلم براي کليه فرهنگيان، دانش آموزان و حتي خانواده هاي آنان به صورت اقساطي، خدمات گردشگري داخلي و خارجي شرکت زاگرس به جامعه آموزش و پرورش به صورت کاملا اقساطي، فقط بخشي از خدمات موسسه صندوق ذخيره فرهنگيان براي اعضا مي باشد.
غندالي گفت: اجراي طرح هايي مانند «طرح فرهنگ» به منظور ارائه کالاهاي مصرفي با تخفيف هاي مناسب در قالب فروشگاه هاي زنجيره اي در سراسر کشور، طراحي و اجراي «کارت متوازن» به منظوره بهره مندي فرهنگيان از مزايا و خدمات مختلف اين طرح و حتي طرح «اعطاي وام به فرهنگيان عضو» نيز از ديگر برنامه هاي رفاهي در دست اقدام اين موسسه به اعضا است.
مدير عامل صندوق ذخيره فرهنگيان تصريح کرد: در کنار فعاليت هاي اقتصادي و سودآور چشمگير موسسه، شفاف سازي اين فعاليت ها نيز از ديگر استراتژي هاي اصلي موسسه بوده است که در اين راستا علاوه بر ايجاد ساز و کارهاي نظارتي داخلي مانند مديريت حسابرسي داخلي، مديريت امور حقوقي و قراردادها و نظارت سه نفر از اعضاي هيئت امنا بر موضوع برنامه و بودجه صندوق، اطلاعات موسسه و شرکت هاي تابعه بر روي پورتال موسسه قابل دسترس است.
وي تاکيد کرد: فعاليت هاي اقتصادي موسسه همواره زير ذره بين سازمان هاي بازرسي کل کشور و حسابرسي کشور قرار دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]