تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804382820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
ebola در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

انسان‌ها از سالها  پیش از اينکه گونه‌ ما به صورت کنونی ا تکامل يابد در حال جنگ با ويروس‌ها بوده‌اند. در مورد بعضی از بيماري‌هاي ويروسي واکسن‌ها و داروهاي ضد ويروسي به ما اجازه پیشگیری از انتشار وسیع عفونت‌ها را داده و به سلامتی انسان کمک کرده است.
براي مثال ما توانستيم ويروس آبله را ريشه کن کنيم و در حال نجات دادن دنيا از ساير ويروس‌هاي جديد هستيم. شيوع اخير ابولا در غرب آفريقا نشان مي‌دهد ما راهي طولاني براي غلبه کردن بر ويروس‌ها در پيش داريم.
الکه مالبرگر، استاديار ميکروبيولوژي و متخصص ابولا از دانشگاه بوستون مي‌گويد، بد‌تر از اين نمي‌توانست باشد. سويه ابولا زئير (Ebola Zaire) که موجب همه گيري اخير در آفريقا شده تا به حال موجب مرگ  افراد زیادی آلوده به ويروس شده است. البته ويروس‌هاي ديگري هم هستند که کشندگي کمي دارند و برخي حتي کشنده نيستند. در اينجا ما 9 ويروس مهلک را بر اساس احتمال مرگ و مير افراد در صورت ابتلا، تعداد افراد کشته شده در اثر ابتلا به ويروس و تعداد افرادي که در حال حاضر در معرض خطر بيشتر جهت ابتلا هستند، فهرست کرده‌ايم. 1. ويروس ماربورگ دانشمندان اين ويروس را در سال 1967 زماني که شيوع محدودي از ويروس در بين کارکنان آزمايشگاهي در آلمان که در معرض ميمون‌هاي آلوده وارد شده از اوگاندا قرار داشتند رخ داده بود، کشف کردند.

389826 590 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

اين ويروس همانند ابولا موجب بروز تب هموراژيک مي‌شود، بدين معني که افراد آلوده به ويروس دچار تب‌هاي شديد و خونريزي در تمام بدن مي‌شوند که مي‌تواند به شوک، از کار افتادگي اندام و نهايتا مرگ منجر شود. بر طبق آمار سازمان جهاني بهداشت جهاني، نرخ مرگ و مير نخستين شيوع اين ويروس25درصد بود اما اين ميزان در شيوع سال 1998-2000 در جمهوري دموکراتيک کنگو و شيوع سال 2005 در آنگولا به بيش از 80درصد رسيد. 2. ويروس ابولا اولين شيوع ابولا در انسان‌ها در سال1976به طور همزمان در دو کشور سودان و کنگو رخ داد. ابولا از طريق تماس با خون يا ساير مايعات بدني افراد آلوده يا حيوانات گسترش يافت. مالبرگر مي‌گويد: « ميزان کشندگي سويه‌هاي مختلف ابولا به صورت قابل توجهي متفاوت است. سويه‌اي از ابولا به نام ابولا رستون (Ebola Reston) حتي موجب بيماري در افراد نمي‌شود. اما به گزارش سازمان جهاني بهداشت نرخ ميزان مرگ و مير براي سويه بوندي‌بوگيو (Bundibugyo) حدود پنجاه درصد و براي سويه سودان (Sudan) بيش از هفتاد و يک درصد است. شيوع فعلي ابولا از اوايل سال2014آغاز شد و يکي از بزرگ‌ترين و پيچيده‌ترين شيوع‌هاي بيماري تا به امروز بوده است.»

389827 970 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

3. ويروس هاري با وجود اينکه عرضه واکسن‌هاي هاري مربوط به حيوانات خانگي که در دهه 20ميلادي عرضه شدند، باعث شدند تا اين بيماري در کشورهاي توسعه يافته امروزي تا حد زيادي نادر باشد اما هاري در برخي از کشورهاي مانند هندوستان و بخش‌هايي از افريقا مشکلي جدي محسوب مي‌شود.

389828 509 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

مالبرگر مي‌گويد: « اين ويروس مغز را تخريب مي‌کند و بيماري واقعا بدي است. ما اکنون بر عليه بيماري هاري واکسن و آنتي بادي در اختيار داريم و اکر کسي توسط حيواني هار گازگرفته شود ما مي‌توانيم او را درمان کنيم. اما اگر شما درمان نشويد به طور حتم خواهيد مرد.» 4. ويروس ايدز دکتر آمش ادالجا، متخصص و سخنگوي انجمن بيماري‌هاي عفوني در آمريکا مي‌گويد: HIV شايد مهلک‌ترين ويروس دنياي امروزي باشد. حدود 36ميليون نفر از اوايل دهه80 ميلادي که اين ويروس شناخته شده بر اثر ابتلا به آن‌جان خود را از دست داده‌اند.

389829 763 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

دکتر ادالجا مي‌گويد: «ايدز بيماري عفوني است که در حال حاضر بيشترين تلفات انساني را به همراه داشته است. داروهاي ضد ويروسي قدرتمند کنوني اين امکان را براي افراد فراهم آورده تا سال‌هاي زيادي را باوجود ابتلا به ايدز زنده بمانند.» اما بيماري به ويرانگري خود در بسياري از کشورهاي ضعيف و متوسط از نظر اقتصادي که بيش از 95 درصد موارد جديد بيماري ايدز در آنها رخ مي‌دهد، ادامه مي‌دهد. به گفته سازمان جهاني بهداشت يک بيستم افراد در آفريقا مبتلا به ايدز هستند. 5. ويروس آبله در دهه80ميلادي سازمان بهداشت جهاني اعلام کرد ويروس آبله ريشه کن شده است. اما پيش از آن انسان‌ها براي ساليان متمادي به مبارزه با اين ويروس پرداخته بودند. ويروس جان يک سوم افراد آلوده به آن را مي‌گرفت و افراد زنده‌مانده دچار زخمگاه‌هايي دائمي، عميق و حتي نابينايي بودند.

389830 341 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

ميزان مرگ و مير در جمعيت‌هاي خارج از اروپا قبل از اينکه مهاجران ويروس را به همراه خود به آن مناطق بياورند، به‌علت تماس کمتر با ويروس پايين بود. به عنوان مثال مورخان احتمال مي‌دهند90 درصد جمعيت بومي آمريکا در اثر ويروس آبله منتقل شده به‌وسيله مهاجران اروپايي به آنجا مرده‌اند. فقط در قرن بيستم آبله موجب مرگ 300ميليون انسان شد. دکتر ادالجا مي‌گويد: « اين بيماري گستره وسيعي در دنيا داشت و موجب مرگ و نابينايي انسان‌هايي فراواني شده بود و اين وضعيت باعث شروع اقدامات و فعاليت‌هايي جهت مبارزه و نهايتا ريشه کن کردن اين بيماري شد.» 6. هانتاويروس سندرم هانتاويروس ريوي (HPS) اولين بار در سال 1993در آمريکا هنگامي مورد توجه گسترده قرار گرفت که يک مرد جوان ناواجو و نامزدش در ناحيه فورکرنر آمريکا زندگي مي‌کردند، چند روز پس از دچار شدن به تنگ نفس جان خود را از دست دادند. مسئولان بهداشتي هانتاويروس را از يک موش‌آهو (deer mouse) در خانه يکي از افراد آلوده به ويروس زندگي مي‌کرد، جدا کردند. براساس آمار مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري‌هاي آمريکا تا به حال بيش از 600نفر در اين کشور به HPS مبتلا شده‌اند و 36درصد افراد در اثر ابتلا به اين بيماري فوت کرده‌اند. اين بيماري از فردي به فرد ديگر منتقل نمي‌شود و علت ابتلا به بيماري تماس با فضولات موش‌هاي آلوده است.

389831 270 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

بر اساس يک مقاله منتشر شده ژورنال Clinical Microbiology Review در سال 2010، پيش از اين يک سويه از هانتاويروس موجب شيوع بيماري در اوايل دهه 50 ميلادي در حين جنگ کره شده بود. در اين شيوع بيش از 3000 سرباز آمريکايي آلوده شدند و12درصد آنها جان خود را از دست دادند. با اينکه هنگام کشف هانتاويروس در امريکا، اين بيماري براي پزشکي غربي موردي جديد محسوب مي‌شد اما محققان بعد‌ها دريافتند در رسوم و سنت‌هاي پزشکي بوميان ناواجو بيماري مشابهي توصيف شده که با موش‌ها مرتبط است. 7. ويروس آنفلونزا به گفته سازمان جهاني بهداشت در طول يک فصل معمول آنفلوانزا بيش از500هزار نفر در سراسر جهان در اثر ابتلا به اين بيماري مي‌ميرند اما گاهي اوقات ظهور سويه‌هاي جديد آنفلونزا موجب همه‌گيري بيماري و در نتيجه گسترش سريع‌تر بيماري و افزايش نرخ مرگ و مير ناشي از آن مي‌شود. مهلک‌ترين همه‌گيري آنفلونزا که از آن با نام آنفلونزاي اسپانيايي ياد مي‌شود در سال1918رخ داد، بيش40درصد جمعيت دنيا را بيمار کرد و موجب مرگ حدود 50 ميليون نفر شد.

389832 791 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

مالبرگر مي‌گويد: «احتمال رخ دادن شيوع آنفلونزا مشابه سال 1918 وجود دارد. اگر سويه جديدي از ويروس آنفلونزا به جمعيت‌هاي انساني راه پيدا کند که بتواند به راحتي بين افراد منتقل شود و بيماري شديدي ايجاد کند، ما را با مشکلاتي بزرگي مواجه مي‌سازد.» 8. ويروس تب دنگي ويروس دنگي اولين بار در دهه 40 ميلادي در فيليپين و تايلند مشاهده شده و سپس در تمامي نواحي استوايي و نيمه استوايي کره زمين گسترش يافت. نزديک به50درصد جمعيت دنيا در مناطقي که تب دنگي در آن‌ها رايج و اندميک است، زندگي مي‌کنند و همزمان با گرم‌ترشدن کره زمين، ممکن است اين بيماري بوسيله حشرات ناقل آن به نقاط دوردست‌تري گسترش يابد.

389833 929 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

براساس آمار سازمان جهاني بهداشت ويروس دنگي سالانه 50تا100ميليون نفر را مبتلا مي‌کند. نرخ مرگ و مير ويروس دنگو پايين‌تر از ساير ويروس‌ها و حدود 5/2 درصد است. اين ويروس مي‌تواند بيماري شبيه ابولا به نام تب هموراژيک دنگي را ايجاد کند که در اين شرايط ميزان مرگ و مير در صورت عدم درمان حدود 25 درصد است. مالبرگر مي‌گويد: «لازم است توجه بيشتري ويروس دنگي داشته باشيم، چون اين ويروس خطري جدي براي ما محسوب مي‌شود. در حال حاضر واکسني بر عليه تب دنگي وجود ندارد، اما کارآزمايي‌هاي باليني بزرگي بر روي يک واکسن آزمايشگاهي توليد شده بوسيله شرکت داروسازي فرانسوي سانوفي نتايج اميدوارکننده‌اي داشته است. 9. روتاويروس در حال حاضر دو واکسن براي محافظت از کودکان در برابر روتاويروس‌هايي که علت اسهال‌هاي شديد در کودکان و نوجوانان هستند، وجود دارد. ويروس مي‌تواند به سرعت از مسير دهاني مدفوعي منتقل شود. با اين وجود کودکان در کشورهاي توسعه يافته به ندرت در اثر ابتلا به روتاويروس جان خود را از دست مي‌دهند. اين بيماري در کشورهاي در حال توسعه که درمان‌هاي لازم براي جبران آب از دست رفته بدن به طور گسترده در دسترس نيست، مي‌تواند کشنده باشد.

389834 613 در کمین شما این ویروس های مرگبار هم هستند

سازمان جهاني بهداشت تخمين مي‌زند که در سال2008حدود453هزار کودک کمتر از5 سال به علت ابتلا به اين ويروس فوت کرده‌اند اما کشورهايي که واکسن اين ويروس را به کار برده‌اند،‌ کاهش مشخصي را در تعداد افراد بستري شده و ميزان مرگ ومير ناشي از آن گزارش کرده‌اند.
 منبع-سلامت ایران

 

18 آبان 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن