تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کس اندوه و مشکلى را از مومنى بر طرف نماید خداوند در روز قیامت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843042400




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ماجرای اختلاف ترانزیتی ایران و ترکیه به کجا رسید/توقف فروش سوخت در انتظار کامیون داران ترکیه


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
ماجرای اختلاف ترانزیتی ایران و ترکیه به کجا رسید/توقف فروش سوخت در انتظار کامیون داران ترکیه
12 روز از مهلت 20 رو داده شده به کشور ترکیه برای قبول شرایط کشور ایران گذشته ا ست و تا کنون هیچ پاسخی از سوی کشور ترکیه داده نشده کسور ترکیه باید در آینده نزدیک منتظر توقف فروش سوخت از سوی ایران باشد.


به گزارش خبرنگاراقتصادی باشگاه خبرنگاران طبق ماده 5 موافقتنامه حمل ونقل جاده ای ایران و ترکیه در سال 1373 به تصویب مجلس شوارای اسلامی ایران و پارلمان ترکیه رسیده است، مالیات یا عوارضی جهت ترانزیت اخذ نمی شود و مبلغی جهت نوسازی راه ها گرفته شده و نیز مابه التفاوتی جهت پوشاندن تفاوت قیمت سوخت دریافت نمی گردد.

 براساس این گزارش داود کشاورزیان معاون وزیر راه وشهرسازی در خصوص این موضوع عوارض ترانزیت گفت:هرگاه ما خواسته ای از طرف ترکیه ای داشتیم که مغایرت با قانون بود، فقط یک جمله به ما می گویند که این قانون است.

وی از آنجا که نرخ سوخت در ایران یارانه ای است از 20 سال گذشته از کا میون های که  از مرز ترکیه وارد ایران می شدند ما به التفاوت نرخ سوخت دریافت می شد و بعد از افزایش نرخ سوخت این مابه التفات طبق قوانین ومقررات محاسبه و از کامیون ها ترک دریافت می گشت.

در حال حاضر مابه التفاوت نرخ سوختی که از ناوگان ترکیه  دریافت می شود 80 سنت یورو است و نحوه محاسبه آن به این گونه است که به ازای هر 100 کیومتری که در کشور تردد می کند  25 یورو دریافت می شود.

حال در یک اقدام دور از انتظار وبرخلاف موافقتامه  جاده ای دو کشور عوارض عبوری کامیون های ایرانی از نخستین ساعت روز جمعه 25 مهر ماه وضع و ظرف 48 ساعت به 2 برابر افزایش  داده شده است.

براساس این گزارش کشاورزیان با اشاره به اینکه این عوارضی که از کامیون های ایرانی دریافت می شود تحت عنوان مابه التفات سوخت از ناوگان های ایرانی دریافت می شود،افزود: کشور ترکیه به ازای هر 100 کیلومتر پیمایش در خاک ترکیه 50یورو از کامیون های ایرانی دریافت میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: کشور ایران نیز از کامیون های ترکیه ای 50 یورو دریافت می کند در حالی که ما به کامیون دارهای ترکیه ای سوخت می دهیم ولی کشور ترکیه هیچ سوختی به ایران نمی دهد.

 براساس این گزارش البته با توجه به اقدامات غیر متنظره ترکیه  مقامات و مسولان ایرانی تصمیم گرفتند عوارضی  متقابل از کامیون های ترکیه دریافت نمایند.

 کشاورزیان در خصوص این موضوع گفته است : کامیون های ترکیه ای  علاوه بر پرداخت مابه التفاوت قیمت سوخت مبلغی معادل همان عوارض متقابل دریافت می کند و اجازه تردد پیدا میکنند.

براساس این گزارش البته با توجه به اینکه اغلب کامیون‌های ترکیه‌ای که وارد کشور ایران می‌شدند یا ترانزیت بودند و یا محمولات صادراتی ترکیه را به ایران منتقل می‌کردند در همین راستا هزینه‌های حمل و در واقع هزینه‌های صادرات کالای ترکیه به ایران افزایش یافته که این به نفع تولید ملی و تولید داخل است؛ در واقع هزینه واردات کالاهای ترکیه به ایران افزایش یافته است.

‌در حال حاضر حدود 200 تا 250 دستگاه کامیون پشت مرزهای ترکیه از سمت ایران مانده‌اند و فعلا تردد کامیون‌ها به دلیل این افزایش نرخ عوارض از سوی ترکیه کاهش یافته است.

بنابراین گزارش حجم تجارت ایران و ترکیه حدود 16 میلیارد دلار است که اغلب آنها گاز است و بخشی از آن سایر کالاها است که به ترکیه می‌رود ضمن آنکه از سمت ترکیه هم بیشتر کالاهای وارداتی ترک است که به ایران می‌‌آید.

براساس این گزارش محمد جواد عطرچیان پس از بروز این مشکل از سوی طرف ترک، وزیر راه و شهرسازی ایران از همتای ترکیه‌ای خود (وزیر حمل و نقل ترکیه) دعوت کرد که به ایران سفر کند و در قالب تعاملاتی این مشکلات برطرف شود که فعلاً هیچ پاسخی از سوی دولت ترکیه‌ای دریافت نکرده‌ایم.

وی توضیح داد: پس از آنکه رایزنی‌های فراوانی که داشتیم به نتیجه نرسید، به دولت ترکیه نامه نوشتیم و اعلام کردیم که 20 روز به آنها مهلت می‌دهیم که‌ به کامیون‌های ایرانی در‌ ترکیه سوخت بفروشند تا از این پس هر دو طرف مبلغ 160 سنت یورو از مرزها از کامیون‌های دو طرف بابت نرخ عوارض عبور دریافت کنند و دو طرف به کامیون‌های یکدیگر سوخت بدهند؛ به هر حال اگر ایران به کامیون‌های ترکیه سوخت می‌دهد، ترکیه هم موظف است به کامیون‌های ایران سوخت دهد.

مدیرکل ترانزیت سازمان راهداری تأکید کرد: فعلاً 20 روز به آنها مهلت داده‌ایم تا در این باره تصمیم‌گیری کرده و نتیجه را به ما اعلام کنند و در غیر این صورت، از 20 روز آینده فروش سوخت به کامیون‌های ترکیه را در‌ کشور متوقف می‌کنیم تا هر دو طرف فقط بابت تعرفه عبور 160 سنت یورو گرفته باشیم.

 احمد جباری رئیس کمیته حمل و نقل مجلس با بیان اینکه از آن جا که سوخت کشور ما ارزان است مابه التفاوت آن از کامیون‌های ترکیه‌ای دریافت می‌شود، افزود:اما با توجه به گرانی قیمت سوخت در ترکیه کامیون‌های ایرانی که به این کشور تردد می‌کنند تنها موظف به پرداخت عوارض جاده‌ای هستند که به صورت توافقی تعیین شده است.

رئیس کمیته حمل و نقل مجلس با بیان این که اخیرا کامیون‌های ایرانی عرصه را برای رقابت کامیون‌های ترکیه تنگ شده‌اند گفت: از آنجا که ایران در حوزه حمل و نقل ریلی پیشرفت پرشتابی داشته، کشور ترکیه برای کنترل این وضعیت به صورت غیرمنتظره و برخلاف براساس توافق‌نامه امضا شده عوارض دریافتی از کامیون‌های ایرانی را به دو برابر افزایش داده که این موضوع را به صلاح روابط دو کشور نمی‌دانیم.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در صورتی که این وضعیت ادامه یابد فضای رقابتی برای کامیون‌های ایرانی تنگ خواهد شد و این در حالی است که طبق توافقنامه دو کشور، کامیون‌های یاد شده در این قانون باید در یک فضای رقابتی سالم و عادلانه در خاک یکدیگر تردد کنند، لذا می‌طلبد دستگاه دیپلماسی برای حل مشکل پیش آمده ورود جدی به موضوع داشته باشد.

 براساس این گزارش تا کنون 12 روز از مهلت داده شده به کشور ترکیه برای قبول شرایط کشور ایران گذشته و تا کنون هیچ پاسخی از سوی کشور ترکیه ارائه نشده است.  
در آینده نزدیک اگر کشور ترکیه پاسخی ندهد باید منتظر توقف فروش سوخت از سوی ایران باشد.

 انتهای پیام/







تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن